Siirry sisältöön

Kaksoiskansalaisuudesta vielä – hölmöä pelleilyä

helmikuu 3, 2017

Ajattelin jo pariin otteeseen, että en kirjoita kaksoiskansalaisuusasiasta yhtään enempää. Mutta koska asia näyttää saavuttaneen hämmästyttävät mittasuhteet, niin ainakin yksi kerta kiellon päälle. Minusta koko kaksoiskansalaisuuslaki oli umpityperä jo syntyessään. Ilkeästi sanottuna siinä toteutui monen ulkosuomalaisen toive päästä nauttimaan eläkepäivillään ilmaisesta terveydenhoidosta. Tuolloin saattoi tietenkin sitten irtisanoa sen sairausvakuutuksensa koska Suomi ja suomalaiset maksavat. Hieno diili Suomen kannalta.

Yleisen typeryytensä lisäksi laki on osoittautunut sopimattomaksi hyvinkin monessa mielessä. Mikäli kaksoiskansalaisuuslakia ei olisi, niin tätä keskustelua ei tarvitsisi käydä. Mutta henkilökohtaisesti pidän jotain upseerina toimivaa kaksoiskansalaista paljon vähäisempänä riskinä kuin ministerinä toimivaa.

Henkilökohtaisen näkemykseni mukaan ministeri Berner on Suomen ja Suomen kansalaisten kannalta paljon vaarallisempi turvallisuusuhka kuin joku armeijaa käyvä Venäjän kansalainen. Tai siis oikeammin, Venäjän ja Suomen kansalainen. Kieltämättä ministeri Berner ei niinkään uhkaa Suomen maanpuolustuksellista asemaa vaan ensisijaisesti suomalaisten elintasoa ja kykyä ylläpitää suomalaista yhteiskuntaa.

Oma ehdotukseni on se, että koko kaksoiskansalaisuus-laki poistetaan ja yhden vuoden siirtymäajan jälkeen jokaisen kaksoiskansalaisen pitää valita haluaako pitää Suomen kansalaisuuden vai ei.

Mutta niin kauan, kun umpityperä kaksoiskansalaisuuslaki on voimassa, niin on oikeusvaltion toiminnan kannalta hyvin huolestuttavaa, että kansalaisten tasavertaisuutta lain edessä avoimesti rikotaan. Nythän monet poliitikot, erityisesti persuista, pitävät rikkomista vain hyvänä asiana.

Ministerin tietenkin pitää olla Suomen kansalainen.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. hakki47 permalink

  Otsikkosi viestiin on helppo yhtyä. Samoin kannattaa ehdotustasi. Mutta uskotko todella, että kansanedustajissa riittää ”munaa” pyllistää noin 100.000 äänestäjälle? Ja Putlerille lisäksi?

 2. tutkija Pohjanmaalta permalink

  Tyhmyri,

  +++ Ilkeästi sanottuna siinä toteutui monen ulkosuomalaisen toive päästä nauttimaan eläkepäivillään ilmaisesta terveydenhoidosta. Tuolloin saattoi tietenkin sitten irtisanoa sen sairausvakuutuksensa koska Suomi ja suomalaiset maksavat. Hieno diili Suomen kannalta. +++

  Mitähän tuolla oikein tarkoitat? Toiseen EU-maahan suomalainen eläkeläinen ilman kaksoiskansalaisuutta hakee Kelasta täytetyn kaavakkeen E-121, jolla Suomi sitoutuu maksamaan kansalaisestaan koituvat sairauskustannukset. Hoimma toimii yhtä varmasti kuin junan vessa, ei tähän mitään kaksoiskansalaisuutta tarvitse. Ja tämä sama kyllä toimii ihan EU-sairauskortillakin. Täällä Saksassa pääsen ulkosuomalaisena nauttimaan samoista terveydenhoitoeduista kuin saksalainenkin. – Tämä pienenä täsmennöksenä kirjoitukseesi.

  tutkija Pohjanmaalta

 3. Marko permalink

  Hei,

  sähköpostiosoitteesi tyhmyri2@hotmail.com ei toimi. Voitko ottaa yhteyttä sähköpostiini, jonka ilmeisesti näet vaikka sitä ei WordPress julkaisekaan?

 4. Merkantti Matikainen permalink

  Euroopan unionin ja Suomen kaksoiskansalaisena sekä kantasuomalaisena ulkosuomalaisena täytyy tarkentaa, että ministeri Bernerhän on uusmaalainen, uussuomalainen kaksoiskansalainen: “Berner on sekä Sveitsin että 19. tammikuuta 2015 alkaen myös Suomen kansalainen.” (Wikipedia)

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_kansalaisuus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: