Skip to content
Tags

,

Persujen tilipäivä – tapaukset Soini ja Saarakkala

huhtikuu 8, 2016

Perussuomalaisten taipaleen seuraaminen on ollut todella mielenkiintoista. Perussuomalaiset hankkivat kannatuksensa olemalla kansallismielinen vaihtoehto demareiden maailmanhalailulle sekä EU- ja eurokriittisyydellä. Mielenkiintoista perussuomalaisissa on se, että puolue on molempien osalta käytännössä pettänyt äänestäjänsä ja päätynyt EU- ja liittovaltiomyönteisen agendan kannattajaksi.

Kysehän ei ole missään vaiheessa ollutkaan muusta kuin tilipäivän saamisesta. Ei ainakaan Timo Soinin tapauksessa.

Timo Soini on julkisesti todennut, että vuoden 2015 vaaleissa oli kyse tilipäivästä (Ylen uutinen täällä). Tuota ei moni tajunnut, mutta Soinin oppi-isän Vennamon tuntien kuvio on aivan selvä.

Soini on nyt ulkoministeri ja veikkaanpa, että Soinille löytyy sopiva virka jostain Brysselin lihapatojen äärestä. Soini on tilipäivänsä saanut. Hyvä hänelle. Synneistä voi aina saada armon katolisen katumusharjoituksen kautta.

Mielenkiintoisempi tapaus on pohjalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala. Hänhän on, mielestäni täysin järjenvastaisin perustein, kääntynyt eurojäsenyyden vastustajasta sen kannattajaksi.

Uskallan väittää, että myös Saarakkala on löytänyt tilipäivän. Muuten ei ole selitettävissä se, että hän uskoo eurojäsenyyden olevan turvallisuustakuu.

Itse olen jo 1970-luvulta alkaen pitänyt NATO-nimistä järjestöä ainoana todellisena turvallisuustakeena. Siis Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän suhteen.

Jäänkin kiinnostuneena seuraamaan mihin tehtävään Saarakkala siirtyy.

Mistä löytyy Saarakkalan tilipäivä.

 

Mainokset

From → Uncategorized

5 kommenttia
 1. Saarakkalan teksti oli todella outo.

 2. Kauko permalink

  Saarakkala on kiltti poika ja saa varmaan palkintonsa. Oletko lukenut Bill Mitchellin tuomiota: Suomen pitäisi erota eurosta

  Olennaista olisi kysyä, kumpi on helpompaa, kitkutella eurossa vai erota.

  • Mielestäni on ollut selvää alusta asti, että Suomelle olisi parempi vaihtoehto olla euron ulkopuolella. Mutta koska tuolloin poliittiset broilerit eivät saisi palkintovirkojaan, niin se vaihtoehto on mahdoton.

   Mitä suurempi osa poliitikoista saa palkintoviran Brysselin lihapatojen äärestä, niin sitä varmempaa on Suomen liittäminen Saksan protektoraatiksi. Ehkä nimellisesti itsenäinen, mutta käytännössä Saksan siirtomaa. Raaka-aineiden tuottaja ja köyhien alkuasukkaiden kansoittama.

 3. Merkantti Matikainen permalink

  Pian on Pilin tilipäivä:

  Bill Mitchell: ”The following text covers an article that I have written for a Finnish Report coming out in May 2016 to be published by the Left Forum Finland, which is a coalition formed by the political party Left Alliance, the People’s Educational Association (KSL) and the Yrjö Sirola Foundation.”

  Havukka-ahon ajattelijan mukaan kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus, sillä alalla saahaan eniten aikaan… Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan… Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin…

  Sirola-opiston olisi pitänyt tilata tuo tutkimus ennen euroa. Tai lukea vanhat varoitukset uuden valuutan vaaroista.

 4. Sepe-Susi permalink

  Onko Saarakkalalle sitten luvassa jokin ylimääräinen tilipäivä tai bonus, vai riittääkö pelottelu siihen, että näkee asiat jonkun toisen silmälasien kautta?
  Sitä emme tiedä kirjoiteun perusteella: niin heppoisia ovat argumentit…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: