Skip to content

Masentavaa keskustelua asian vierestä – Paavo Väyrysen euroaloite

tammikuu 18, 2016

Mielestäni Paavo Väyrynen on tehnyt merkittävän valtiomiesmäisen liikkeen laittaessaan liikkeelle kansalaisaloitteen Suomen eurojäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä. Tämä huolimatta siitä mitä mieltä Väyrysen persoonasta joissain asioissa olen. Kun tuo aloite käynnistyi, niin olin tapojeni vastaisesti optimisti ja odotin aloitteen käynnistävän vakavan keskustelun itse aiheesta. Mutta olen joutunut huomaamaan olleeni optimisti täysin aiheettomasti. Aloite on kyllä saanut aikaiseksi keskustelua, mutta ei itse asiasta eli eurojäsenyydestä ja Suomen taloudesta.

Pohjimmiltaan Paavo Väyrysen aloitteessa on kyse siitä, että Suomen eurojäsenyyttä arvioitaisiin hieman vakavammin. Nykyisinhän tuota keskustelua ei käytännössä käydä vaikka olisi syytä. Keskustelu Väyrysen aloitteesta pyöriikin enemmän Väyrysen persoonan tai persujen mahdollisen äänestyskäyttäytymisen ympärillä. Vaikuttaa siltä, että erityisesti demarit pyrkivät johtamaan keskustelun pois itse asiasta eli eurojäsenyydestä ja sen vaikutuksista Suomen talouteen.

Toisaalta ymmärrän demareiden linjan. Eurojäsenyys on pahaksi erityisesti demareiden perinteisille kannattajille, mutta puolueena demarit ovat erityisen euro- ja liittovaltiomyönteisiä. Siksipä savuverhon levittäminen on tarpeen.

Monen kokoomuslaisen kannalta eurojäsenyys on vain hyvä asia. Tulevaisuudessa saa piikoja ja renkejä halvemmalla kuin nyt. Kiitos euron.

Itse asiassa demarit ja kokoomuslaiset voisivat yllättää minut positiivisesti ja käsitellä itse asiaa eli Suomen eurojäsenyyttä.

Toisaalta on vaikea puolustaa asiaperusteilla jotain, jonka puolustamiseksi ei ole asiaperusteita.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. Sepe-Susi permalink

    Olen tässä odotellut, että joku laadukas taloustomittaja saisi keskustelua aikaan esim. YLE:ssä, mutta toivo on ollut turha. YLE-kollektiivi näyttää myös rakastavan euroa – kritiikittä.

  2. Die Welt tänään toteaa mm Euron toimimattomaksi artikkelissaan ”Die fatale Gleichgültigkeit der Herrschenden”

  3. uusi asento permalink

    Väyrynen ilmeisesti kyllästyi puhumaan aidan seipäistä ? Parasta titenkin olisi ollut ,että valtapuolueet olisivat tulleet järkiinsä ,mutta se ei ilmeisesti ole jostain syystä mahdollista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: