Skip to content

Olli Immonen ja radikaalit aatteet – matkailu avartaa

heinäkuu 28, 2015

Minun on rehellisesti sanoen vaikea innostua Olli Immonen -nimisen kansanedustajan kirjoituksista suuntaan tai toiseen. En muuten edes kommentoisi asiaa, mutta kun Olli Immosta tituleerataan äärioikeistolaiseksi. Minun on vaikea pitää Immosta kovinkaan radikaalina tai edes kovin oikeistolaisena, hän kylläkin käyttää vanhoja kliseitä todennäköisesti kännissä kirjoittamassaan englanninkielisessä fb-päivityksessä.

Oikeastaan kertoo paljon suomalaisesta yhteiskunnasta, että Immosen kirjoittamasta tekstistä ja näkemyksistä jaksetaan öyhöttää tässä määrin. Suomalaisessa yhteiskunnassa ei ole kovinkaan radikaaleja liikkeitä, ehkä ainoastaan anarkistit, jotka käytännössä kieltävät demokratian oikeutuksen, ovat jollain muotoa radikaaleja. Hekin suomalaisella anteeksipyytävyydellä varustettuina.

Toisaalta on jotenkin liikuttavaa kun anarkistit ja valtapuolueet jaksavat vaahdota natseista ja fasisteista. Strategia on kyllä hyvin ymmärrettävä anarkistien osalta, sillä kiinnittämällä huomio toisen demokratian vastaiseen liikkeen viestiin kuuntelija/lukija ei hoksaa etteivät anarkistit ole sen demokraattisempia. Mutta nyt olen jo sivuraiteilla, sillä valtapuolueiden osalta tuo on lähinnä naurettavaa.

Takaisin Immoseen. Minusta Suomessa ei ole yhtään oikeistolaista ja kansallismielistä radikaalipuoluetta. Jos olisi, niin sellaista voisin tukea ainakin kulissien takana. Todennäköisesti myös julkisesti. Tässä mielessä minusta on jotenkin outoa kun Immosen varsin pastellisävyillä maalatuista kannanotoista nousee tällainen meteli. Vähän kuin minua olisi aikoinaan syytetty kommunistiksi kun kävin tervehtimässä Leninin balsamoitua raatoa.

Mikäli ajatellaan Immosta jotenkin radikaalina tai edes vahvaa retoriikkaa käyttävänä, niin suosittelen näkemyksen esittäjälle matkailua. Hyviä visiittikohteita ovat USA, Australia, UK, Ranska, Italia – näin esimerkkinä demokraattisista maista. Kyseisissä maissa retoriikka on aika rajua, paljon kovempaa kuin Immosella.

Toisaalta Saksassa, Unkarissa ja Kreikassa on mahdollista tutustua aivan aitoihin natsipuolueisiin. Minun on vaikea kuvitella noissa maissa toimivien nassepuolueiden edustajan olevan naimisissa maahanmuuttajan kanssa. Tämän takia öyhötys Immosen kännipostauksesta on lähinnä koomista.

Sinänsä minulle vallan mainiosti kelpaisi se kansallismielinen, radikaali oikeistopuolue.

Suomessa sellaista ei ole. Suomessa ei ole edes kohtuullisen kansallismielistä maltillista oikeistopuoluetta tyyliin Front National.

Radikaalimman vaihtoehdon puuttuessa minulle kelpaisi Front Nationalin linja suomalaistettuna.

Mainokset

From → Uncategorized

18 kommenttia
 1. Läskimooses permalink

  Minulle kelpaisi puolue joka olisi kansalliskonservatiivinen, kristillissosiaalinen ja talousoikeistolainen tai edes talousrealistinen.

  Vasemmiston ja oikeiston eron voi selvittää suhtautumisella veroihin ja julkiseen sektoriin. Vasemmisto kannattaa korkeita veroja ja suurta julkista sektoria. Oikeisto kannattaa matalia veroja ja pientä julkista sektoria. Jos kaikki eduskuntapuolueet kannattavat korkeita veroja ja suurta julkista sektoria niin silloin kaikki eduskuntapuolueet ovat vasemmistolaisia ja niiden erot ovat vain aste-eroja. Eroja joutuu etsimään muista seikoista kuten siitä kannattaako perinteisiä arvoja ja suomalaisten etuja vai onko arvoliberaali ja maailmanhalaaja.

  Pitää mennä Viroon asti jos haluaa nähdä oikeistopuolueen. Virossa on Reformipuolue ja Isänmaan ja Res Publican liitto jotka ovat merkittävimmät oikeistopuolueet.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Estonian_parliamentary_election,_2015

  Israelin Likud-puolue on kansallismielinen ja konservatiivinen oikeistopuolue.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_legislative_election,_2015

  • Valtion pieni koko ei aina ole talousmielessä rationaalista mikäli tavoitellaan maksimaalista hyvinvointia (muistutan: olen utilitaristi). Toisinaan säännöt ja niiden valvonta on hyvästä.

   Muokkaus. Israelin Likud-puolueen ja Viron esimerkkien käyttäminen ei ole minusta kovinkaan vakuuttavaa. Enemmän menee samaan hymyilyttämislinjaan kuin Immosen ulostulo. Kieltämättä Ranskan Front National on aika lähellä omia ajatuksiani, mutta jää turhan pehmoksi. Parempiahan tosin ovat kuin mitkään suomalaiset vastineensa.

   • Läskimooses permalink

    Virossa on ainakin kevyet palkkaverot ja yritysverot.

    En väitä Viron oikeisopuoluiden ja Israelin Likudin olevan mitään ihanteita, missän ei ole semmoista. Tarkoitin että ne ottavat edes jotenkin tosissaan sen että ulkopolitiikassa on ensisijaista puolustaa omaa etua sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

    Tuo muiden miellyttäminen ja ”mitä ne meistä ajattelee” on suomalaisille tyypillinen piirre. Se johtunee huonosta itsetunnosta mikä vaivaa erityisesti poliitikkoja ja toimittajia. Heille on tärkeämpää saada hyväksyntää ulkomaiseen viiteryhmään kuuluvilta tahoilta kuin tehdä päätöksiä jotka olisivat kansalle hyöyllisiä. Olisi tärkeää tietoisesti poisoppia tuosta ”mitä ne meistä ajattelee”-tavasta –

   • Kieltämättä Viron kuvio on monissa asioissa parempi. Mutta ei kaikissa. Palaan tähän myöhemmin.

    Toisaalta se ”mitä ne musta ajattelee” on tosiaan suomalainen perversio.

  • Tne permalink

   Itse en kannata itse arvoisesti suurta tai pientä julkista sektoria, talouskasvun kannalta sillä ei ole oleellista merkitystä. Oikeistolaisten halua yksityistää kaikki ei ole myöskään mikään talouskasvun käynnistäjä. Talouskasvu lähtee kysynnän hoitamisesta ja tämä on vain helpompaa julkiselle sektorille (=valtiolle), koska velkaantuminen on yleensä helpompaa. Euroopassa vain on luotu instituutiot, jotka kieltävät valtioiden suoran keskuspankki rahoituksen ja altistavat valtiot markkinavoimille.

   • Juu. Euroalueella on järjen käyttö kiellettyä. Se on sääntöjen vastaista.

 2. Jo on aikoihin eletty permalink

  Media ja median omistajat lienee kuitenkin se suurin yksittäinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, vaikka olisi uutisoitavaa, niin media vaikenee omien tarkoitusperiensä edistämiseksi, kuten tässä tapauksessakin kävi:

  • Niin. En ole missään muualla nähnyt ja kokenut yhtä totalitaristista lähestymistapaa kuin Israelissa ja Saudi-Arabiassa. Saudi-Arabiahan ei ole edes valtio modernissa merkityksessä vaan suvun valtaan perustuvan heimotyrannian ilmentymä, jolla on nykyaikaisia aseita.

   Israel sentään yrittää olla demokratia, mutta Saudi-Arabialla ei edes ole lakeja siinä mielessä kuin me niitä ajattelemme.

   • Jari S permalink

    Israel on todellinen demokratia, ei mitään yrittää.
    Kommenttisi kertoo että et ole seurannut kuin suomen mediaa tai bbc:n kaltaista mediaa israelin tapahtumista, lue israelin omia sanomalehtiä joista suurin osa ilmestyy myös englanniksi niin ymmärrät paremmin.
    http://www.israelnationalnews.com/
    http://www.jpost.com/
    http://www.haaretz.com/

   • Olen asunut Israelissa jonkin aikaa työn puolesta. Jännittävä maa monessa mielessä. Yksi niistä maista, missä hyvin kiillotettujen sotilassaappaiden määrä katukuvassa on aina vakuuttavaa tasoa.

   • de comments permalink

    Jari S, olen blogin kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä että Israel yrittää olla demokraattinen maa, mutta ei sitä kyllä todellisuudessa ole. Olen myös ollut pidemmän aikaa maassa ja tullut huomaamaan maan käyttämät tavat eri kulttuuria edustavia kohtaan päivittäin. Nuo tavat ovat kaukana demokratiasta. Jos jossain maassa on rasisteja niin tuossa maassa niitä on. Olihan hiljattain äärijuutalaisten tuhopoltto, jossa kuoli pieni lapsi. Ja tuo on vain yksi esimerkki muiden ei-demokraattisen maan tavoissa.

   • Jari S permalink

    En viitsi ryhtyä listailemaan de commentsin kanssa palestiinalaisten yksittäisiä väkivallantekoja koska, listasta tulisi satojen tuhansien rivien pituinen, mutta nuo kommentit niin tyhmyriltä kuin de commentsilta eivät sisällä ainuttakaan esimerkkiä siitä etteikö israel olisi demokratia ja ovat aika ylimielisiä sekä naiviita.
    Israel on valtiona joutunut äärimmäisiin olosuhteisiin, jota suurin osa länsimaissa asuvista ei kykene edes kuvittelemaan, perustamisestaan saakka sellaisten ihmisten ja maiden ympäröimänä joiden tarkoitus on tuhota sinut. juutalaisiin kohdistettuja Terrori-iskuja päivittäin ja viikoittain vuosikymmenien ajan, silti on monessa suhteessa demokraattisempi kuin suomi.

 3. Läskimooses permalink

  Kovimmat Israelin arvostelijat ja varsinkin vastustajat ovat amerikkalaisia juutalaisia jotka ovat vasemmistolaisia ja/tai liberaaleja.

  Israel on ainoa valtio Lähi-idässä joka osaa pyörittää edes jotenkuten toimivaa valtiota. Muut Lähi-idän valtiot ovat enemmän tai vähemmän joko anarkiassa tai sitten diktatuurissa. Arabikulttuurissa tunnetaan suurempaa lojaalisuutta perhettä, sukua, klaani ja heimoa kohtaan. Valtioon luotetaan vain jos ”oman” heimon tai klaanin mies on vallassa.

  • Tunnen sen verran Israelia, että katson omaavani oikeuden arvostella kyseistä valtiota.

 4. Merkantti Matikainen permalink

  Wiki: Olli ”Immonen valmistui Kuhmon yhteislukiosta vuonna 2005, muttei suorittanut ylioppilastutkintoa. Hän aloitti varusmiespalveluksen vuonna 2006 mutta keskeytti sen loukkaantumisen vuoksi. Vuonna 2008 Immonen suoritti ammattikoulussa turvallisuusalan perustutkinnon valmistuen turvallisuusvalvojaksi…. Vuonna 2015 Immonen avioitui maahanmuuttajataustaisen Lutfija (”Fija”) Immosen (o.s. Saarni) kanssa.”

  • Ilmeisen harkitsematon nuori mies. Rouva on kyllä poikkeuksellisen edustava.

   • Merkantti Matikainen permalink

    Ollin oppivuodet eivät ehkä sujuneet aivan odotusten mukaisesti, mutta kypsemmällä iällään Immonen on osoittanut avaramielistä suvaitsevaisuutta naimalla ateismiin taipuvaisen bosnialaistaustaisen vihreän muslimin, joka kannattaa perussuomalaista monokulttuuria.

    Sinivalkoisen kansan edustajan sanojen ja tekojen välillä ilkeämielinen sivustakatsoja saattaa kuitenkin nähdä hienoisen ristiriidan – tai sitten kyse on vain pahansuovasta panettelusta ja viestimien vääristelystä.

 5. de comments permalink

  tyhmyri kirjoittaa mm. ; ”….minusta on jotenkin outoa kun Immosen varsin pastellisävyillä maalatuista kannanotoista nousee tällainen meteli. ”

  Hyvin ilmaistu. En itsekään käsitä miten Immosen kirjoituksesta on syntynyt näin suuri kohu. Se vielä on surullista kuinka varsinkin vasemmistopuolueista on sorruttu jopa nimittelyyn, solvaamiseenja osittain jopa suoranaiseen valehteluunomilla oletuksilla. Mediat ovat omalta osaltaan lietsoneet tätä ”sirkusta” ilmeisesti rahastusmielessä. Toki medioiden puolueuskollisuus joiden kohdalla on silmiinpistävä ja siltä kannalta katsottuna puoluepoliittista ajojahtia.

  Mahdollista on että vasemmistopuolueilla on kova halu saada Perussuomalaiset puolue hajotettua ja omat kannatusluvut nousu-uralle sieltä alamäen suunnalta. Enpä usko että tavalliset kantasuomalaiset ainakaan jaksavat kannattaa tämän jälkeen oppositiopuolueista demareita, vasemmistoliittoa saati vihreitä. Ainakin jos vähänkään on inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta jäljellä. Syyttely kun ei voi olla oikein ennen kuin on todettu syylliseksi lainvastaiseen menettelyyn. Tästä ei käsittääkseni ole mitään näyttöä.

  Vasemmistolaiset anarkistit ovat aiheuttaneet käytännössäkin jo paljon tuhoa aikaan ja ei niistä tapahtumista ole tällaista hulapaloota koskaan noussut. Miksiköhän? Onko mediat valjastettu vasemmistolaisilla toimittajilla, jotka hyväksyvät anarkistien vahingonteot?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: