Skip to content

Itäraja suljettava – konekivääreillä vai venäläisillä rajavartijoilla

tammikuu 28, 2016

Arvostukseni ulkoministeri Timo Soinia kohtaan on vain laskenut hänen umpityperien lausuntojensa vuoksi. Nyt kun näyttää siltä, että Venäjä ei välttämättä estä kaikkien länteen haluavien tuloa rajan ylitse, on Soini jo muutama päivä sitten esittänyt itärajan sulkemista mahdollisuutena ongelman hoitamiseksi (linkki täällä). Tuo esitys on lähinnä huutonaurua tai säälinsekaista hymyilyä aiheuttava. Asian ymmärtämiseksi on syytä muistuttaa mieliin pari pikku seikkaa.

Ensinnäkin on puhtaasti Venäjän asia kenet venäläinen rajavartiosto päästää hortoilemaan Suomen puolelle. Suomen rooli asiassa alkaa siinä vaiheessa kun epämääräinen tyyppi ylittää rajalinjan. Nyt Suomen rajavartiostolla on periaatteessa kaksi mahdollisuutta. Nuo mahdollisuudet ovat käyttää voimatoimia maahantulon estämiseksi (voimatoimet tarkoittavat käytännössä vaikkapa rynnäkkökiväärillä ampumista) tai ottaa jotain kontaktia maahan pyrkivään.

Toisekseen Suomen sopimukset pakolaisten osalta ovat kuitenkin sellaiset, että mikäli rajan ylittämiseen pyrkivä sanoo kontaktin ottamisen jälkeen sanan ”asylum” tai kotimaisella kielellä ”turvapaikka”, niin Suomi ei voi käännyttää tuota hortoilijaa pois vaan hänen turvapaikkahakemuksensa on käsiteltävä. Tuo taas tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomen rajavartiosto sekä poliisi ohjaavat maagisen sanan tunteneen maahan pyrkijän vastaanottokeskukseen ja turvapaikkaprosessi pyörähtää käyntiin.

Toisin sanoen nykyisellään kaikki puheet itärajan sulkemisesta suomalaisten omin toimin ovat paskapuheita niin kauan kun rajalla olevat joukkomme eivät ole valmiita ampumaan maahan pyrkiviä ihmisiä.

Mikäli Venäjän rajavartiosto alkaa käyttäytyä kuten monen muun maan, mukaan lukien monet länsimaat, rajavartiosto, niin se päästää maasta lähtemään kaikki halukkaat ja siirtää ongelman Suomen rajavalvonnan huoleksi. Tuolloin taas maaginen sana ”asylum” siirtää maahanpyrkijän turvapaikanhakijaksi.

Jos Venäjä haluaisi tehdä todellista jäynää vaikkapa Suomelle, niin Venäjä voisi muuttaa lakejaan siten, että kaikkien murhasta ja/tai raiskauksesta tällä hetkellä tuomiotaan kärsivien tuomio muutetaan kuolemantuomioksi. Tuon jälkeen nuo rikolliset voisi opastaa hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Opastuksen jälkeen heidät kuljetettaisiin karjavaunuilla Suomen rajalle ja päästettäisiin hakemaan turvapaikkaa. Samalla heille kerrottaisiin, että mikäli he palaavat Venäjälle, niin FSB toimeenpanee kuolemantuomion heti kiinni saamisen jälkeen.

Tuossahan kaikki voittaisivat. Suomi saisi todellisessa hengenvaarassa olevia turvapaikanhakijoita ja Venäjällä vankiloiden kuormitustilanne laskisi. Kaikkien pitäisi olla tyytyväisiä.

Kaiken kaikkiaan itärajan todellinen sulkeminen edellyttäisi Suomen hallitukselta melkoisia temppuja. Sulkeminen onnistuukin lähinnä vain ampumalla turvapaikanhakijoita konekivääreillä tai sitten siten, että venäläinen rajavartija sulkee Suomen rajan.

Tarkennus: Suomen rajan sulkeminen venäläisen rajavartijan toimesta tarkoittaa tietenkin sitä, että Venäjä ei päästä asiattomia haahuilijoita Suomen rajan läheisyyteen. Toisin sanoen Suomi ei ilman konekivääreitä pysty sulkemaan rajojaan, mutta Venäjä voi estää turvapaikanhakijoiden tulon Suomen rajalle. Tosin tuolloin Venäjä toimisi toisin kuin moni muu maa. Normaali käytäntöhän on lähinnä se, että maasta pois haluavat mielellään opastetaan toisen maan puolelle, varsinkin siinä tapauksessa, että kyseisestä porukasta halutaan eroon. Jostain oudosta syystä Venäjä ei ole noin toiminut.

Mainokset

From → Uncategorized

14 kommenttia
 1. Tai sitten Soini puhuu julkisuudessa ”kiltisti”. Maan tapana ei ole sanoa suoria sanoja, etenkään Venäjän osalta. On Venäjän rajavartija/konekivääri-ratkaisun ohella kolmaskin vaihtoehto – kansainvälisistä sopimuksista irtisanoutuminen.

  On vaikea kuvitella, että nykyinen turvapaikkasirkus ratkeaa EU-tason toimilla – kyllä lopulta jäsenmaat tulevat tekemään tarpeellisiksi katsomansa toimenpiteet. Luonnollisesti tehdään liian vähän, liian myöhään. Mieleen tulee markan kurssikytköksessä roikkuminen aina siihen päivään asti, kun valuuttareservit, sekä Saksan Bundesbankin myöntämä swap-limiitti, olivat loppuun käytettyjä.

  Oletetaan ääriskenaario – tulee satatuhatta – kaksisataatuhatta – lopulta valtio herää, ja pysäyttää virran. Se tapahtuu joko konekiväärillä tai kv-sopimuksista irtisanoutumisilla. Veikkaan, että jälkimmäinen on se helpompi tapa. Mielestäni se, mihin ajaudutaan kuitenkin, pitäisi tehdä heti.

  Turkkilan kirjoituksen perusteella ymmärrys puoluekoneistosta löytyy. https://www.suomenuutiset.fi/kiristaako-venaja-pakolaisvirtojen-ohjailun-kyyninen-matematiikka/

  • Jos Venäjä päästää halukkaat rajalle, niin kieltämättä Suomen on pakko irtautua kv-sopimuksista. Mutta sen lisäksi tulee olla valmis käyttämään voimatoimia eli fyysisesti estämään ihmisten pääsy maahan. Tietenkin tuon seurauksena rajalle syntyisi ihan oikea pakolaisleiri. Mielellään hallittu sellainen.

   On mahdollista myös se, että maahantulijat lastataan juniin ja kuljetetaan länsirajalle.

   Selvennyksenä se, että en kannata maahantulijoiden ampumista. En kannata myöskään sitä, että syntyisi maassa oleskelevien laittomien ihmisten joukko. Mielestäni vaihtoehdoiksi jäävät siis joko porukan kuljettaminen pois maasta tai pakolaisleirin pystyttäminen rajalle. Myös se pakolaisleirin pystyttäminen on monta kertaa edullisempi ratkaisu kuin nykyinen toimintatapa.

 2. ValonSoturi permalink

  KK-pattereita rajalle ja aina kun havaitsevat tulijoita, niin laskevat sarjan läheltä ohi, niin että tulijoiden puntit lepattavat. Hommaa jatketaan niin kauan kuin tulijoita riittää. Ei tarvitse ampua ketään ja tuskin kukaan tulee tuon tulituksen läpi. Luulenpa, että tulijoita ei ole kuin vähän aikaa aloittamisen jälkeen.

 3. Antti permalink

  Suomessa on peliosaamista kuten Clash of Clans. Eurooppa on täynnä klaanilaisia. Heidät pitäisi leirittää itseorganisoituvaan virtuaali klaaniin. Tietyltä alueelta lähteneet muodostaisivat oman klaanin ja alkaisivat suunnitella paluuta kotiin. He laatisivat paluusuunnitelman, joka toteuttamalla paluu onnistuisi. Klaanilla voisi olla kummeja ja sponsoreita. Valtio- ja Eurooppatasolla sitten katsottaisiin, että miten klaania pystytään auttamaan suunnitelman toteuttamisessa. Esimerkiksi NATO toimisi rauhanturvaajana tietyllä alueella pommittamisen sijaan. Fyysisesti nämä eri klaanien jäsenet voisivat olla puolijoukkuetelttamajoituksessa Karkialammen harjoitusmaastossa soppatykkien ja WIFI yhteyksien äärellä. Jos homma ei miellytä, niin päivystäjän tiskillä odottaa menolippu kotimaahan. Tietysti tältä leiriltä on mahdollisuus integroitua yhteiskuntaan maahanmuuttostrategian mukaisesti – ei hallitsemattomasti.

 4. Tämähän selvisi nopeasti:
  PM Medvedev sanoo Venäjän olevan valmis palauttamaan täysin suhteet Suomeen. Sputnikin jutun mukaan Medvedev sanoo tämän voivan tapahtua heti kun EU ”ottaa välttämättömät askeleet parantaakseen suhteita Moskovaan”.

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/medvedev%20sputnik-46056

  • Normitoimintaa kansainvälisessä politiikassa. Venäjä ilmeisesti on valmis avaamaan rajaa vähän kerrassaan niin kauan kun talouspakotteet ovat voimassa. Tuolloin kaikki ilman virallista turvapaikkaa tai työlupaa vailla olevat menkööt rajan yli Suomeen. Siinä jos joku yksityinen matkanjärjestäjä samalla hieman nettoaa, niin sehän on vain hyvä juttu. Siis Venäjän johdon mielestä.

   Toisin sanoen venäläisen rajavartijan suljettuna pitämä raja maksaa talouspakotteiden verran. Siinä sitä saa hallitus miettiä vaihtoehtoiskustannuksia.

 5. Näen vaihtoehdot näin: joko Suomi ”taipuu tahtoon” (huono, jättää kiristyskortin jatkuvan käytön mahdolliseksi/emme halua tehdä, mitä Venäjä haluaa meidän tekevän) tai Suomi ei taivu.

  Tästä seuraa vaihtoehtoina joko ”konekivääri” (leiri rajalla, ihan oikea konekivääri tai lähettäminen johonkin muualle) tai ”alistuminen” (lasketaan maahan sanomaan taikasana asylum ja kärsitään nykyarvolla 0.5 milj EUR tappio per tulija).

  ”Alistuminen” voi kestää jonkin aikaa, mutta määrät ovat liian isoja. Lopulta Suomi eristettäisiin muiden EU-maiden toimesta, koska taikasanamiehet eivät muitakaan maita kiinnosta, ja meiltä loppuisi rahat.

  Käytännössä siis se on se ”konekivääri”, ennemmin tai myöhemmin. Kirjoitas seuraavaksi, miten ”konekivääri” olisi mahdollista hoitaa. Ja ehkä spekulatiivinen, miten ”taipuu tahtoon” onnistuisi.

  Kyllä näille mietteille näkyvyyttä saadaan, jos halutaan.

 6. Antti permalink

  Medvedev kaiketi yritti vääntää rautalangasta, että Ukrainan tilanne ei ole Venäjästä kiinni. Pallo on Kiovalla ja sitä tukevalla Lännellä.

  Putin: Anything that is missing in the implementation of the Minsk Agreement is – without any exception – up to the Kiev central government of Ukraine. You cannot demand something of Moscow that, in fact, the rulers in Kiev have to deliver. The most important aspect is the constitutional reform, Point 11 of the Minsk Agreement.
  P. on myös huolehtinut, että myös Eurooppa kärsii sanktioista. Jopa enemmän kuin Venäjä?

  http://www.bild.de/politik/ausland/wladimir-putin/russian-president-vladimir-putin-the-interview-44092656.bild.html

 7. Veijo Ryhänen permalink

  J.Huopainen: ”Näen vaihtoehdot näin … joko ”konekivääri” … tai … taikasana asylum ja kärsitään nykyarvolla 0.5 milj EUR tappio per tulija”

  Näkisin tässä EU:n tasolla mahdollisuuden setelipainon avulla tapahtuvaan ns. humanitaariseen elvytykseen, siis ”negatiiviseen tapporahaan pakolaisista”, ts. palkitaan pakolaisten hengissä pitäminen ja vastaanottaminen rahapalkkioilla, ts. EKP:n painokoneesta tulleita seteleitä ohjattaisiin ”helikopterirahoituksena” niille maille, jotka ottavat vastaan pakolaisia.

  Jos jokaisesta pakolaisesta kilahtaisi valtion kassaan uunituoretta velatonta rahaa 0.5m€, olisi ylivelkaantuneiden valtioiden kassakriisit nopeasti hoidettu, ja julmetun suuri noususuhdanne boomi käynnistyisi, ainakin nimellisarvossa mitattuna kaikki mahdollinen lähtisi nousuun…

  Kun inflaatio olisi kohonnut tavoitellulle (nairu) tasolle, voisi humanitaarisen elvytyksen lopettaa, ja toivoa että noususuhdanne jatkuu vielä senkin jälkeen markkinatalousvetoisesti.
  Näinhän ne suuret kriisit on aina ennenkin hoidettu, sodat ovat aina rahoitettu infaatiolla, ts. varastamalla säästäväisten kansalaisten raha -olomuodossa olevat säästöt pois inflaatio -nimisen piiloveron avulla.

  Tai nätimmin sanottuna, valtio voisi esittää sellaisen tarjouksen säästäjille, josta he eivät voi kieltäytyä:

  ”Haluatko kuluttaa itse ja vapaaehtoisesti omat rahasi pois, vai kulutammeko me (valtio) sinun puolestasi sinun rahojesi ostovoiman pois inflaation avulla ?”

 8. Pidän itse turvapaikkakriisiä ja siihen reagointia talousvaikutuksiltaan huonosti suunniteltuna keynesiläisenä elvytyksenä. TP-kjriisi tarjoaa ”moral imperative”-käskyn – poikkeusluvan ja pakottavan syyn olla piittamatta olemassaolevista budjettikurisäännöistä. Huonosti suunniteltuna siksi, että samalla rahalla päästäisiin helposti parempaankin lopputulokseen elvytysvaikutusten kautta, ilman ikäviä sivuvaikutuksia. On iso ero sillä, elätetäänkö vaikkapa sataa tuhatta ihmistä ja heidän kulutuksensa on sitten ”elvytystä”, vai investoidaanko vaikkapa infraan tai osaamiseen. Suomen tuottavuus ei pakolaiskriisillä nouse.

  • Kyllä, kyllä. Investointi voi olla myös tuhoisa. Tuhoisista investoinneista esimerkkeinä voisi olla vaikkapa maatalouden kieltämäinen yhdistettynä 100-kertaisiin luopumiskorvauksiin ja käytännössä työkyvyttömien mamujen hyysääminen.

 9. Veijo Ryhänen permalink

  Jatkan vielä em. ”pakolaisvyöry kuivuudesta kärsivistä kehitysmaista on pysäytettävissä avomaanviljely -> lasinalaisviljely” -aiheesta.

  Edellisissä eduskuntavaaleissa suomalaisten äänestyskoppikäyttäytyminen osoitti sen, että >98% suomalaisista haluaa sisäistä devalvaatiota (siis käytännössä ~kaikki äänet menivät sisäistä devalvaatiota kannattaville puolueille).

  Sisäisen devalvaation toteuttaminen suomessa (ja muissa vahvojen ammattiliittojen maissa) edellyttää noin 30% aikuistyöttömyyttä ja noin 60% nuorisotyöttömyyttä, sillä Kreikan (sisäisen devalvaation) mallisuorituksesta tiedämme, että näillä työttömyyslukemilla saamme aikaiseksi tarvittavan ~30% palkkojen alentamisen, joka puolestaan on tarpeen, jotta suomen vientiteollisuus saa takaisin menettämänsä kilpailukyvyn.

  Vientiteollisuuden kilpailukyvyn palautumisen jälkeen nykyinen euroajan ”Suomi elää velkaantumisesta” -tilanne palautuu takaisin markka-ajan ”Suomi elää viennistä” -tilanteeseen (jolloin suomen talous on taas kestävällä pohjalla).

  Näinollen, tulevan 30% aikuistyöttömyyden, ja 60% nuorisotyöttömyyden oloihin kannattaisi pakolaisia valmistaa ja valmentaa jo nyt tekemällä heille selväksi, ettei heitä tarvita suomen työmarkkinoilla.

  Tämän vuoksi kaikenlaiset kotouttamistoimet pitäisi lopettaa tarpeettomina, ja keskittää kaikki resurssit pakolaisten (sodan päättymisen jälkeisen) kotiinpalaamisen valmisteluun.

  Paluuta odotellessaan pakolaiset voisivat siis nikkaroida heidän entisessä kotimaassaan tarvittavat lasikasvihuoneet valmiiksi. Sisäisen devalvaation toteuttamisen vuoksi suomessa on valtavasti käyttämätöntä talo -ja ikkunateollisuuden kapasiteettia.

  Sekä talo -että ikkunateollisuuden koneet ovat suoraan yhteensopivia puurakenteisten lasikasvihuoneiden valmistamiseen. Esimerkiksi kattotuolien valmistamiseen tarvittavat jigit ja naulalevyjen puristuskoneet ovat jo valmiina, niitä voi hyödyntää lähes suoraan lasikasvihuoneen kattotuolien rakentamiseen. Etelän maille tulevan kasvihuoneen kattotuoleissa ei tarvitse olla lumikuorman kestävyyttä, sen vuoksi käytettävä puutavara voi olla ohuempaa, kuin mihin konet nyt on säädetty. Tämä jigien säätö ohuemmalle puutavaralle on helppo ja nopea toimenpide, kunhan muut mittasuhteet säilyvät samoina. Myös kielitaidottomien pakolaisten kouluttaminen kattotuoliristikoiden rakentajiksi lienee helppo ja nopea toimenpide, kunhan paikalla on asiansa osaava tulkki ja yksi suomalainen alan ammattilainen työnjohtajana.

  Kun sitten sota Irakissa ja Syyriassa aikanaan päättyy, rahdataan sekä pakolaiset että heidän suomessa rakentamansa puurakenteiset kasvihuoneet takaisin Syyriaan ja Irakiin. Toki myös ”kasvihuoneiden pystytys” -ja ja ”kasvihuoneviljelyn perusteet” -koulutukset on järjestettävä suomessa pakolaisten omalla äidinkielellään ennen pakolaisten paluuta kotimaahansa.

  Tässä mallissa olisi se etu, että suomalaisten veronmaksajien rahaa ei haaskaannu sen selvittämiseen, että ketkä pakolaisista ovat oikeita pakolaisia, ja ketkä puolestaan ovat ns. elintasopakolaisia.

  Sekä oikeat, että elintasopakolaiset olisivat siis yhtä tervetulleita siirtotyöläisiä puukasvihuoneita Irakiin ja Syyriaan rakentaviin Suomalaisiin talo -ja ikkunatehtaisiin.

  Rakentamiskustannukse tulisi kattaa EKP:n painamalla rahalla, jonka vastaanottamiseen ei liity velkakirjan allekirjoitusvelvollisuutta. Rahan vastaanottamisen edellytyksenä olisi se, että rahan vastaanottajavaltio sitoutuu huolehtimaan siitä, että puurakenteisia kasvihuoneita valmistuu sovittu määrä määräaikaan mennessä, ja että talo -ja ikkunatehtailla työskentelevien pakolaisten työskentely -ja vapaa-ajan olosuhteet ovat inhimilliset.

 10. Veijo Ryhänen permalink

  Kysymys konekiväärien sijainnista on moraalinen. Mitä kauemmaksi suomen rajoista pakolaisten liikkumista rajoittavat konekiväärit sijoitetaan, niin sitä vähäisemmäksi suomalaiset tuntevat oman moraalisen vastuunsa tapahtumiin silloin, jos (ja kun?) konekivääreitä joudutaan käyttämään.

  Jos konekiväärit sijoitetaan Syyrian ja Irakin rajanaapurimaihin ja ne suunnataan Syyrian ja Irakin rajaa kohti, niin silloin Suomalaiset eivät ole minkäänlaisessa moraalisessa vastuussa siitä, että Syyriassa ja Irakissa tapahtuu kansanmurha, jos miljoonat ihmiset tapetaan siksi, että he eivät pääse pakoon ”rajat kiinni” -syyn vuoksi, vai kuinka ajattelette ?

  ”http://www.dw.com/en/german-right-leaning-afd-leader-calls-for-police-right-to-shoot-at-refugees/a-19013137

  Puolueen johtaja Frauke Petry käytti kyseenalaisen puheenvuoron Mannheimer Morgenissa lauantaina sanomalla, että viranomaisilla tulisi olla oikeus ampua laittomasti maahan pyrkivät rajalla.”(yle.fi)

  Suomalaisilla YK -sotilailla on maailmalla hyvä maine, ehkä sitä voisi hyödyntää siten, että Suomen rajojen sisälle perustettaisin vartioituja ja aidattu YK:n hallinnoima pakolaisileiri, jonne ei jouduttaisi, vaan jonne _päästäisiin_ turvaan pakolaisten oman halun, hakeutumisen, pyrkimisen ja jonottamisen seurauksena.

  Käsittääkseni muutama vuosi vapaaehtoisena vankina suomen maaperälle pystytetylläYK:n pakolaisleirillä olisi ainakin pakolaisten omasta näkökulmasta parempi vaihtoehto, kuin tulla ammutuksi Syyrian ja/tai Irakin ulkorajoille, tai EU:n ulkorajoille ?
  Pakolaisleirin sijantipaikkakunnalla olevat siviilit ovat tällöin tietysti yhtä turvassa, kuin vankilan sijaintipaikakunnalla olevat siviilit. Suomessa taitaakin olla lakkautettuja, ja/tai lakkautusuhan alaisia vankiloita ja armeijan kasarmeja muuttotappio paikkakunnilla, jotka olisivat suht. helposti muutettavissa pakolaisleireiksi ?

  Ja ei luulisi olevan suomalaisillakaan mitään valittamista tätä järjestelyä kohtaan, mikäli pakolaisleirin työntekijäiden ja vartijoiden palkkarahat ja muut kustannukset saataisiin EKP:ltä siten, että rahojen vastaanottamisen ehtona ei ole vastaavansuuruisen suomen valtion velkakirjan allekirjoittaminen.

  EKP ei voi rahoitaa suoraan jäsenvaltioita, mutta EU:n investointirahasto voisi antaa rahaa pakolaisleiri-investointeihin ja myös niiiden käyttökulujen kattamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: