Siirry sisältöön

SAK haluaa palkkojen leikkauksia ja massatyöttömyyttä – uskomatonta paskaa

joulukuu 16, 2015

Paavo Lipposen haamu demareiden ja ammattiyhdistysliikkeen yllä on uskomaton vaikka Lipponen ei vielä ole edes kuollut. Mutta joka tapauksessa jokainen, joka on epäillyt käsitystäni demareiden tahdosta palkkaleikkauksiin ja sisäiseen devalvaatioon saa nyt melkoista kyytiä. Helsingin Sanomien mukaan SAK haluaa Euroalueella yhteisen budjetin ja kovemman markkinakurin.

Toisin sanoen SAK ajaa liittovaltiota. Muun väittäminen on puhdasta valhetta. Helsingin Sanomien juttu SAK:n ulostulosta on täällä. Johdonmukainen lipposlainen linja liittovaltion vahvistamiseksi.

Kyynisesti sanoen voisikin väittää, että SAK ja demarit eivät halua sopimalla tehtyä ”yhteiskuntasopimusta” koska tuolloin se liittovaltio saattaisi jäädä toteutumatta. Toisaalta liittovaltio sopii myös kokoomukselle ja ilmeisesti myös muille hallituspuolueille.

Kieltämättä en olisi uskonut, että SAK haluaa suomalaisista teollisuustyöntekijöistä työttömiä. Mikäli ei työttömiä, niin ainakin reippaasti leikatuilla palkoilla. Mutta ehkä ideologia velvoittaa.

Uskomatonta paskaa.

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Mutta eikö liittovaltio ole ainoa oikea ratkaisu, jos meinaamme pysytellä eurossa mukana? Kaikki muut vaihtoehdot ovat varmaankin vielä typerämpiä.

  • Kieltämättä juuri noin. Jos haluamme euron, niin haluamme liittovaltion. Todellinen demarilogiikka.

   Sen reilun liittovaltion ajamisen voisin hyväksyä. Ideana siis, mutta itse en sitä kannata.

   • ”Jos haluamme euron, niin haluamme liittovaltion. Todellinen demarilogiikka.”
    Eikö ennemminkin ihan vain ’logiikka’? Tähän mennessähän miltei kaikessa poliittisessa keskustelussa aiheesta Suomessa on pyrkinyt teeskentelmään, että euro voisi toimia ilman liittovaltiota.

 2. n.n permalink

  Niin en ensilukemalla kyllä tuosta hs:n uutisesta löytänyt mitään siitä että SAK haluais epäreilua liittovaltiota.

  Että sikäli kirjoituksesi oli kyllä nyt hieman epäreilu mielestäni, onhan SAK:lla ja demareilla tietty lupa toivoa kivaa mukavaa ja fiksua liittovaltiota, tässä sen enempää kantaa ottamatta siihen mikä on todennäköinen lopputulema.

  Sikäli ulostulo on kiinostava ja mielestäni tärkeä että sekä demarit että SAK näyttävät nyt saaneen pään edes jossain määrin auki nykytilan arvioinnin suhteen. Toisin päinhän vois tän tulkita nykyisen järjestelmän kritiikiksi, ja se on aivan uutta tossa osoitteessa.

  • n.n permalink

   Jatkan vielä, hassunhauskaahan tässä toki on se että SAK on kovaan äänen vaatimassa markkinakuria. Mut samaan aikaan se toki esittää käytännössä epäsuoraa keskuspankkirahoitusta, eli en hämmästyis lainkaan vaikka markkinakurista kovaan ääneen puhuminen tässä oliskin vaan taktinen savuverho.

  • Kieltämättä mulla on SAK:n ja erityisesti sen alajärjestöjen kanssa vielä meneillään vanhan trauman jäänteitä. Mutta se on toinen juttu.

   Toisaalta SAK:n liittovaltioulostulo on eittämättä tuore ja kannatettava. Onpahan ainakin demarileiri tuonut oikeat preferenssinsä peliin.

   Euroopan Yhdysvallat.

   Itse on kykene kannattamaan Euroopan Yhdysvaltoja, ideologisista syistä, mutta pelin selkiintyminen on tervettä.

   En jotenkin kykene yhdistämään sitä mukavaa ja toimiva liittovaltiota nykyiseen EU-himmeliin. Valitan, mutta näin se vain on.

 3. Eihän euroalueella ole kuin kaksi mahdollista lopputulemaa. Liittovaltio tai hajoaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: