Siirry sisältöön

Timo Soini ja kapinoiva lapsi – isän arvovaltaa ei saa uhmata

kesäkuu 14, 2017

kauksia Hieman mietittyäni lisää viime päivien tapahtumia alan olla sitä mieltä, että persujen hajottaminen ei olis onnistunut ilman Timo Soinin persoonan tuomaa vipuvartta. Timo Soinin käyttäytyminen tässä kuviossa ei välttämättä ole seurausta pelkästään ulkoministerin hillotolpasta ja palkinnoksi luvatusta eläkevirasta. Timo Soinin persoonalla, elämänkatsomuksella ja sillä, että hän koki perussuomalaiset omaksi ”lapsekseen” (IS 5.3.2017) ja elämäntyökseen, on mielestäni suuri merkitys asiassa.

Itse pidän Timo Soinin lupsakkaa kansanmiehen imagoa harkittuna valheena, jolla hän on onnistuneesti peittänyt näkyvistä herkkähipiäisyytensä ja erittäin tiukat patriarkaaliset arvonsa. Timo Soiniin verrattuna jopa hieman outoja mielipiteitä omaava Laura Huhtasaari on liberaali ja edistyksellinen. Mutta Timo Soini peittää tuon puolen itsestään äärimmäisen hyvin. Samalla tavoin hän useimmiten onnistuu peittämään kostonhimoisuutensa.

Timo Soinin aatemaailman ja taustan pohjalta on erittäin hyvin ymmärrettävissä, että hän oli valmis tappamaan oman lapsensa eli perussuomalaisen puolueen mikäli se ei ehdottomasti totellut häntä. Timo Soini ei ollut ennen 10.6.2017 ollutta puoluekokousta kertaakaan kokenut todellista tappiota oman puolueensa sisällä. Kukaan ei koskaan ollut uskaltanut uhmata häntä oman puolueen sisältä käsin.

Puolue olikin tähän asti käyttäytynyt kuin uskollinen lapsi, joka kunnioittaa isänsä auktoriteettia ja tottelee isänsä jokaista toivetta. Mutta kuten lapsilla usein on tapana, ne alkavat kapinoida kasvettuaan tarpeeksi isoiksi. Lisäksi vanhempien on normaalisti mahdotonta päättää, lastensa puolesta, millaisia lapsista tulee aikuisina. Isä ei yleensä pysty estämään lapsensa tupakanpolttoa, viinanjuontia eikä irtonaisia sukupuolisuhteita. Puhumattakaan siitä, lapsi ei jaa isänsä arvomaailmaa.

Muistettakoon, että Timo Soini on vahvasti sitoutunut aatemaailmaan, jossa tyttären naittaminen on perheenpäälle itsestään selvästi kuuluva oikeus ja samalla velvollisuus (ks. esim. 1. Moos. 34:4–6; 38:6; Joos. 15:16). Soini oli jo vallinnut lapselleen, puolueelle, sopivan puolison, Sampo Terhon. Mutta lapsi mokoma menikin kapinoimaan.

Pohjimmiltaan Timo Soinin arvomaailmassa mennään ehdottomien periaatteiden mukaan. Kuriton poika tai tytär on isälleen hapeäksi (Sir. 22:3; 42:11). Isäänsä vastaan kapinoiva lapsi voidaan tuomita kuolemaan kivittämällä (5. Moos. 21:18–21). Tuossa arvomaailmassa lapsi, tässä tapauksessa perussuomalainen puolue, vapautuu isänsä määräysvallasta vasta isän kuoltua.

Timo Soini ei kyennyt hyväksymään sitä, että hänen luomansa puolue oli kasvanut isoksi. Isoksi kasvettuaan puolueet tuppaavat elämään omaa elämäänsä. Lapsen kapinointi isän auktoriteettia vastaan on sekin luonnollista. Uusi sukupolvi syrjäyttää edeltävän sukupolven tavalla tai toisella myös politiikassa (tästä ilmiöstä Paavo Väyrynen voisi varmasti kertoa Timolle paljon mielenkiintoisia tarinoita).

Kaiken kaikkiaan persujen hajottaminen on hyvin ymmärrettävää Timo Soinin historian ja henkilökohtaisen arvomaailman pohjalta. Kuriton, isänsä arvovaltaa uhmaava ja häpeäksi oleva lapsi mieluummin kivitetään kuoliaaksi kuin annetaan lapsen jatkaa häpeällistä käytöstään.

Timo Soini on kuin vanhatestamentillinen patriarkka, joka mieluummin tappaa lapsensa kuin kestää lapsen tottelemattomuuden tuomaa häpeää.

Lisäys: Sattui YLE:n sivuilta silmiini seuraava juttu: https://yle.fi/uutiset/3-9666957
Mikäli todella on totta, että uuvatteja ei voi edes erottaa perussuomalaisista, niin tämä on kaikin puolin loistava poliittinen peli. Ensisijaiset onnittelut puoluejohtajat Sipilä ja Orpo täysin kuuliaisen napinpainajaporukan saamisesta hallituksen tueksi. Toissijainen onnittelu Soinille taitavasta liikkeestä.

Joka tapauksessa tilanne kehittyy sellaisilla tavoilla ja sellaisella vauhdilla, että ei meinaa ehtiä muuta tekemään kuin seuraamaan uusia manöövereitä.

Uskallan kuitenkin epäillä, että tämän pelin seurauksena seuraavissa vaaleissa persujen kannatus, olivat persut millä tahansa nimikkeellä mukana leikissä, on maksimissaan luokkaa 5%. Moni maahanmuuttovastainen jäänee nukkumaan ja EU- ja eurovastaiset tekevät saman tempun.

Loistava, loistava peli suomalaisen populistipuolueen tuhoamiseksi.

Lisäys 2: En viitsi kirjoittaa uutta blogia koska kiinnostavaa kamaa tulee liian paljon. Näyttää nyt siltä, että peliä pelataan lähinnä naurettavilla kierroksilla. Esimerkiksi Simon Elo, uskomaton tyyppi muutenkin, kertoo uuvattien saaneen tappouhkauksia (juttu täällä). Olen aivan varma siitä, että tappouhkauksia on tullut. Minäkin olen saanut niitä vaikka en ole loikannut mistään. Mutta on aivan eri asia keneltä ja mistä nuo tappouhkaukset ovat tulleet.

Ihan rehellisesti sanottuna, Simon, on niin, että jos puheittesi ja muidenkin uuvattien mukaiset järjestäytyneet nasset olisivat persepuolueen anteeksi persupuolueen kaapanneet, niin tuskin mitään uhkauksia esitettäisiin. Jostain vain löytyisi ruumis.

Kyllä suomalaisessa ilmastossa tappouhkauksia tai raiskausuhkauksia jakavat lähinnä sairaat hörhöt, joiden oikea paikka olisi rauhallisten ja kuntouttavien toimintojen parissa jossain mielisairaalassa. Toisaalta niitä uhkauksia on ennenkin keksitty uhriutumisen tueksi.

Oikeastaan minun pitäisi kiittää Simon Eloa. Hänen vaahtoamisensa tappouhkauksista varmistaa sen, että yksityisten sote-yhtiöiden osakkeiden arvo lentää tämän hallituksen aikana taivaisiin. Kiitos Simon. Lompakkoni ja pankkitilini kiittävät sinua.

Mainokset

From → Uncategorized

10 kommenttia
 1. Erkki Liikanen twiittasi vahingossa viestin, joka meni ulkomuistista suunnilleen näin: kello on 2330, mitä siellä Suomessa oikein tapahtuu, ei ehdi kaikkea lukea, mitkä olisivat hyviä luettavia joista tilanne selviäisi.

  Olin kirjoittamassa vastausta, kun huomasin, että vastauksen lähettäminen ei onnistu. Twiitti oli ilmeisesti poistettu. Päätin kuitenkin twiitata näin:

  ”Kok, K loistava sauma pilkkoa PS H-a:n varjolla. Nyt H-a PS ja Team Soini-UV. Hallituksen integraatiomyönteisyys loikkasi.”

  Hesarissa nyt:
  ”Perussuomalaisten hajoaminen ei ollut mikään improvisoitu veto, vaan siitä oli keskusteltu hallituksessa jo touko–kesäkuun vaihteessa”, Nurmi sanoo.

  Ketkä asiasta keskustelivat?

  ”Hallituksen johtokolmikko (Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja ulkoministeri Timo Soini).Tämä oli yhdessä mietitty toimintavaihtoehto siltä varalta, että Halla-aho voittaa.”

  http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254580.html

  Hyvin pelattu, Orpo ja/tai Sipilä. Saitte uskollisista uskollisimman, täysin hampaattoman ryhmän, joka äänestää JAA pakolaisten taakanjakomekanismin laajentamisesta, JAA euroalueen integraatiosta ja tekee ja sanoo, mitä käskette.

  Samalla tuhositte ainoan potentiaalisen kehityskulun vastustajan puolittamalla sen, ja varmaankin jatkatte vielä hampaat omaavan puolikkaan demonisointia varttinatseiksi, pimeyden voimiksi ja luoja tietää mitä viestintätoimistonne keksivät ja kehtaavat toimittajille syöttää. Typerimmät väitteet natsitervehdyksistä ja salaisista suunnitelmista työnnätte UV:n, eli Uuvatin kautta, ja mikään ei yhdistä teitä tähän prosessiin. Tehän vain totesitte, että Halla-aho ei teille käy, ja kyllähän siinä sitten Soini ymmärsi, mitä toivotaan.

  • Tämä oli muuten käsittämättömän hieno kuvio tämä persujen ”harjaaminen”. Olen suorastaan ihailusta ymmyrkäisenä. Ihailuani lisää se, että vaikka tunnen aika monta mukana ollutta henkilöä, niin minulla ei ollut mitään hajua siitä miten rankka kuvio on tekeillä.

   Toisaalta sote-sijoitukset ovat takuuvarmasti kannattavia. Mikäli irtonaista rahaa sattuu olemaan, niin kandee investoida valinnanvapauteen. Soini takaa hyvät voitot.

 2. Turkkila puhui muuten myös Soinin ”Founder’s Syndrome”-ongelmasta Päivärinta-ohjelmassa. http://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/201706140190928_iv.shtml

  • Juu. Tuohan oli ihan selvää koko ajan. Puolue oli Soinin lapsi eikä lapsi saa koskaan itsenäistyä. Tyypillistä Soinia.

   • Kirjoitin 9. kesäkuuta näin:

    ”Vihollisista (abstrakteista ja todellisista):
    Vaikka niillä on hassut hatut tai ne on eri mieltä, ne eivät ole tyhmiä, laiskoja eivätkä hyväntahtoisia. Älä aliarvioi, älä tuudittaudu turvallisuudentunteeseen.”

    Jotenkin kai vanha meklarinvaisto varoitti, että kun asiat tuntuvat olevan kohdallaan, jokin ei ole kohdallaan.

    Ei olisi pitänyt arvioida Kok/Kesk:n taitoja ja haluja.

 3. Veijo Ryhänen permalink

  ”Tyhmyri: … niin minulla ei ollut mitään hajua siitä miten rankka kuvio on tekeillä.”

  Edellä linkitetyn HS:n lisäksi rankan kuvion etukäteen suunnittelemisesta uutisoitiin hyvissä ajoin etukäteen myös Turun Sanomissa 03.06.2017:

  ”… on iso uutinen, että hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.”(http://henriaitakari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238601-perussuomalaisten-hajoamisesta-uutisoitiin-jo-kesakuun-alussa)

  Henri Aitakari on IPU:n tuleva PJ, joka valitaan yksimielisesti muiden ehdokkaiden puuttumisen vuoksi.

  • Kyllä, noin selvästikin oli. Mutta koska persuihin liittyen on loikkauskuvioita ollut puheissa jo vuosia, niin en ottanut tuota lehtijuttua todesta. Toisaalta näin jälkikäteen katsoen koko kuvio oli valmiina jo viikkoja etukäteen. Kyllä kepu ja kokoomus hoitivat tämän todella hienosti. Kunnioitusta.

   Soinin persoona on oleellisessa roolissa tempun onnistumisessa. Mikäli Soini olisi hieman erilainen persoonallisuus, niin tämän kaltainen operaatio olisi tuskin onnistut. Ei sen enempää PS:n sisäinen keikaus kuin uuvattien ostaminen omaksi uskolliseksi napinpainajaporukaksi.

 4. Veijo Ryhänen permalink

  Miksi muuten UV -puoluetta nimitetään uuvateiksi ? Siksikö, että ”Kyllä UV:lle” -päätöksen seurauksena seuraavien vaalien tulos on heidän osaltaan todennäköisesti ns. ”ohraleipä” ?

  Vai näkivätkö uuvatit jo ennalta, että seuraavissa vaaleissa tulos on heidän kaikkien osalta joka tapauksessa ”ohraleipä”, tekivätpä he sitten mitä tahansa ?

  Luulisin että yksilötasolla saa enemmän palkkatuloa ja/tai kulukorvauksia tms. etuja siitä, että on mukana myös hallituksessa, verrattuna siihen, että olisi vain oppositiosta räksyttävä rivikansanedustaja ? Jos näin on, niin silloin uuvatit eivät ole oikeasti uuvatteja, jos arviointiperusteena käytetään yksilötasolla saatua hyötyä ?

 5. Veijo Ryhänen permalink

  PS:n vaallankaappauksen pääideologi on nimim. Lalli Isotalo. Älykkäät ihmiset tykkäävät sanaleikeistä ja anagrammeista ja ”liki anagrammeista” yms. kielellisestä kikkailusta, joten L -kirjaimien runsaasta lukumäärästä päätellen PS:n vallankaappauksen suunnittelija on siis Halla-Aho itse!

  Demokraatti uutisoi:

  ”26.9. 2016 klo 10:57 alkoi Suomen poliittisen historian menestyksekkäin vallankaappaus. Tuona hetkenä ilmestyivät mm. Jussi Halla-ahon ja Matias Turkkilan aiemmin dominoineille Hommaforum-sivustolle täsmäohjeet, kuinka silloinen puheenjohtaja Timo Soini pelataan ulos puolueesta ja koko puolue vallataan pienellä vaivalla ja rahalla. Ohjeet oli allekirjoittanut Lalli IsoTalo, kuka ikinä sitten nimimerkin taakse kätkeytyikään. … Ei osannut Soinikaan aavistaa lähtevänsä luomuksestaan tyhjätaskuna ja rahojen jäävän Halla-aholle.”(https://demokraatti.fi/lukijoiden-pyynnosta-ne-ovat-tassa-tasmaohjeet-kuinka-perussuomalaiset-kaapataan-ja-soini-sysataan-syrjaan/)

  Onkohan tuo puoluetuen osuus kansanedustajan tuloista niin merkittävä osa, että siitä omalla päätöksellään luopuva on (yksilötason hyötyä arviointiperusteena käyttämällä) uuvatti ?

  • Lauantai-llan huumaa permalink

   Meinaatko Soinin hävinneen rahaa? Karkeasti puoluetuke heruu 10 euroa per äänestäjä. Eli aiemmalle perussuomalaisille sen 5 milj. Hyväuskoisena väitän kaiken menevän yhteisiin menoihin niin tarkkaan, ettei siitä edes puheenjohtajalle jää taskun täytettä

   Politiikka on kuin sijoittamista: joko voitot voi kuitata heti alas tai sitten voi kerryttää pääomaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: