Skip to content
Tags

Velkaneuvotteluiden voittaja on – Kreikka

Touko 29, 2015

Ylen kiinnostava uutinen kertoo sen, että alkuperäinen arvioni Kreikan velkaneuvotteluista mitä ilmeisimmin pitää paikkansa. Kreikka tulee saamaan tahtonsa lävitse, sillä poliittisista syistä sitä ei päästetä pois eurosta.

Kyseessä on hyvä esimerkki siitä, että kuinka riittävä poliittinen kantti on vaikuttava tekijä. Moni arvioi Kreikan neuvotteluasemat heikoiksi. Mielestäni Kreikka on neuvotteluiden ainoa osapuoli, jolla ei oikeasti ole koko aikana ollut mitään todellista hävittävää. Katastrofi on jo kohdannut Kreikan taloutta, siinä menisi se euroero samalla ryminällä.

Totta kai on vieläkin mahdollista, että Kreikan lähtö toteutuu velkojien sekoilun vuoksi. Tai jonkin teknisen mokan takia.

Mutta veikkaisin, että velkojat antautuvat. Ei Kreikka. Olettaen, että Kreikan hallitusta ei onnistuta pelottelemaan viime metreillä. En kuitenkaan usko pelottelun enää onnistuvan.

Ylen uutinen täällä.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
 1. TNE permalink

  Kreikan euroerosta seuraavien euromääräisten velkojen hoito luo epävarmuutta ja pakottaa lainottajien pitämään Kreikan eurossa. Todennäköisesti erosta seuraisi myös joidenkin europankkien tukipäätöksiä ja luulempa, että juuri tämä pankkien keskinäiset ketjuuntuneet velkasopimukset luo suurimman epävarmuuden markkinoille vaikka meille useimmat ekonomistit tätä rauhoittelevat.
  Uskoisin, että Kreikalle omaan valuuttaan palaaminen olisi todella taloutta tervehdyttävä toimenpide heille ja he vapautuisivat eurokahleista.

  Veikkaampa, että EKP ei tule omilla toimillaan onnistumaan kääntämään eurotaloutta nousuun ennenkuin aloittaa finanssipolittisen elvytyksen euroalueella, toisinsanoen Kreikankin tukeminen jatkuu nyt ja myöhemmin.

 2. Jepulisjepsis permalink

  Tuo TCC valuutan kaltainen juttu toimisi Suomessakin. Missä vain.
  http://blog.kauppalehti.fi/jarki-vai-tunteet/viime-hetken-pelastus-kreikan-huoliin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: