Skip to content

Syyrialaisten kansainvaellus – raadolliset syyt

tammikuu 11, 2016

Syyrialaisten innolle lähteä pois maastaan on erittäin hyvät syyt. Maassa soditaan ja maan talous on romahtanut. Erityisen bonuksen tilanteeseen tuo se, että jo ennen sotaa maan tilanne oli kehittymässä huonoon suuntaan taloudellisessa mielessä. Syyrian sodan ymmärtämiseksi on oleellista tarkastella talousaspektia. Katsotaanpa ensiksi tämänhetkinen tilanne siitä missä sodan eri osapuolten valta on vahvimmillaan.

SyyriaRintamat

Katsotaan seuraavaksi kuva maataloustuotannon mahdollisuuksista. Keltainen on aavikkoa, sininen keinokastelualue ja ruskean vihreä jonkin verran tuottavaa maatalousmaata.

SyriaFarmingSystems

Hieman sama asia maanviljelyä hankaloittavien olosuhteiden vuoksi. Keltainen on sopimatonta ja vihreä mainiota maatalousmaata.

SyriaEnvironmentalConstraints Ja vielä lisää siitä missä yleensäkään kasvaa yhtään mitään.

SyriaLandCoverSodan osapuolten innostusta pitää kiinni nykyisistä alueistaan ei tarvinne ihmetellä. Assadin hallitus pitää hallussaan, Hizbollahin tuella, ranta-alueen elintarviketuotantoon sopivia alueita. Kurdit pitävät hallussaan koillisen alueita ja ISIS pitää hallussaan joen vartta keinokasteluineen.

Assadin hallituksen kiinnostus tietyn maantieteellisen alueen hallussapitoon ei selity pelkästään uskonnolla vaan kyseessä on merkittävä osa elintarviketuotantoon sopivaa aluetta. Vastaavasti myös Kurdien alue kykenee jonkinlaiseen elintarviketuotantoon. ISIS taas pitää hallussaan jokiseutua ja keinokasteltuja alueita.

Kyse näyttäisikin olevan aivan puhtaasta resurssisodasta. Maassa, jossa on ollut elintarvikkeista ja vedestä pula jo ennen sotaa, on niiden vähäisten tuottavien maatalousmaiden hallussapito suorastaan ratkaiseva temppu.

Melkoinen määrä väestöä joutuneekin valitsemaan pakenemisen ja nälkäkuoleman välillä.

Näin ne kansainvaellukset ovat ennenkin käynnistyneet.

Mainokset

From → Uncategorized

6 kommenttia
 1. A&M Siltanen permalink

  Tyhmyri: hyvä kirjoitus. Resurssien rajallisuuteenhan noissa arabimaissa on törmätty ja pohjavesikin on lisäksi fossiilista; se loppuu siinä missä öljykin. Ja sitten kun tähän keitokseen lisäätään tabuista se suurin, VÄESTÖNKASVU, kansallisen tuhon yhtälö on täydellinen. Vuonna 1970 Syyrian väkiluku oli 6,3 miljoonaa, nyt noin 22 miljoonaa. On selvää, että että ko. rajallisen hyötypintalalan maassa tämä kehitys törmää ns. seinään. Sama kehitys lähes kaikkialla muuallakin arabimaissa. Eurooppa toimii nyt muslimimaiden ja Afrikan väestöräjähdyksen paisuntasäiliönä. Mutta koska kyseessä on tabu, tätä perimmäistä kysymystä ei nosteta ratkaisujen keskiöön.

 2. Merkantti Matikainen permalink

  FT / Gideon Rachman kirjoittaa samasta asiasta:

  “In the 18th and 19th centuries, Europeans populated the world. Now the world is populating Europe… In North America and Australasia, indigenous populations were subdued and often killed — and whole continents were turned into offshoots of Europe.”

  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/64d058c4-b84f-11e5-b151-8e15c9a029fb.html#axzz3x1VFWR8y

  Kansainvaellukset ja heinäsirkat…

  • Henkilökohtainen käsitykseni on se, että mikäli eurooppalaiset eivät herää puolustamaan omaa kulttuuriaan, niin eurooppalaisille käy kuten kävi Pohjois-Amerikan intiaaneille. Sinänsä on aika erikoista, että eurooppalainen kulttuuri ja EU:n jäsenmaiden yhteiskunnat ovat rappeutuneet käytännössä puolustuskyvyttömälle tasolle.

 3. Antti permalink

  Syyria pystyisi kyllä ruokkimaan väestönsä öljytuloilla ainakin toistaiseksi. Sitä ollaan kuitenkin jakamassa ja rosvolaumat tappelevat Syyrian öljystä. Pakolaiset ovat öljybisneksen sivutuote. Euroopan pitäisi todellakin herätä. Johtajuus on kateissa. Ainoastaan entisen Itä-blokin kansan suosiota nauttivat alfaurosjohtajat toimivat ja saavat Brysselistä kuraa niskaansa.

  http://journal-neo.org/2016/01/13/erdogan-salman-and-the-coming-sunni-war-for-oil-2/

 4. Huomioikaa, että alueella on jo vuosia käyty armotonta suurvaltapeliä. Lähes kaikki tapahtunut voidaan johtaa suurvaltoihin. Esimerkkinä ISIS:n syntyminen USA:n armottoman ahneuden ja tumpeloinnin takia Irakissa.

 5. Antti permalink

  Western Union huolehti pakolaisten matkakassasta.
  https://futuristrendcast.wordpress.com/2016/01/14/the-money-trail-who-organized-the-flood-of-refugees-to-europe/

  Pakolaisia ohjattiin Atlantin takaa Twitter-kampanjalla Saksaan.
  http://orientalreview.org/2015/09/21/who-is-twitter-luring-refugees-to-germany/
  Kaipaako Eurooppa tällaista liittolaista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: