Skip to content

Suomalaiset ovat luonteeltaan orjakansa – itsenäisyyttä pelätään

heinäkuu 29, 2015

Yksi hämmästyttävimpiä Paavo Väyrysen euroaloitteeseen liittyviä vastustavia näkemyksiä on se, että Suomen on lähtökohtaisesti parempi olla osana jotain suurempaa. Tämä on minulle erittäin epämiellyttävä ajattelutapa, joka kertoo halusta palvella suurta herraa. Se herra voi olla Tukholmassa, Berliinissä tai Moskovassa. Pääasia, että on jokin herra, jota palvoa ja jonka puolesta toimia.

Voidaankin, mielestäni aivan perustellusti, väittää euron puolustajien olevan aatteellisesti samaa sarjaa kuin Neuvostoliiton selkärangattomien nuoleskelijoiden. Suomalaiseen orjakansamentaliteettiin liittyy saumattomasti tahto ja halu siihen, että olemme osa jotain meitä itseämme suurempaa.

Sekä Suomen toiminta Neuvostoliiton aikana että nykyisenä EU-jäsenyyden ja erityisesti euron olemassaolon aikana kertoo mielestäni täysin kiistattomasti, että Suomessa ei ole itsenäisyyttä kannattavia poliittisia johtajia. Suurin osa Suomen poliittisesta eliitistä haluaa palvella jotain suurempaa herraa, joka palkitsee palveluksista.

Neuvostoliiton aikana monet kumarsivat Moskovaan. Nyt monet kumartavat Brysseliin ja ovat valmiita myymään oman maansa henkilökohtaisten etujen takia. Kieltämättä Neuvostoliiton aika oli rehellisempää, siinä ei ollut oma tilipussi ensimmäisenä vaan pelättiin Neukkulan hillittömän sotakoneiston voimaa.

Jostain käsittämättömästä syystä johtuen Suomen poliittiseen johtoon on jo vuosikymmeniä päätynyt henkilöitä, joille jonkin isännän palveleminen on tärkeämpää kuin Suomen ja suomalaisten palveleminen. Tuo lienee seurausta siitä, että olemme luonteeltamme orjakansa.

Orjan roolin omaan olemukseensa omaksuneelle se kaikkein pelottavin asia on vapaus. Tuolloin joutuisi itse tekemään päätöksiä ja olemaan niistä vastuussa. Parempi vain antaa isännän hoitaa kaikki ajattelua tai päätöksentekoa vaativat asiat.

Koska Saksa on Euroalueen vahvin maa, niin nuoleskelijoille on tärkeintä olla samaa mieltä kuin Saksa. Isäntä ei ole enää Moskovassa vaan Berliinissä. Oman kansan edusta viis kunhan isäntä on tyytyväinen. Ehkä isäntä palkitsee uskolliset palvelijansa sopivalla taskurahalla kuten euroviroilla.

Ehkä meidän pitäisi anoa osavaltioroolia Saksan liittotasavallassa. Turha edes leikkiä itsenäisyyttä.

Toisaalta nykyiset saksalaiset tuskin haluavat maksaa sitä laskua, joka supistuvasta taloudestamme koituu.

Mainokset

From → Uncategorized

13 kommenttia
 1. Jurpo Keisari permalink

  Hmm. Olipa trollia kerrakseen. Päättäjillä on kyllä huonoja syitä pysyä eurossa, mutta euro talousalueena ja valuuttana voidaan toteuttaa hyvinkin. Roger Wessman on viimeksi pohtinut hyvin euroeron ongelmia. Toisaalta taas mm. Lauri Holappa on puhunut paljonkin sen puolesta jotta euroalueen raha- ja talouspolitiikka saataisiin kuntoon. Nykymenossa oma valuutta olisi eurohulluttelun sijaan parempi vaihtoehto. Vaikea kuitenkaan uskoa että rahapolitiikan hölmöilyihin tämä auttaisi.

  • Kunnon peikko totta kai. Muuten ei synny reaktioita. En kylläkään usko Euroalueen rahapolitiikan korjaamiseen. Saksa ajaa omia etujaan, ei yhteistä hyvää. Sen takia mennään tavalla, joka rikastuttaa Saksaa ja köyhdyttää muita.

 2. Merkantti Matikainen permalink

  Saksa on pelannut euroillaan kohtuullisen hyvin. Mutta paremminkin voisi pelata.

  Luxemburg, San Marino, Irlanti, Alankomaat ja Itävalta ovat edelleen edellä ”elintasossa”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

 3. Bart permalink

  Suomen iki-aikaisen kohtalonakselin Berliini-Moskova-Tukholma olisi tehokkaasti murtanut NATO-jäsenyys, samalla kun se olisi tuonut anglo-saksista maailmaa muutenkin lähemmäksi meitä. Se on yksi keskeinen syy, miksi olen ollut NATO-kannattaja siitä hetkestä lähtien kun se oli faktisesti mahdollista, eli Neuvostoliiton kaatumisesta. Jo silloin oli, ikävä kyllä, nähtävissä että Suomi, Lipposen johdolla, pyrkii sitomaan itsensä Berliiniin.

  Kuten on todettu useasti, NATOn jäsenyys olisi myös merkittävä tekijä investointien houkuttelemisessa Suomeen nykyisessä eurooppalaisessa turvalisuusympäristössä. Kuten myös oma valuutta, päinvastoin kuin usein ymmärretään julkisessa keskustelussa, se olisi tae siitä että on takalaita jolla kotimaista teollisuutta suojellaan jos tilanne käy todella kriittiseksi.

  Lipponen todellakin alkaa näyttätyä erittäin kalliina miehenä Suomelle. Eikä suinkaan anglosaksisen keskustelukulttuurin esitaistelijana. Kaikkea muuta.

 4. Tämähän menee jo ihan tragikoomiseksi:

  Lauantaivieras Matti Vanhanen: Yhteiskuntasopimus olisi parempi kuin devalvaatio
  Sopimuksen kariutuminen jättäisi entisen pääministerin mukaan pysyvän jäljen kolmikantaan

  ”Yhteiskuntasopimus on parempi kuin devalvaatio, koska se ei vaikuta kulutukseen kotimaassa.”

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1438317718553

 5. Tne permalink

  Kaikki kiristykset, kuten myös yhteiskuntasopimus vaikuttaa kotimaiseen kulutukseen negatiivisesti, jos työntekijöiden tuloja pienennetään niin varautuminen tulevaan lisää säästämistä ei kulutusta.

  Devalvaatio taas olisi parempi, koska se nostaisi meillä myös tuontitavaroiden hintoja ja auttaisi kotimaisia yrityksiä eli lisäisi suomalaista työtä.

  Kun jauhetaan, että meillä on ohut vientisektori niin eikö sen tukeminen olisi syytä aloittaa tukemalla nimenomaan kotimarkkinoita. Aika harva yritys tähtää suoraan ulkomaan markkinoille.

  Toivottavasti perheyrityksilläkin on nykyään parempi edunvalvoja 😉

 6. Merkantti Matikainen permalink

  Kannatamme euroa.

  Verkkouutiset (2.8.2015): ”Yhteisvaluuttaan suhtautuu positiivisesti 57 prosenttia kaikista EU-kansalaisista, euromaiden kansalaisista 69 prosenttia… Vankin kannatus eurolle löytyy Virosta (83 %), Slovakiasta (81 %) ja Luxemburgista (80 %). Suomalaisista euroa kannattaa 78 prosenttia kansalaisista ja esimerkiksi saksalaisista 76 prosenttia.”

  Tai ainakin kannamme, taskuissamme.

 7. Tne permalink

  Vaikuttamisen mahdollisuutta (edes pientä) olis nyt tarjolla …

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

 8. Kauko permalink

  Jukka Seppinen kertoo suomettumisesta Paasikiven aikakakauteen -kirjassaan näin:

  ”Monella taholla Suomessa syntyi väärän syyllistämisen ja johdon todellisuutta vääristelevien lausuntojen vuoksi voimakas nöyryytetyn syndrooma, joka johti ajatteluun, jossa Neuvostoliiton etu samastettiin kovin usein Suomen eduksi. Politiikassa tämä johti kaksinaismoraaliin. Suomeen alkoi syntyä mielistelykulttuuri, joka kohdistui venäläisiin. Jotkut saattoivat perustella, että näin oli pakko menetellä, jotta venäläispuristuksessa olisi voitu selviytyä. Tästä muodostui kuitenkin samalla kehys suomalaisille poliitikoille vallan saamiseksi ja virkamiehille asemiin pääsemiseksi Suomessa; kun se onnistui, oli tie entistä suuremmalle henkiselle myöntyväisyydelle avoin. Mielistely näytti johtavan tuloksiin ja asemiin suomalaisessa yhteiskunnassa.”

  Onko mikään muuttunut? Itse asiassa on, sillä ei Kekkonen tai Väyrynen tainnut haaveilla urasta Kremlissä. O. W. Kuusista kuitenkin pidettiin masnpetturina, eikä Kekkonen häntä Suomeen päästänyt presidenttikaudellaan. Nyt poliitikot ja virkamiehet nimen omaan haluavat tämän päivän Kremliin. Jos joku suomalainen poliitikko tai virkamies olisi 1970-luvulla siirtynyt Kremliin, niin miten olisi suhtauduttu?

 9. Jepulisjepsis permalink

  Melko asiallinen dokumentti siitä päättävätkö 1945 lähtien miehitetyssä Saksassa(kaan) saksalaiset itse valtionsa (joka toimii kuin yritys) asioista.
  Oy Saksa Ab (Deutschland GmbH)

  Tässäkin blogissa paljon puhuttu aihe ”Saksa haluaa sitä Saksa tätä”, ei siis pidä paikkaansa. Vaan pitäisi puhua Saksan miehityshallinnon tekemisistä – eikä aina syyllistää Saksalaisia.

  • Kannattaa päivittää näkemyksiä. Tue ehkä piti aikoinaan paikkaansa, mutta ei enää.

   • Jepulisjepsis permalink

    Kyllä siellä se miehityshallinto on vallassa edelleen, ei Saksalaiset itse. Usko tai älä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: