Skip to content

Turvapaikkaturistit ja tympeä asenne – asenteellinen analyysi

marraskuu 12, 2015

Ensimmäiseksi täytyy pahoitella pitkähköksi venynyttä taukoa kirjoittelussa. Toisinaan rahanvuolemisen puolesta iskevä paniikki ajaa harrastusten ohitse ja tässä on Suomen taloudessa ja muissa kuvioissa ollut sen verran hienoja ansaintamahdollisuuksia, että pakko on ollut panostaa moisiin. Lisäksi moni ulkomainen taho on syystä tai toisesta syönyt suuren osan työaikaani. Mutta nyt sitten pieni päivitys.

Olen päätynyt jakamaan turvapaikkaa hakemaan tulevat kolmeen luokkaan. Varoitus: tämä jako on erittäin epäkorrekti ja ikävä. Nuo luokat ovat:

 1. Todelliset pakolaiset, jotka ovat päätyneet meille hengenhädän takia.
 2. Näköalattomat elintasosiirtolaiset, jotka ovat päätyneet meille leveämmän leivän houkuttelemina. Ehkä jopa töihin paremman palkan maihin ja elämään uuden kotimaan tavalla.
 3. Jengi, joka haluaa pelkästään nyppiä rusinat pullasta.

Ehkä hieman yllättäen luokkiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt eivät mielestäni ole mikään ongelma.

Todelliset pakolaiset haluavat säilyttää henkensä. Heille suon mielelläni Suomen tarjoaman tuen ja mahdollisuudet. Kieltämättä on myös niin, että moni noista pakolaisista kuuluu henkisesti yritteliäimpään osaan lähtömaan väestöä ja tuovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä positiivisen lisän Suomen talouteen ja kulttuuriin.

Elintasosiirtolaiset eivät myöskään ole mielestäni ongelma mikäli emme tahallamme tee heistä ongelmaa. Enkä tarkoita ongelman tekemisellä sitä, että pakotamme tämän ryhmän jäsenet töihin. Monelle tämän ryhmän tai luokan jäsenelle siivoojan palkka yhdistettynä yhteiskunnan tarjoamaan tukeen tuo uskomattoman elintason parannuksen verrattuna lähtötilanteeseen. He haluavat töihin niihin legandaarisiin paskahommiin.

Elintasosiirtolaisten tapauksessa ongelmat tai niiden puuttuminen ovat pelkkää omaa päätöstämme. Jos päätämme, että elintasosiirtolaiset tekevät ne ikävät ”paskahommat” samalla nauttien terveydenhuollostamme ja vastaavista kuvioista, niin mitään ongelmaa ei ole. Mutta mikäli tarjoamme heille vastikkeettomia etuja, niin ongelmia riittää enemmän kuin kukaan arvaisi.

Moni elintasosiirtolainen kuitenkin haluaa niitä samoja asioita kuin suomalaisetkin. Perhe, asunto, auto, lomamatka, lapsille hyvä koulutus ja omia paremmat tulot. Tuolla ei suinkaan tuhota suomalaista hyvinvointia vaan rakennetaan sitä.

Rusinoiden nyppijät ovat kuitenkin se pahin porukka. Rusinoiden nyppijöitä on turvapaikkaturisteissa ja ilmaista koulutusta Suomesta hakevissa. Kaikkein pahimmillaan turvapaikkaturistit ovat nuoria miehiä, joilla ei ole mitään aikomusta edes harkita töiden tekemistä. Sosiaaliturvamme joka tapauksessa tarjoaa heille paljon, paljon mahdollisuuksia leveään leipään ilman työntekoa.

Toinen paha rusinannyppijäporukka on meidän ilmaista koulutustamme (joka kaiketikin muuttuu edes nimellisesti maksulliseksi lähiaikoina) – usein vielä meidän maksamiemme stipendien tukemana – hyödyntävä porukka. Tuosta monen kannattamasta porukasta suurin osa ottaa vielä tällä hetkellä ilmaiseksi tarjotun koulutuksen ja etsiytyy jonnekin, jossa koulutuksella saa asiallisen elintason – ja me maksamme. Mikäli suomalainen koulutus on minkään arvoista, niin sen oikea hinta ei ole nolla vaan jotain muuta. Hinnaton hyödyke on arvoton.

Kaiken kaikkiaan minusta moni kouhkaa turvapaikanhakijoista aivan turhaan. Tärkeämpää olisikin varmistaa, että emme maksa rusinannyppijöiden pyrkimysten toteutumista.

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Sen sijaan, että ongelma todettaisiin ongelmaksi, pitää kaikki muut vaihtoehdot kokeilla ensin. Tuttu päätöksenteon malli. Päätöksentekijöiden ”loss-aversion” aiheuttaa pitkittyvää teeskentelyn tarvetta ja ongelman kasvamista niin isoksi, että siihen puuttuminen muuttuu poliittisesti korrektiksi.

 2. Ai kuinka ihanaa permalink

  Tarkoitatko että jakaisit mielelläsi turvapaikkoja kaikille hädänalaisille Suomesta, jossa et itsekkään enää asu, etkä joudu näiden hädänalaisten Sharian kannattajien tulevaisuudessa aiheuttamien turvallisuusongelmien kohteeksi, tykkäät siis istua minun takamuksellani Muurahaispesässä?

  • Juuri noin. Minun puolestani Suomi ja suomalaiset saavat ottaa vaikka kuinka paljon ISIS:n kannattajia maahansa.

   Pitääkin laatia suunnitelma Suomessa ja koko EU:ssa olevien omistusten realisoimiseksi.

   Toisaalta en usko suurimman osan vaikkapa Syyrian sotaa pakenevien olevan Sharia-lain kannattajia. Eiköhän nimenomaan ne maallistuneet ja sekularistiset pakene sotaa tuolla. En kuitenkaan tiedä mitä porukkaa ne Suomeen rantautuvat turvapaikanhakijat ovat, varsinkin kun älykännykät ja sosiaalinen media eivät kieli mistään suuresta hädänalaisuudesta. Eiköhän ne oikeat hädänalaiset löydy sieltä Turkissa tai Libanonissa olevilta pakolaisleireiltä. Meille asti tulevat tuskin ovat akuutissa hädässä.

 3. Merkantti Matikainen permalink

  Osmo Soininvaara nyppisi rusinat pullasta: ”Poimitaan akateemisesti koulutetut pois vastaanottokeskuksista ja tarjotaan heille työluvat”

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ssoininvaara%20tyolupa-43182

  Minä nyppisin isisit pakolaisvirrasta. Muuten käy kuin Beirutissa tai Pariisissa.

  Mitkä ovat syksyn vinkit kullanvuolemiseen?

  • Kullanvuolemisen kannalta hyviksi vinkeiksi koko eurokriisin aikana ovat osoittautuneet kansantalouden perusmallien soveltamiseen liittyvät arviot. Hyvin ovat pelanneet.

   Nytkin tuli netottua kun veikkasin Suomen talouden menestystä vastaan. Helppo nakki koska euromaana Suomi nyt vain on häviäjä.

   • Merkantti Matikainen permalink

    Jos EKP:n pukilta alkaa sataa joulurahaa joulukuussa, miten se vaikuttaa euro-osakkeisiin?

    Tuleeko yllätyslahjoja, jotka nostavat kursseja, vai pettymys, joka latistaa tunnelmat?

 4. Ai kuinka ihanaa permalink

  Minulle sopisi mieluummin ne oikeat Syyrialaiset alaviitit pakolaisiksi, kuin nää paperinsa hävittäneet valesyyrialaiset, sillä alaviitit eivät ole muslimeja vaan zarathustralaisia, zarat on varmasti kunnon väkeä verrattuna mihinkään maallistuneisiin muslimeihin.
  Tähänkin saakka kaikista turvapaikan hakijoista yli puolet ovat saaneet hylsypäätöksen, mutta useimmatkaan heistä ei olla kyetty poistamaan maasta, missä ne oikein majailee?
  Entäs nyt kun maahantunkeutujia on jo 30 tuhatta, ja 16000 tulee saamaan hylsyn?

  suomen aiemmat ja nykyiset hallitukset ovat itse kusseet omiin muroihinsa (syynä byrokratian kasvattaminen), siksi suomen vientinäkymät tulevat vain entisestäänkin murenemaan, olemme menossa pikavauhdilla sisämarkkinataloudeksi, tai kivikauteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: