Skip to content

Venäläinen ryöstömalli Suomessa – väylien ja soten yhtiöittäminen

huhtikuu 20, 2016

Monessa entisessä kommunistimaassa julkisen omaisuuden ryöstäminen tapahtui siten, että useita luonnollisia monopoleja tai julkista omaisuutta yhtiöitettiin. Yhtiöittämisen jälkeen toiminta jatkui jonkin aikaa entisellään. Mutta sopivan siirtymäajan jälkeen valtio möi yhtiön jollekin ”sopivalle” sijoitusyhtiölle tai omistus oli sopivasti järjestelty miellyttävämmäksi. Tuota mallia kutsutaan monissa piireissä niin sanotuksi venäläiseksi malliksi, joskin Ukrainassa käytetty malli on vielä härskimpi.

Kysehän on härskistä varastamisesta, jossa valtion tai muiden julkisten yhteisöjen omaisuutta siirretään yksityiseen omistukseen ilman todellista korvausta.

Tästä prosessista on meillä Suomessa hyvä esimerkki Yaran kaivokset Siilinjärvellä. Valtio eli kansalaiset saivat vähän karkkirahaa samalla kun ostaja sai omakseen pellot, kaupungin, talot ja koko hoidon.

Näillä näkymin sekä soten yhtiöittäminen (linkki täällä) että liikenneministeri Bernerin esittämä liikenneväylien yhtiöittäminen (linkki täällä) ovat tyylipuhtaita esimerkkejä siitä kuinka venäläistä varasmallia aiotaan soveltaa Suomessa. Todella tyylikästä, tulen pistämään osan rahoistani noihin kuvioihin heti kun se on mahdollista. Noissa ei voi hävitä – riski on tosiaan nollan luokkaa.

Idea koko kuviossa on se, että jokin luonnollinen monopoli (väylät) tai sitä muistuttava (erikoissairaanhoito yms) yhtiöitetään ensiksi julkisesti omistettuun osakeyhtiöön. Jonkin ajan jälkeen tuo yhtiö päätyy VM:n (valtionvarainministeriö) myyntilistalle. Tuon jälkeen yhtiön osakkeet myydään sopivalle yhtiölle.

Lopputuloksena on äärimmäisen hieno venäjällä toimivaksi todettu toimintamalli. Valtion aikoinaan rakentama omaisuus päätyy yksityiseen omistukseen ja kansalaisten rokottaminen pääsee vauhtiin. Sieltä sitten poliittiset päättäjät ja muut sopivat tahot tekevät mijardiomaisuuden.

Myös Kreikassa tätä sovelletaan EU:n toivomuksesta.

On se kyllä hienoa.

Varautukaa siihen, että veronne siirtyvät yksityisten firmojen voitoiksi.

Tämä on toisaalta se vanha malli, jossa verotusoikeus myytiin huutokaupalla.

Mainokset

From → Uncategorized

6 kommenttia
 1. Tom Next permalink

  Juuri näin. Luultavasti grand plan on se että pyramidikusetus nimeltään tyel-järjestelmämme pelastetaan näin. Tosin muutama iso PE-taho päässee myös osingoille.

 2. Kiinnostunut permalink

  Ja mitä investointisuoja tähän lisääkään jatkossa

 3. Myös kiinnostunut "yksityistämisestä". permalink

  Pyhäjärven kaivoksesta kerrotaan, että Outokumpu (= valtio = me) teki kaivokseen 300 miljoonan remontin ja myi sen tuolla samalla summalla First Quantumille. En tiedä pitävätkö luvut paikkansa, mutta tieto on siitä läheltä.

 4. Merkantti Matikainen permalink

  Osmo ”Söde” Soininvaara ehtikin jo kommentoida ehdotusta: ”Anne Bernerin esitystä yhtiöittää liikenneinfra on ehditty sanoa vaaralliseksi. Vaarallinen se onkin, kun ei tiedetä yksityiskohtia, mutta vaarallinen ei ole sama kuin huono.”

  http://www.soininvaara.fi/2016/04/19/liikenneinfran-yhtioittaminen/

  Tekniikka tekee mahdolliseksi joidenkin julkishyödykkeiden yksityistämisen (tietullit valtateille). Kokeilussa on toki vaaroja: yksityisyydensuoja, rahastus, investoinnit…

  Toistaiseksi vanhassa vara parempi: polttoainevero.

 5. Tyhmyrin linkittämän Ylen jutun alareunasta löytyi ”Lue myös:” -linkki tänne:

  ”Hokema siitä, että EU pakottaa yhtiöittämiseen on valhe”(http://yle.fi/uutiset/oikeusoppineet_sipilan_porvarihallitus_on_tehnyt_sote-vallankumouksen/8813146)

  Käsittääkseni EU:n ELA -rahoitus pakottaa sekä Kreikan että Suomen yhtiöittämään kaiken valtion omaisuuden ja myymään sen jälkeen nämä yhtiöt yksityisille sijoittajille.

  Tyhmyri elokuussa 2013: ”Lender of Last Resort (LLR) – välttämättömyys jota ei euromailla ole”(https://tyhmyri.wordpress.com/?s=lender+of+last+resort)

  Käsittääkseni LLR on olemassa, ja sen nimi on ”Emergency Liquidity Assistance” =ELA

  ”EKP:n neuvosto voi ⅔ enemmistöllä päättää lakkauttaa myös ELA-rahoituksen, mikäli se katsoo, ettei Kreikka täytä hätärahoituksen vaatimuksia. Käytännössä päätös tarkoittaisi Kreikan pankkien kaatumista, sillä ne eivät selviäisi enää päivittäisistä velvoitteistaan. … EKP:n päätös osoittaa jälleen, kuinka keskuspankki käyttää suvereniteettiaan hallitusten liikkumavaran kaventamiseen. Vuonna 2011 EKP vaati Espanjalta ja Italialta sitoutumista rakenteellisiin uudistuksiin ennen kuin se aloitti valtioiden velkakirjojen tukiostot (SMP, Smart Securities Programme). Vuonna 2013 EKP uhkasi lopettaa Kyproksen pankkien ELA-rahoituksen, mikäli Kypros ei hyväksy Troikan tukipakettia. Marraskuussa paljastui, että EKP uhkasi myös vuonna 2010 Irlannin hallitusta hätärahoituksen lopettamisella, mikäli se ei suostu tukipakettiin ”(http://anttironkainen.fi/page/4/)

  Eli valtionyhtiöiden yksityistämiseen pakottaja ei varsinaisesti ole EU, vaan EKP ja tarkemmin sanottuna sen ELA -rahoituksen ehto.

  Uuden suomen blogissa julkaistiin viime vuonna laskelma, jonka mukaan suomen velkaantuminen suhteessa BKT:hen saavuttaa Kreikan tason noin 8v päästä. Jos laskelma pitää paikkansa, niin tällöin ELA -rahoitus tulee Suomele ajankohtaiseksi vuoteen 2025 mennessä. Ennen sitä pitäisi kaikki valtion omaisuus saada yhtiöitettyä ja myytyä kansainvälisillle sijoittajille, vasta sen jälkeen avautuu EKP:n ELA -kukkaron nyörit.

  Eli näkisin asian niin, että suomen € -jäsenyyden kannattajana Sipilän katse on jo ensi vuosikymmenen puolivälissä, ja hän valmistautuu jo nyt, hyvissä ajoin aikaan, jolloin Suomen valtion velkakirjojen korko kääntyy jyrkkään nousuun jonka seurauksena suomi joutuu turvautumaan ELA -rahoitukseen, ja sen saamisen ehtona on, että kaikki valtion omistukset on siirretty yksityisten sijoittajien hallintaan.

  Suomen valtio omistaa noin kolmasosan suomen metsistä. Jotta suomi saisi ELA -rahoitusta, on myös valtion metsät myytävä yksityisille sijoittajille. Mieluiten hyvissä ajoin ennen valtion rahoituskriisiä, koska rahoituskriisin ollessa päällä, kriisimaan omaisuden myynnistä ei saa kunnon hintaa, vaan joutuu myymään valtion omistuksent pilkkahinnalla (tosin suomessa on tapana myydä valtion omistukset pilkkahinnalla, vaikka käynnissä ei olisikaan myynbtihintaa laskeva kriisi).

 6. Jepulisjepsis permalink

  Olisi tarkempaa puhua Venäjällä valtaapitävien oligarkkien ryöstömallista, ja jättää syyllistämättä tavalliset Venäläiset.
  Mistään kansanvallasta on aivan turha puhua, kun on kyseessä Venäjä.

  HUOM. kun ohessa puhutaan juutalaisista – tarkoitetaan tietyn itse itseään ”juutalaisiksi” nimittävän ääriryhmän käytöstä, ei juutalaisia yleensä. Kysymyksessä on siis tämän oligarkki -ryhmän tekojen arvostelu.

  ”Käytännössähän Venäjä on mafiavaltio, sillä hallinto on täysin korruptoitunut ja tottelee rahan valtaa. Mistään kansanvallasta on aivan turha puhua, kun on kyseessä Venäjä. Jos jossain Venäjän aluehallinnossa pääsee valtaan suoraselkäisiä ja ei-korruptoituneita johtajia, niin he eivät etene kovin pitkään urallaan sillä menestyminen vaati verkostoitumista ja tottelemista niiden suuntaan, jotka omistavat kaiken ja kaiken Venäjällä omistaa juutalainen oligarkkieliiiti.

  Venäjän valtion mafiamaisesta luonteesta havainnoi hyvin se, että kaikki suuri business Venäjällä on lakien ja asetusten avulla monopolisoitu valtaapitävien haltuun. Esimerkiksi lääkkeiden vähittäismyynti on yksi tällainen ala, joka on täysin oligarkkiomisteinen monopoli. Virallisesti valtion johtavat viranomaiset eivät saa olla mukana busineksessä, mutta omistussuhteet linkittyvät heihin sukulaisten, ystävien ja tietysti synagogan kautta.

  Venäjällä kaikki varallisuus on ryöstetty itseasiassa useampaan otteeseen juutalaiseliitin toimesta. Neuvostoliitossa oli tyypillistä, että juutalaiset olivat johtavissa asemissa tehtaissa ja muissa tuotantolaitoksissa. Tämä johtui siitä, että Neuvostoliitto oli vallankumouksesta alkaen juutalaisjohtoinen. Suhteet länsimaihin oli kielletty kylmän sodan aikana tavallisilta kansalaisilta, mutta tietyt juutalaiset tahot saivat erityisvapauksia ja siten onnistuivat salakuljettamaan länsituotteita Venäjälle ja myymään niitä pimeillä markkinoilla. Tämä pimeiden markkinoiden kauppa loi pohjan Venäjän modernille mafialle, joka nykyään hallitsee valtiota.

  Monet juutalaiset olivat pimeän kaupankäynnin vuoksi varakkaampia, kuin tavalliset venäläiset Neuvostoliiton romahtaessa. Kun NL lakkasi olemasta niin, kansallinen varallisuus (tehtaat, luonnonvarat, kiinteistöt) yksityistettiin. Alunperin osuudet tuli jakaa tasaisesti kaikkien kansalaisten kesken, mutta näin ei kuitenkaan tietenkään tapahtunut. Kun NL:n rupla vaihdettiin Venäjän ruplaksi niin siirtymäaikaa annettiin tasan yksi vuorokausi. Juutalaiset olivat tähän tietysti varautuneet, koska he olivat koko siirtymäajan johtopaikalta säätäneet. Sen sijaan monet venäläiset eivät kyenneet liian lyhyessä ajassa vaihtamaan säästöjään ja lukemattomat menettivät hetkessä kaikki elinikäiset säästönsä. Näin tapahtui yksi historian suurimmista ryöstöistä. Varattomina ihmiset alkoivat myydä osuuksiaan, jotka valtio oli yksityistänyt. Nyt juutalaiseliitti kykeni ostamaan kaiken itselleen pilkkahintaan”

  Lähde:
  https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2016/04/09/vaihtoehtovaen-aivottomuus/

  Ehkä tuo sama remmi on juuri nielaisemassa Suomenkin pienenä välipalana? Poliitikkomme ainakin ovat jonkin rahakkaan voiman asialla täällä (kaikki paistaa läpi), ikäänkuin valmistelijoina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: