Siirry sisältöön

Sipilä ja Orpo vs Halla-aho: 6-0

kesäkuu 13, 2017

Tämänpäiväiset käänteet ovat osoittaneet, että puheenjohtajat Sipilä ja Orpo pystyvät taitavaan poliittisen peliin kun sauma aukeaa. Käyttämällä hyväkseen perussuomalaisten hajaannustilaa he ovat kyenneet toteuttamaan ratkaisun, jossa kokoomuksella ja keskustalla on riittävästi edustajia enemmistöhallituksen muodostamiseksi. Kieltämättä kokoomuksen ja keskustan edustajamäärät eivät ole kasvaneet, mutta jatkossa päätöksiin riittää yksinkertaisesti keskustan ja kokoomuksen näkemys asioista ja niiden hoidosta.

Kuvitteleeko kukaan vakavissaan, että Uusi vaihtoehto -ryhmällä olisi mitään muuta kuin hallituksen uskollisen tukijan rooli? Jatkossa Sipilä ja Orpo eivät tarvitse neuvotteluja entisten tai nykyisten perussuomalaisten kanssa koska Sipilällä on käytössään jo kerran tehokkaaksi osoittautunut ase. Hänen ei jatkossa tarvitse kuin katsoa vihaisesti, niin Uusi vaihtoehto -ryhmä kyllä oppii äänestämään oikein.

Mikäli Halla-aho ja hänen taustajoukkonsa olisivat osoittaneet edes alkeellista poliittisen pelin tajua, niin tilannetta ei olisi syntynyt. Täydellinen selkävoitto oman puolueen sisällä nimittäin tuppaa johtamaan jännittäviin seuraamuksiin. Kun tilanteeseen vielä lisäsi Halla-ahon uhkailut siitä, että ministerit vaihdetaan, niin hajoaminen oli muuttunut varmuudeksi.

En olisi kuitenkaan uskonut lähtijöiden joukkoa niin suureksi kuin se oli. Ilmeisesti henkilökohtainen uskollisuus tai kiitollisuudenvelka Soinia kohtaan oli monelle merkittävä tekijä. Kieltämättä myös Halla-ahon ja hänen tukijoidensa ilmeisen harkitsematon käyttäytyminen oli todennäköisesti osasyynä. Halla-ahon persoona vielä rikkana rokassa.

Joitakin ilmeisiä seuraamuksia tästä tulee todennäköisesti aika nopeasti. Ensimmäinen lienee se, että keskustapuolueen kansanedustajat saavat äänestää alkoholilain osalta niin sanottuna omantunnon kysymyksenä. Uusi vaihtoehto äänestää kuten Sipilä sanoo.

Sellaisia pitemmän tähtäimen seuraamuksia tulee myös. Jatkossa kaikki integraatio ja federalismi käy jos se sattuu käymään keskustapuolueelle. Kokoomus taas lähtökohtaisesti kannattaa federalismia. Uusi vaihtoehto kannattaa sitä jos Sipilä niin sanoo.

Halpatyövoiman ja turvapaikkabisneksen pyörittäminen on sekin nyt helppoa ja ongelmatonta. Hallitusohjelman asiaa koskevat kohdat eivät enää ole edes tulostamiseen käytetyn paperin arvoisia. EU:n taakanjako on selvästi tervetullut.

Seuraavissa vaaleissa tuleekin olemaan mielenkiintoista mistä on yleensäkään tarpeen äänestää. Vai äänestämmekö pelkästään Suomi-nimisen protektoraatin paikallisvaaleissa. Aika näyttää, mutta veikkaisin rajua muutosta siihen mistä yleensäkään Suomessa voidaan seuraavalla vaalikaudella päättää.

Tosiaan suorastaan ihailtavaa pelisilmää pääministeri Sipilältä. Hatunnoston arvoinen suoritus hävittää hankala hallituskumppani ja samalla hankkia joukko uskollisia napinpainajia.

Herra pääministeri, kunnioitukseni poliittista pelikykyänne ja kanttianne kohtaan on noussut huimasti.

Loistava peli Sipilältä!

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
  1. T.A. permalink

    Käsittääkseni hallituksen ovat muodostaneet kolme puoluetta: Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset r.p. Mikäli Sipilä ei hajoita hallitusta, kolme ministerinpaikkaa kuuluu vielä Perussuomalaiset r.p.:lle. Nyt Sipilä teki U-käännöksen ja jätti ajamatta presidentin luokse (paskat, tiesi koko ajan mitä on tulossa…) Sipilä siis jatkaa samalla hallituksella niin, että Perussuomalaisille kuuluvat hallituspaikat täytetään eduskuntaryhmä Uusi Hillotolppa ministereillä. Onko tämä mahdollista? Juristit kehiin. Missä hallitussopimus? Kenen nimet alla ja minkä mandaatilla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: