Skip to content

Miksi Sixten Korkman on väärässä – väittäessään Väyrysen olevan väärässä

helmikuu 11, 2016

Vaikka Sixten Korkman on viime aikoina osoittanut kohtuullista suorasukaisuutta eurojäsenyyttä koskevissa kommenteissaan, niin tämänpäiväisessä Helsingin Sanomat -lehden verkkoversiossa olevassa jutussaan hän ei kirjoita juttua niinkään talousasiantuntijana vaan poliittisen agendan edustajana. Korkmanin juttu löytyy täältä.

Kuten Sixten Korkman ja kaikki talousammattilaiset tietävät, niin järkevä päätöksenteko perustuu vaihtoehtoiskustannusten analyysiin. Korkman itse myöntää, että eurojäsenyys ei ole ollut taloudellisessa mielessä perusteltu hanke missään vaiheessa. Tällä hetkellä eurojäsenyydestä on, myös Sixten Korkmanin mukaan, enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mikäli Korkmanin mainitsemat poliittiset hyödyt ovat arvokkaampia kuin maamme talouskehitys, niin eurojäsenyydessä pysyminen on perusteltua. Mikäli taas maamme jatkuva köyhtyminen on suurempi kustannus kuin eurojäsenyydellä saavutettavat poliittiset edut, niin eurosta kannattaa erota.

Keskusteltaessa eurojäsenyydestä millään muotoa järkevällä tavalla meidän tulisi pyrkiä arvioimaan jäsenyyden jatkamisen tuomat kustannukset ja verrata niitä eurojäsenyydestä eroamisen kustannuksiin. Me tiedämme jo, että eurojäsenyys pakottaa meidät käytännössä purkamaan nykyisen yhteiskuntamallimme ja mitä ilmeisimmin johtaa jatkuvaa köyhtymiseen sekä massatyöttömyyteen.

Joka tapauksessa euromaana jatkamisen yksi hinta on pohjoismaisesta yhteiskuntamallista, hyvinvointivaltiosta, luopuminen. Kukaan ei ole kyennyt esittämään keinoja sille kuinka pitäisimme sekä euron että pohjoismaisen, vauraan ja tasa-arvoisen yhteiskuntamallin. Täytyy valita jompi kumpi.

Tätä valintaa Korkman on jo kauan kiertänyt kuin kissa kuumaa puuroa, hänelläkään ei ole ollut esittää keinoja sille kuinka pitäisimme sekä euron että pohjoismaisen yhteiskuntamallin.

Ovatko eurojäsenyyden tuomat poliittiset hyödyt riittävä vastine pohjoismaisesta yhteiskuntamallista ja vauraudesta luopumiselle? Minun mielestäni eivät.

Ai niin, mielestäni Suomen olisi pitänyt liittyä NATO:n jäseneksi heti kun Neuvostoliitto romahti.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. hakki47 permalink

    ”Ai niin, mielestäni Suomen olisi pitänyt liittyä NATO:n jäseneksi heti kun Neuvostoliitto romahti.” – Niin olisi pitänyt, vaan ei liittynyt. Ja nyt liittyminen ja jopa vaihtoehdosta meuhkaaminen on liian myöhäistä, tarkoituksetonta ja mahdollisesti jopa tuhoisaa.

    http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/putin-ja-isovenalainen-itsetunto.html

    Mitä taas Korkmanniin tulee, hänen asiantuntemuksensa lienee aivan liian vahvasti kytköksissä hänen kuvittelemaansa poliittiseen realismiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: