Skip to content

Paavo Väyrynen yllättää jälleen – todella mielenkiintoinen avaus

helmikuu 4, 2016

Keskustan ehdottomiin poliittisiin tervaskantoihin kuuluva Paavo Väyrynen on jälleen onnistunut yllättämään. Ainakin itse yllätyin. Tämä siitä huolimatta, että jälkiviisauden valossa uuden puolueen perustaminen tuntuu varsin loogiselta kun tarkastelee viimeistä kymmentä vuotta. Erityisesti uusi puolue vaikuttaa loogiselta ratkaisulta kun huomioi keskustan nykyjohdon linjaukset, jotka ovat varsin kaukana kepun alkiolaisesta pohjavireestä.

Itse asiassa Väyrynen osoittaa melkoisen tarkkaa pelisilmää. Tällä hetkellä perinteisissä puolueissa, ja myös persuissa, on EU- ja eurokriittistä väkeä, joka kokee oman puolueensa muuttuneen eurobyrokraattien herrahissiksi ja luopuneen Suomen ja suomalaisten asian ajamisesta. Erityisen katkerana tuo mielikuva elää demareissa, persuissa ja kepussa.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata sitä lokakampanjaa, joka Väyryseen pian kohdistetaan. Olen jo kuullut ensimmäisiä höhhöilyjä siitä, että Väyrynen pelaisi jotenkin Moskova-kortilla. Nuo hörhöilyt ovat varsin omituisia kun muistetaan, että Väyrynen oli ensimmäinen suomalainen poliitikko, joka jo vuonna 1992 avasi ovia NATO-jäsenyyden suuntaan.

En ole tietoinen Väyrysen syvimmistä mietteistä, mutta käsitykseni mukaan Väyrynen olisi tuolloin, heti Neuvostoliiton romahduksen jälkeen, ollut valmis Suomen NATO-jäsenyyteen. Tai ainakin sen selvittämiseen ihan vakavalla mielellä. Mikäli muu poliittinen johtomme olisi tuolloin ollut samoilla linjoilla, niin me olisimme olleet NATO-jäsen todennäköisesti aikaisemmin kuin meistä tuli EU:n jäsen.

Väyrysen uusi puolue on mielenkiintoinen avaus myös siksi, että taloustilanne yhdistettynä muihin ongelmiin on kuin luotu radikaaleja vaihtoehtoja esittävälle uudelle puolueelle. Varsinkin siksi, että Soini on ministerinpestin tuskassaan poistanut persut todellisten vaihtoehtojen joukosta.

Mikäli Väyrysen terveys kestää, niin uusi puolue syönee persujen kannatuksesta ison osan. Epäilen Väyrysen agendan purevan myös suureen osaan demareiden ja kaupunkilaistuneiden kepulaisten arvokonservatiivista kannattajajoukkoa.

Lähiajat kertovat millaisen agendan ja millaisen ryhmän tuon agendan ajamiseksi Väyrynen saa kasaan.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. Tom Next permalink

  Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Koska on helppo arvata Paavon agendan pääteemoja, en malttaisi odotta hänen ja Juhana Vartiaisen yhteenottoa.

  Veikkaan että laiskanpulskea huippuälykäs tiedemies, jonka metamorfoosi poliitikoksi on ollut nopea ja sujuva vaikkei sitä itse haluakaan myöntää, devalvoidaan ja harjataan orvaskettä myöten.

  Popcornit valmiiksi.

 2. Gogoomuksen Verkkouutisissa Sami Metelinen tekee tapansa mukaisesti oikein hyvän analyysin: http://www.verkkouutiset.fi/blogit/vayrynen%20on%20ikuinen-46284

 3. n.n permalink

  Valitettavasti taidat Tyhmyri olla tässä ennennkemättömässä paskamyskyssä oikeassa.

  Iltasanomien etusivulla ei tällä hetkellä ole sanaakaan asiasta, Iltaleden pääkirjoituksessa Jyrki Veskansa taas nimittelee väyrystä hitleriksi.

 4. Tne permalink

  Erinomainen veto, tulee repimään nykykeskustaa ja eurokeskustelu onkin ollut täysin unohduksissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: