Siirry sisältöön

Persut pihalle ulkopoliittisista syistä – kaikuja menneestä

kesäkuu 12, 2017

Pitkä kirjoitustaukoni on ollut seurausta omista kiireistä ja tietyntyylisestä apatiasta. Mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat herätelleet sen verran vahvoja muistoja menneestä maailmasta, että pakko on palata blogin ääreen.

Kirjoittamaan innostava tapahtuma on luonnollisestikin persujen katkennut hallitustaival. Kuuntelin suurella mielenkiinnolla hallituksessa jatkavien puoluejohtajien tiedotustilaisuuden. Kun yleisestä epäselvästä löpinästä jaksoi kuunnella mitkä olivat todelliset perusteet, niin kyllähän se sieltä pullahti.

Persut eivät voi olla hallituksessa mukana ulkopoliittisista syistä. Puolue, jolla on EU- ja eurokriittisiä näkemyksiä, ei voi kuulua hallitukseen, joka on sitoutunut yhteisvaluuttaan ja liittovaltiokehitykseen.

Meillä on jälleen tilanne, jossa maamme ulkopuolisten tahojen miellyttäminen määrää hallituskokoonpanon.

Historian lehtien havinaa. Muistelen samoja perusteluja käytetyn aikoinaan kun Neuvostoliitto oli vielä voimissaan.

Perinteinen vasemmisto/oikeisto-jako on todellakin kuollut.

Uusi jako on globalismin ja kansallismielisyyden välillä.

Mainokset

From → Uncategorized

2 kommenttia
 1. Veijo Ryhänen permalink

  Aikaisemmin oli harmillista, että itsenäisyyspuolue koplasi Suomen euroeron JA samanaikaisen EU-eron ehdottoman tiukasti toisiinsa, jonka seurauksena pieni puolue tuhlasi pienet resurssinsa vaaleista toiseen kahden äärimmäisen SUUREN tavoitteen samanaikaiseen tavoitteluun, josta tietenkin seurasi, että kumpikaan tavoite ei toteutunut, eikä tule jatkossakaan toteutumaan.

  Itsenäisyyspuolueen suorittaman koplauksen seurauksena suomalaisten mieliin on kuitenkin jäänyt elämään käsitys, että €urokielteisyys tarkoittaa automaattisesti myös EU -kielteisyyttä. Näinollen eurokielteisyys ja samanaikainen EU -myönteisyys on suomalaisten enemmistön mielestä oxymoroni, siis looginen mahdottomuus!

  Suomalaisten keskuudessa esiintyy russofobiaa sen verran yleisesti, että EU eroa ei uskalleta edes ajatella. Ja koska ei uskalleta ajatella EU -eroa, niin ei myöskään uskalleta ajatella siihen tiukasti koplattua euroeroa. Molemmat ajatukset tyrmätään suomalaisten enemmistön ajattelussa välittömästi ja silmänräpäyksessä nollan sekunnin miettimisajalla! Itsenäistä rahapolitiikkaa ei osata, ei pystytä eikä kyetä ajattelemaan erillisenä asiana kaikesta muusta EU:hun liittyvästä.

  Ja nyt on harmillista, että persut valitsivat xenofoobikkotrion (HHH-trion) johtoonsa, jonka seurauksena suomen euroeron mahdollisuudet putosivat käytännössä nollaan! 😦

  Nyt ja jatkossa suomalaisten enemmistö siis yhdistää ajattelussaan uusuunittajat (uusnatsit) ja suomen euroeron kannattajat toisiinsa!

  Jatkossa siis suomalaisten enemmistön mielestä on loogisesti mahdotonta kannattaa suomen euroeroa, jollei samanaikaisesti kannata myös pakolaisten polttamista polttouuneissa alkueräisten Hitlerin kannattajien ja nykyisten uusnatsien tahdon mukaisesti.

  Alkuperäisten natsien ja tämänpäivän uusnatsien ero on siinä, että tämän päivän suomalaiset uusnatsit eivät uskalla myöntää, että he haluaisivat ratkaista pakolaisongelmat polttouunien avulla (koska tämän halun julkisesta ilmaisemisesta tulisi syyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan). Hitlerin aikana tätä rajoitetta ei ollut, koska hyväksyntä tavallisten (mutta samanaikaisesti myös kostonhaluisten) kansalaisten muiden kansakuntien edustajiin kohdistamalle eläimellisyydelle (siis uskonnollisesta näkökulmasta katsottuna pahuudelle) tuli ylemmältä taholta.

 2. hakki47 permalink

  Herkkähipiäisestä, omista ajatuksista lähtevästä itsesensuurista Orpon ja Sipilän päätöksessä ilmeisesti onkin kysymys. Ainakin perustelujen osalta. Mutta hyvä jos irti päästään.

  Kun kerran Persu-puolue on kaapattu, eikä siksi todellakaan ole sama kuin se minkä kanssa hallitusta rakennettiin, oikea ratkaisu demokratiassa olisi uudet vaalit. Mutta sehän taas ei tuon kaksikon valtapoliittisiin kuvioihin istu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: