Skip to content
Tags

Kreikalla oli varasuunnitelma – ostettiinko Tsipras

heinäkuu 27, 2015

Kreikan tukipakettineuvottelut saavat jälleen uusia käänteitä. Julkisuuteen on vuotanut tietoja, joiden mukaan Kreikalla oli Varoufakisin johtamana laadittu varsin valmis varasuunnitelma neuvotteluiden epäonnistumista ajatellen. Neuvotteluthan epäonnistuivat Kreikan kannalta täydellisesti, mutta Kreikka ei käyttänyt varasuunnitelmaansa. Aiheesta kertova The Telegraph -lehden juttu täällä.

En toista Telegraphin kirjoittamaa. Jutussa kerrotut asiat ovat pitkälti samansuuntaisia muualta kuulemani kanssa. Varoufakisin neuvottelutaktiikka, jossa samanaikaisesti rakennetaan kunnollista varasuunnitelmaa, on mielestäni ainoa oikea. Siitä on häntä turha moittia, mutta moittia voi Kreikan hallitusta täydellisestä epäonnistumisesta ja antautumisesta.

Mielenkiintoista on se, jänistikö Tsipras vai ostettiinko hänet. Oma veikkaukseni on, että ostettiin ja epäilen hänen saavan lähiaikoina jonkin mukavan euroviran. Tämähän on se perinteinen EU:n tapa hoitaa asioita. Sopiva eurovirka on yleensä sen verran rahakas ja kaukana poissa kotoa, että summat ovat monille vallan riittäviä oman maan etujen vastaisen toiminnan varmistamiseksi.

Jäämme odottamaan Tsiprasin tulevaa europestiä.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. Merkantti Matikainen permalink

  Eivät varat venettä kaada, mutta velat voivat upottaa valtiolaivankin. Roger Wessman kommentoi Väyrysen euroero-munakasongelmaa blogissaan.

  http://www.arvopaperi.fi/kolumnit_kommentit/blogiareena/rogerwessman/vayrynen+euro+ja+munakasongelma/a1067784

  Kaikki munat samassa korivaluutassa?

  • Olen tässä asiasa eri mieltä kuin Wessman. Wessman on tyypillisen pankkimiehen mukaan sitä mieltä, että hidas kuolema on parempi kuin riskejä sisältävä leikkaus vaikka leikkauksella voisi parantua täysin.

   Kohtuullisen kivuton tapa eroon on esitelty täällä: http://en.eurothinktank.fi/?p=102

 2. Tne permalink

  Saksa ja Suomi yritti potkaista Kreikkaa ulos eurosta, paljastuu, että Kreikalla olikin varasuunnitelma, jonka jälkeen varautujia syytetään kapinallisiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: