Skip to content

Venäjä ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat – HeSari kirjoittaa sontaa

helmikuu 12, 2016

Tällä hetkellä aikaani vie lähinnä odottaminen. Odotan parin kuvion etenemistä, mutta toisinaan asiat vievät aikansa. Tuon takia minulla on aikaa huomioida kotimaista ja ulkomaista mediaa. Olen siis osittain jouten odottaessani toisten toimivan. Tässä tapauksessa huomiotani kiinnitti Jussi Konttisen kirjoittama juttu Medvedevin puheet Suomeen Venäjältä tulevista turvapaikanhakijoista kuulostavat kiristykseltä”. Juttu löytyy täältä.

Juttuhan on lähtökohtaisesti typerä. Kuten jutussa itse asiassa todetaan, niin kansainvälisten sopimusten mukaan Venäjän tulee päästää kaikenlaiset turvapaikanhakijat lävitseen ja hakemaan Suomesta turvapaikkaa. Mikäli olemme johdonmukaisia laillisuusperiaatteen noudattajia, niin meidän pitäisi kiittää Venäjää siitä, että he alkavat toimia sopimusten mukaisella tavalla. Tämä huomioiden se, että Suomen valtio puhumattakaan mediasta on monessa yhteydessä toivonut Venäjän noudattavan noita sopimuksia.

Oman käsitykseni mukaan Suomen pitäisi perustaa kaksi pakolaisleiriä. Toinen Ruotsin rajan lähelle ja toinen jonnekin pohjoiseen Venäjän rajan lähelle. Naapurimaista tulevat ”turvapaikka”-turistit pitäisi sijoittaa noihin leireihin ja heittää ulos kun hakemus on todettu aiheettomaksi.

Minusta Venäjä on todella häikäilemätön ja härski toimissaan tämän kuvion kanssa. Kyynistä ja epämiellyttävää politiikkaa. Mutta se ei muuta sitä, että Venäjä alkaa toimia kansainvälisten sopimusten mukaisesti päästäessään turvapaikkaturistit Suomeen. Vaikkapa ne ensimmäiset pari miljoonaa.

Eiköhän ne karkoitusmääräyksen pian saavat tällä hetkellä Venäjällä olevat kata tuon parin miljoonan lukeman.

Ei ole Venäjän vika jos olemme typeriä.

Mainokset

From → Uncategorized

2 kommenttia
 1. Veijo Ryhänen permalink

  Tyhmyri: ”Oman käsitykseni mukaan Suomen pitäisi perustaa kaksi pakolaisleiriä. Toinen Ruotsin rajan lähelle ja toinen jonnekin pohjoiseen Venäjän rajan lähelle.”

  Samaa mieltä, joko-tai -vaihtoehtojen (siis ”rajat kiinni”/”rajat täysin auki”) tarvitaan lisää vaihtoehtoja. Esim. tämä Matti Jalaginin idea, siis perustetaan pakolaisleiri ”ei kenenkään maalle”, siis rajavyöhykkeelle:

  ”Se, että naapuri avaa oman ovensa ei tarkoita sitä, että meidän tulee avata omamme.

  Raja-aitojen väliin mahtuu paljon porukkaa leiriytymään ja kesä on tulossa eli sinne ei edes kuole kylmään. … varmasti turvallinen paikka kahden tiukasti valvotun rajan välissä.”(Matti Jalagin)

  Käsittääkseni rajavyöhykkeellä oleva pakolainen ei voi vielä sanoa ”sesam aukene” tms. taikasanoja, vaan pitäisi päästä rajavyöhykkeen läpi suomen puolelle, ennen turvis -prosessin virallista käynnistymistä.

  Jos hyvin käy, niin pakolaisleirejä ei tarvita koskaan, mutta asiaan pitäisi silti suhtautua ”ei vara venettä kaada” -asenteella, ts. pitäisi olla valmiit suunnitelma siitä, miten yhtäkkiä polkaistaan tyhjästä ja hetkessä isot pakolaisleirit pystyyn, ja vieläpä siten, että leirien olot ovat inhimiliset ja siedettävät mahd. asukkaille.

  Tässä lisää copy-pastea nyt erittäin suositusta KL:n ”TE: Venäjän kirstun pohja on lähempänä kuin moni luule” -otsikoidusta keskustelusta:

  ”Ei ole suomalaisten typeryydellä rajoja, harjoitetaan eurooppalaista venäjäpolitiikka puolustusliiton ulkopuolella omalla riskillä”(veronmaksaja)

  ”Sitä mukaa kun Venäjän kirstun pohja lähenee, vähenevät
  etenkin ulkomaalaisten elämänehdot ja selviytymismahdollisuudet
  siellä, mikä puolestaan lisää muuttopainetta tänne Suomeen.”(Olavinpoika)

 2. Antti permalink

  Suomessa käynnissä oleva NATOtus ei ole jäänyt huomaamatta Moskovassa. F15 hävittäjien vierailu on siitä hyvä esimerkki. Maasutuksen täytyy olla perinpohjaista, niin hyvin NATO-näkemyksiä ymmärretään. Pieni pakolaisvuoto takaa sen, että Moskova saa edes hetkeksi suomalaispoliitikon jakamattoman huomion. Venäjä on varmaan lopen kyllästynyt Lännen sähläilyyn alkaen Ukrainan kriisistä. Mitä tarkemmin siihen perehtyy, sitä enemmän alkaa ihmetyttämään, että mitä ne Washigtonissa polttelevat. Brysseli on sotkenut loput.
  http://21stcenturywire.com/2015/09/07/putin-the-only-world-leader-speaking-sense-on-syria-the-migrant-crisis/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: