Skip to content

Eurooppalaisen kulttuurin rappio – tuhoutuminen vai itsepuolustus

tammikuu 12, 2016

Katsoin YLE Areenasta maanantaina 11.1.2016 lähetetyn A-studio -ohjelman. Yhdistettynä viimeaikaiseen uutisointiin organisoidusta ja suunnitelmallisesti naisten seksuaalisesta joukkohäirinnästä tuon ohjelman sinänsä asiallinen sisältö sai minut miettimään eurooppalaisten yhteiskuntien kykyä oman kulttuurinsa ja arvojensa puolustamiseen. En sinänsä liitä tähän kirjoitukseen lähteitä tai linkkejä vaan lähinnä kirjoitan auki aihetta koskevia ajatuksiani.

On hyvä, että seksuaalinen ahdistelu nousee puheenaiheeksi. On kuitenkin varsin hämmästyttävää, että ulkomaalaisten tekemästä suunnitelmallisesta häirinnästä tai ahdistelusta on pyritty vaikenemaan monessa eurooppalaisessa maassa. Hämmästyttävää on myös se into jolla, sekä meillä että muualla, monet ihmisoikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta huolta kantavat tahot ovat pyrkineet vähättelemään tuota järjestäytyneen rikollisuuden muotoa.

Mikäli uutisointi pitää paikkansa – ja miksi ei pitäisi – on kyseessä ollut selkeästi organisoituneelta vaikuttava systemaattinen joukolla tapahtunut seksuaalisen häirinnän muoto. Kyseessä on luonteeltaan aivan erilainen ilmiö kuin yksittäinen itsensäpaljastaja tai pyllylletaputtelija. Kyseessä on järjestäytyneen rikollisuuden muoto, joka kohdistuu naisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen. Onkin vaikea ymmärtää erityisesti naisten esittämiä perusteluja, joiden mukaan tuo järjestäytynyt rikollisuus olisi jollain muotoa vähemmän vakavaa sen takia, että myös kantaväestön edustajat ahdistelevat. Tietääkseni tuota kantaväestön edustajien harrastamaa seksuaalista ahdistelua ei ole toteutettu organisoidusti ja suurina joukkoina.

Erilaisten toimijoiden reagointi tähän uuteen järjestäytyneen rikollisuuden muotoon on mielenkiintoista seurattavaa. Kyseessä on pelkistetysti sanottuna eurooppalaisten yhteiskuntien, myös suomalaisen yhteiskunnan, kyky puolustaa niitä arvoja, joita noiden yhteiskuntien väitetään edustavan. Mikäli eurooppalaiset yhteiskunnat eivät kykene varmistamaan kyseisten arvojen toteutumista omien kansalaistensa osalta, niin puheet eurooppalaisen kulttuurin rappiosta ovat hyvinkin paikkansapitäviä. Tuo rappio näkyy kyvyttömyytenä puolustaa omia periaatteitaan vieraan kulttuurin kanssa törmätessään.

Nyt maallistunut eurooppalainen kulttuuri on kohdannut toisen kulttuurin, islamin, joka ei tunnusta länsimaisten yhteiskuntien pelisääntöjä. Tämän takia islam tarjoaa länsimaiselle maallistuneelle kulttuurille erityisen vakavan haasteen. Islamin radikaalien tulkintojen mukaan monet länsimaisten yhteiskuntien piirteet ovat yksinkertaisesti väärin ja noita piirteitä ylläpitävät lait ovat vääriä lakeja eikä niitä tarvitse noudattaa.

Kyseessä on sama ilmiö kuin ateistien naureskelussa uskovaisten höpötyksille. Noita höpötyksiähän ei tarvitse millään muotoa kunnioittaa koska ne yksinkertaisesti ovat roskaa. Samalla tavoin radikaalin islamin tulkinnan mukaan länsimaiset lait ovat höpötystä, jota ei tarvitse kunnioittaa koska ne yksinkertaisesti ovat roskaa. Tämä kärjistys tuo esiin sen ongelman, joka länsimaisilla, maallistuneilla yhteiskunnilla on tämän seksuaalisen häirinnän välineekseen ottaneen järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. Toisen kulttuurin, islamin, edustajat eivät tunnusta länsimaisten yhteiskuntien lakeja todellisiksi.

Länsimaisilla, niin sanotuilla vapailla yhteiskunnilla onkin nyt karkeasti ottaen kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että ne puolustavat itseään ja niitä arvoja, joita nuo yhteiskunnat väittävät edustavansa. Toinen vaihtoehto on se, että länsimaiset yhteiskunnat hyväksyvät, että kaikki maassa asuvat eivät noudata virallisia lakeja ja esimerkiksi islaminuskoisille sallitaan erilaiset lait kuin muille kansalaisille.

Toinen vaihtoehto, toisten lakien ja toimintatapojen hyväksyminen, tarkoittaa käytännössä sitä, että länsimainen vapaa yhteiskunta on jo romahtanut. Kantaväestöön kuuluvat eivät enää pysty elämään oman kulttuurinsa ja arvojensa mukaan vaan joutuvat sopeutumaan maahan tulleeseen kulttuuriin. Maahan tullut uusi kulttuuri, islam, on voittanut ja länsimaisten vapauksien rooli yhteiskunnassa vähenee vähenemistään. Tuolloin länsimainen vapaa yhteiskunta on antautunut ja osoittanut kyvyttömyytensä puolustaa itseään.

Historiassa kaikki sellaiset kansat ja kulttuurit, jotka eivät ole kyenneet puolustautumaan maahantunkeutujia vastaan, ovat tuhoutuneet. Mikäli kansoja ei ole tuhottu, niin vähintäänkin kulttuuri on tuhottu.

Rappeutuneet, elinkelvottomat kulttuurit ovatkin aina kadonneet vahvempien ja elinvoimaisempien kulttuurien tieltä.

Ehkä nyt on maallistuneiden, vapaamielisten länsimaiden vuoro.

Mainokset

From → Uncategorized

11 kommenttia
 1. Merkantti Matikainen permalink

  Taas tarvittaisiin Lallia ja piilukirvestä Köyliönjärven jäälle. Muuten vieraat tyydyttävät tarpeensa väkipakolla kuin Gertrudin kotona konsanaan. Partaradikaaleilla on pahat mielessä.

 2. ceterum censeo permalink

  Erään teorian mukaan Euroopan kehittyminen ja menestys – silloin kun se vielä oli tosiasia – johtui vaativasta ilmastosta. Se antoi ihmisille kaksi mahdollisuutta, opi päättäväinen ja pitkäjänteinen työnteko tai tuhoudu. Tähän liittyi ponnistelun ja sen tulosten tuottama mielihyvä. Mielihyvän lähteenä oli haasteiden voittaminen, ei mukavuudenhaluinen makoilu ja bilettäminen. Elintason nousun mukana Eurooppa näyttää menettäneen tämän kilpailuedun eikä se ole kehittänyt sitä korvaavia kulttuurista piireteitä kuten esimerkiksi Japani. Löytääkö Eurooppa siis jostakin sen tarmon, jota se tarvitsee löytääkseen uudelleen ne piirteet, jotka tekivät sen kulttuurista menestyksellisen. Ja löytääkö se sen tarmon ja päättäväisyyden, jota se tarvitsee niiden piirteiden puolustamiseen. Vai menetteleekö se kuten Länsi-Rooma, joka ratkoi päiväkohtaisia ongelmiaan maahanmuuton avulla ja joka sitten romahti kevyestä töytäisystä, kun jäljellä ei ollut ketään jolla olisi ollut intressiä tai kykyä sen puolustamiseen.

  • Risto permalink

   Niin kauan kun on ihmisiä ollut olemassa on ollut pahoin ja hyvinvointia. Kun hyvinvoinnista tulee standardi on se yhteisönkulttuurin ja yhteiskunnan loppu. Hyvoinvointi laiskistuttaa ja tekee typeräiksi. Halua kilpailla tai taistella ei merkitse koska ei jaksa, ei viitsi, ei kykene, #yolo. Tällainen yhteiskunta tuhoutuu aina, nyt ja tulevaisuudessa. En näkisi tätä hyvänä ja pahana vaan enemmän luonnon valintana.

 3. Andy permalink

  En suostu uskomaan että kun 5 miljoonan asukkaan Suomeen tulee muutama kymmenen tuhatta muslimia, kansamme ja arvomme ovat fundamentaalisesti vaarassa ja kalifaatti perustetaan minä hetkenä hyvänsä. Tai kun puolimiljardiseen Eurooppaan tulee muutama miljoona muslimia.

  Viime päivinähän on nähty aika selkeitä länsimaisten arvojen puolustuspuheita valtionjohtajilta kuten Merkeliltä. Sunnuntaihesarissa jopa Erkki Tuomioja kyseenalaisti Helsinkiin suunniteltavan moskeijan rahoituslähteet. Uskon että eurooppalaisilla lopulta on aika suurikin halu puolustaa liberaalia yhteiskuntajärjestelmäänsä.

  • Minusta arvojen joutuminen vaaraan ei edellytä mitään muuta kuin niistä luopumista. Siihen ei tarvita yhtään maahanmuuttajaa tai muslimia. Tämä nykyinen kehitys vain tarjoaa melkoisen koetinkiven länsimaisille yhteiskunnille.

   Olen itse asiassa erittäin ilahtunut ja tyytyväinen mikäli eurooppalaisilla on todellista halua puolustaa liberaalia yhteiskuntajärjestelmäänsä. Sinänsä eurooppalaisten yhteiskuntajärjestelmä on vaarassa myös taloudellisten syiden vuoksi, mutta käytännössä eurooppalaiset ovat jo luopuneet omasta taloudellisesta mallistaan vaikka sitä ei ole kansalaisille vielä kerrottu.

   • tutkija Pohjanmaalta permalink

    Eikös tuo Oswald Spengler jo sata vuotta sitten teoksessaan Länsimaiden perikato lausunut jotain sentapaistan, että eurooppalainen kulttuuri on jo vajonnut sivilisaation ja että sen sitten syrjäyttää islamilainen kulttuuri. Täytyypä lukea tuo kirja uudelleen ja peilata sitä tämänpäivän tapahtumiin.

 4. Kovin vaikeaa on puolustaa yhteiskuntajärjestelmäämme ,kun mitään ei oikein saa tehdä ja kansalaisten vaikutusvalta omiin asioihin on tasan nolla. Samaan aikaan otetaan toimetonta sakkia lisää yhteiskuntaan ,jonka talous on tiukasti umpikujassa. Ei hyvä.

  Talvisodan henkeä yritetään monissa kirjoituksissa puhaltaa henkiin ,mutta toive on turha kun meillä ei ole yhteistä näkemystä lääkkeistä, jotka auttaisivat. Toimivia lääkkeitä olisi mutta niitä ei käytetä ja jos suinkin mahdollista niistä ei puhuta.

  Kunnolliset keskustelut loistavat poissaolollaan valtamedioista.Puhutaan kyllä,mutta asian vierestä lähes aina. Olisi mukava kuunnella todella avoimia keskusteluita ,joissa olisi aineksia tästä blogista.Toive lienee turha.

 5. Tämä oli hyvä kirjoitus. Mietityttää kuitenkin tuo käyttämäsi termi, ”järjestynyt rikollisuus”. Siitä toki on kyse mutta luulen, että kyse on enemmästä, kokonaisen kulttuurin ominaisuudesta joka lisäksi on uskontonsa pyhittämää.
  Tästä kirjoittaa Die Welt- lehdessä makedonialaista alkuperää oleva, nyt saksalainen Zana Ramadani. Hänen artikkelillaan on mielestäni todistusvoimaa kuten aiemmin Ayaan Hirsi Alilla. Ramadanin mukaan muslimimiesten, tietysti myös naisten, käytöskoodit on imetty sananmuksisesti äidinmaidossa.

  http://www.welt.de/vermischtes/article150989935/Seid-wuetend-auf-die-muslimischen-Frauen.html

  Näistähän ei suomalaisessa tai ruotsalaisesa mediassa nykyisin juuri hiiskuta.

 6. mater animus permalink

  Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen itse pohtinut vähän samansuuntaisia ajatuksia, joskin hieman eri lähtökohdista. Syntyvyys länsimaissa on ollut jo pitkään alle väestön uusiutumistason. Yhteiskunta, joka ei tuota riittävästi jälkeläisiä taantuu vääjäämättä ja on siten heikko.
  Mutta mikä on alhaisen syntyvyyden taustalla? Ilmeisesti sieltä löytyy näitä sekulaarille kulttuurille tärkeitä arvoja: individualismi, joka polkee yhteisöllisyyden alleen, ja omalta osaltaan on aiheuttamassa sitä, että pysyvät perhesuhteet alkavat olla melkolailla historiaa ja lisäksi feminismi, joka halveksuu perinteistä naisen roolia. Nuoret naiset keskittyvät mieluummin uran kuin lasten tekemiseen, koska siten on mahdollista saada sosiaalista arvostusta ja lisäksi samalla huolehtia siitä, ettei tule taloudellisesti riippuvaiseksi miehestään. Kukapa nyt enää nykyaikana voisi luottaa parisuhteensa pysyvyyteen?

  Näillä arvoilla syntyy siis yhteiskunta, joka on sikäli heikko, että se ei kykene uusiutumaan. Olen itse myös vakuuttunut siitä, että heikot yhteiskunnat tulevat ajan myötä häviämään vahvempien tieltä. Ehkä tosiaan materialistis-sekulaari yhteiskunta on nyt kohtaamassa vahvempansa.
  Oma toiveeni olisi kuitenkin ollut se, että islamin sijaan länsimaissa oltaisiin käännytty takaisin perinteisiin juutalais-kristilliseltä pohjalta nouseviin arvoihin, jotka kahden vuosituhannen ajan toimivat. Se toive lienee valitettavasti kuitenkin utopistinen.

  • Olen samaa mieltä siitä, että kulttuurit ja yhteiskunnat, jotka eivät kykene turvaamaan omaa jatkuvuuttaan, ovat tuhoon tuomittuja. Hyvin oireellista on se, että esimerkiksi Suomessa syntyvyys heikkenee taloudellisesti epävarmoina aikoina. Toisin sanoen yhteiskuntamme on rakentunut tavalla, joka heikentää sen vahvuutta monella muotoa. Pelottavaa on se, että poliittiset päättäjämme eivät tunnu edes ymmärtävän koko ongelman olemassaoloa.

   • Risto permalink

    Itse uskon myös että sytnyvyys on lopuksi ainut indikaattori mitä tulee seurata. Se kertoo aika irvokkaasti sen mikä on suuntaus. Jos esimerkiksi islamistisessa kulttuurissa perheeseen syntyy yhdeksän jälkeläistä ja suomalaisessa eli luterilaisessa 0-1, niin tuo lopputulos on paitsi luonnonmukainen niin myös täysin pääteltävissä. Näin ollen ei ole merkitystä kuinka kovaa huutaa, sillä kukaan ei ole sitä huutoa enää kuulemassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: