Siirry sisältöön
Tags

,

Presidentti Trump ja tekopyhä kauhistus – missä johdonmukaisuus

tammikuu 31, 2017

Monessa länsimaassa on noussut merkittävä melu presidentti Trumpin päätöksestä sulkea USA:n rajat määräajaksi joidenkin maiden kansalaisilta. Vaikka pidän Trumpin päätöstä huonosti harkittuna (esimerkiksi USA:n apuna toimineet irakilaiset eivät yllättäen pääse muuttamaan USA:n alueelle vaikka muuttolupa on ollut merkittävä osa heille annettua lupausta, minkä seurauksena USA:n on jatkossa merkittävästi vaikeampi saada paikallisia avustajia kuin aikaisemmin), niin reaktiot ovat lähinnä tekopyhiä.

Mutta hengitetään hetki rauhallisesti. Verenpaineen laskettua terveelliselle tasolle voimme tarkastella asiaa läheisemmin. Pienen tarkastelun jälkeen ainakin minulle nousee mieleen ihmettely siitä kuinka tekopyhää ja valheellista Trumpin päätöksen kauhistelu on.

USA on Trumpin päätöksellä kieltänyt joidenkin maiden kansalaisten maahantulon määräajaksi. On tietenkin mahdollista, että kielto vähitellen muuttuu pysyväksi, mutta joka tapauksessa se on tällä hetkellä määräaikainen.

Haluaisinkin kaikilta Trumpin päätöksen kauhistelijoita kysyä: Kuinka monta viatonta ihmistä on kuollut Trumpin päätöksen seurauksena? Epäilen, että ei kovinkaan monta. Jatkokysymyksenä haluaisin kysyä: Kuinka monta viatonta ihmistä on kuollut presidentti Obaman määräämien miehitettyjen tai miehittämättömien lentokoneiden sekä risteilyohjusten avulla tehtyjen iskujen seurauksena? Jatkokysymykseeni on luonnollisesti vaikea saada luotettavia vastauksia, mutta eiköhän Obaman päätösten seurauksena kuolleiden viattomien määrä ole paljon suurempi kuin Trumpin määräyksen seurauksena kuolleiden viattomien määrä.

Näin äkkiseltään vaikuttaa siltä, että kun presidentti Obaman aikana ihmisiä tapettiin pudottamalla 26’172 pommia maihin (lähde täällä), joiden kanssa USA ei edes ole sodassa, niin hän oli kaikkein suvaitsevaisten sankari. Mutta kun presidentti Trump antaa määräaikaisen maahantulokiellon, niin hän on hirviö.

Sivumennen sanottuna, Hillary Clinton oli merkittävässä roolissa siinä kehityksessä, jonka seurauksena USA nykyisin pommittaa paljon useamman maan kansalaisia kuin presidentti Obaman tullessa valtaan. Muistellaan vaikkapa Libyaa.

Minusta presidentti Trumpin toimintaa koskeva kauhistus on tekopyhää ja typerää.

Jälkikirjoitus kello 19:11. Huomasin, että Suomessa kohdellaan suomen kansalaisuuden omaavia kaksoiskansalaisia eri tavoin riippuen siitä mikä tuo toinen kansallisuus on. Asiaa koskeva uutinen täällä. Minusta Suomella ja suomalaisilla viranomaisilla on täysi oikeus moiseen, mutta mikäli me tuolla tavoin avoimesti kohtelemme oman maamme kansalaisia eri tavoin riippuen heidän mahdollisesta kaksoiskansalaisuudestaan, niin presidentti Trumpin linjausten moraalinen taivastelu on vastenmielistä. Tämä ei tarkoita sitä, että vastustaisin puolustusvoimien linjausta, mutta olen valmis avoimesti myöntämään linjauksesta johtuvan kohtelun olevan syrjivää. Suomen kansalaisuuden omaavaa, jolla on myös Venäjän kansalaisuus, kohdellaan eri tavoin kuin suomen kansalaisuuden omaavaa, jolla on vaikkapa Ruotsin kansalaisuus.

Mainokset

From → Uncategorized

2 kommenttia
 1. hakki47 permalink

  Yksittäisillä päätöksillä ei välttämättä ole merkitystä, varsinkaan politiikassa, vaikka vaikutuksia onkin. Niitä jokaista voidaan varmasti myös pätevästi perustella vaikka ne kuinka järjettömiltä, tarkoituksettomilta, loukkaavilta ja eettisesti arvelluttavailta tuntuvatkin. Ja myönnän toki, etteivät Trumpin päätökset ole sen paremmin ainutkertaisia kuin maailmanhistoriassa poikkeuksellisiakaan.

  Kirjoitinkin asiasta:

  ”Saatiin iso jytky!

  Olen harvoin ollut peloissani sitten 1991. Katsottuani ja kuunneltuani Trumpin virkaanastujaispuheen alan olla. Tuo ei voi olla maailman vauraimman ja sotilaallisesti vahvimman valtion valitun presidentin puhe.

  Olen ihmetellyt hänen kaveriaan, Putleria ja hänen vallantäyteistä uhoaan jo kauan. Nyt hän sai kaverin. Kaverin, jonka käsitys maailman menosta täysin poikkeaa omastani. Kaikilta osin.

  Tätä teatteria katsoessa tuli kylmä.”

  Mitä kauemmin moista menoa joudumme seuraamaan, sitä välinpitämättömiksi me tulemme. Sen seurauksia maailmanhistoria, jopa ”lähihistoria” on täynnä.

 2. Merkantti Matikainen permalink

  Onkohan kyse seuraavasta liittovaltion laista?

  Federal Immigration Law, Section 1182(f): Whenever the President finds that the entry of any aliens or of any class of aliens into the United States would be detrimental to the interests of the United States, he may by proclamation, and for such period as he shall deem necessary, suspend the entry of all aliens or any class of aliens as immigrants or nonimmigrants, or impose on the entry of aliens any restrictions he may deem to be appropriate.

  Ja mehän tiedämme, miltä ne Alienit näyttävät.

  https://www.google.ae/?gfe_rd=cr&ei=7WuQWO7KDLOs8wf9qpnYDA&gws_rd=ssl#q=Alien&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLUz9U3MDNPz6hSQjC1pLKTrfTTMnNywYRVUWpOYklqikJxaknxKkapNKvs1Mry_KIUq9z8sszUYiuQRkvTFNM0AJ5BLw9RAAAA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: