Skip to content

Kirjallisuus ja vasemmisto ja islam – jotain ehkä kannattaisi sanoa ääneen

maaliskuu 21, 2015

Luin Michel Houellebecq –nimisen ranskalaisen kirjailijan teoksen Soumission (linkki täällä). Kirja luo erittäin epämiellyttävän kuvan nykyisen Euroopan, erityisesti Ranskan tulevaisuudesta. Tuo tulevaisuus on jotain, mitä en itse halua.

Kirjassa vasemmisto liittoutuu fundamentalistisen islamin kanssa estääkseen ”äärioikeiston edustajan” nousun Ranskan presidentiksi.

Valitettavasti pidän nykyistä Euroalueen politiikkaa suorana polkuna tuohon tulevaisuuteen.

Vasemmistolle ja vihreille käsittääkseni käy mikä tahansa kun se ei vain edusta perinteisiä eurooppalaisia tai kristillisiä arvoja.

Tasa-arvo ja uskonnonvapaus ovat uhrattavissa kunhan ne uhrataan oikeasta syystä.

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. TNE permalink

  Maailma on täynnä satuja ja tarinoita.

  Tosiasia on, että Suomen vasemmisto tulee esittämään ainoan uskottavan keinon talouskasvuun ja siksi myös tulen heitä äänestämään.

  • ceterum censeo permalink

   Uskomaton väite ei tosiasiaksi muutu, vaikka moinen väite esitettäisiinkin. Vasemmiston talosreseptit tuottavat poikkeuksetta samanlaisia tuloksia, tuoreimpana näytteenä Venezuela.

  • Merkantti Matikainen permalink

   Pertti Haaparanta väittää Hesarissa talouspoliittista keskustelua epä-älylliseksi.

   http://www.hs.fi/talous/a1426913818570

   Tarvittaisiin elvytystä. Mutta puolueet tarjoavat vain leikkauslistoja.

   Kanssakansankapitalistina kannattaisin investointiohjelmaa. Vaikka valtionkapitalismia:

   1. Maksamme velkaa – pois (uudelleenrahoittamalla vanhat velat alemmin koroin ja pitemmin takaisinmaksuajoin).
   2. Taikka ydin-satelliitti –mallin mukaisia infrastruktuuri-investointeja. Ydinvoimaa ja satelliitteja. Puolustusvoimista ja huoltovarmuudesta puhumattakaan.
   3. Negatiivisilla ja nollakoroilla voisi investoida indeksirahastoihinkin maailmanlaajuisesti. Venäjälle en kuitenkaan sijoittaisi kuin ongelmajätteet.

   Haaparannan pitäisin kuitenkin Suomen puolella rajaa.

   • TNE permalink

    Haaparanta on oikeassa, aivan kuin meillä ei olisi muuta vaihtoehtoa kun pyrkiä tasapainottamaan budjettimme. Taantumassa valtion tulee ottaa voimakkaampi rooli, koska yksityinen sektori ei pysty yksinään nostamaan taloutta nousuun.

 2. Ayaan Hirsi Ali ja hänen siirtymisensä länteen sekä Islamista länsimaalaiseen ajattelu- ja elämäntapaan lienee useimmille tuttu ja monet ovat lukeneet hänen teoksensa ”Infidel” (suomeksi Pakomatkalla) joka tätä muutosta kuvaa.

  Suomentamatta (mutta ruotsiksi äännettynä kyllä) on hänen myöhäisempi teoksensa, ”Nomad” jota suosittelen. Kirja kuvaa muslimien henkistä tilaa ehkä hiukan yleisemmältä kannalta samalla pysyen kuitenkin yksilön arkisen olemassolon tasalla. Lukijalle käyvät ymmärretttäviksi ne suuret esteet joihin muslimit länsimaihin siirtyessään törmäävät ja ne ’lukot’ jotka ovat länteen kotoutumisen tiellä.

  Kirjoittajalla on tietysti oma agendansa ajettavana mitä hän ei myöskään mitenkään peittele ja jotakin ehkä kertoo sekin tosiseikka että hänen puolisonsa on tunnettu historiantutkija Niall Ferguson.

 3. Veijo Ryhänen permalink

  Satuihin ja tarinoihin uskominen siirtää ihmisen ajattelua haitalliseen ”External locus of control” -suuntaan. ”ELOC” -mielenlaadun omavaat ihmiset menettävät kyvyn olla ”oman elämänsä toimitusjohtajia”, he menettävät kyvyn pitää ”oman elämänsä lankoja” tiukasti omissa käsissään. ”Oman elämänsä seppä” -sanonta on siinä mielessä huono, että se ohjaa ajatukset ns. tuhokapitalismiin, vaikka sanonnan käyttäjä tarkoittaisi henkistä laatua olevaa ”oman ajattelun seppänä” olemista.

  € -valuutan nykyinen olemassaolo perustuu ELOC mielenlaadun omaavien ihmisten määrän lisääntymiseen väestössä. Jopa € -valuutan käytön vuoksi työttömiksi jääneet kannattavat € -valuuttaa ja siihen liittyvää ”Kun valuutta ei jousta, ihmiset joustavat” -ajattelua. Ajatellaan että työttömyyden kautta tapahtuva köyhtyminenn nostaa euroopan vaurauteen ja kukoistukseen.

  Työttömyys muuttaa ihmisen mielenaatua ELOC -suuntaan: ”Miksi vaivautua äänestämään, kun eivät asiat äänestämällä kumminkaan miksikään muutu ?”. Siksi äänestysprosentti jää työttömien keskuudessa alhaiseksi.

  EU ei ole rauhanprojekti EU:n ulkopuolella olevia maita kohtaan, vaan EU:n tosiasiallisena tavoitteena on köyhdyttää ja tuhota EU:n ulkopuolella olevat maat ja vastaavasti vaurastuttaa EU:hun kuuluvat maat. Köyhän kehitysmaan viljelijän näkökulmasta katsottuna EU:n maatalouspolitiikka on tappavan tuhoisaa: Kehitysmaat eivät pysty tuottamaan elintarvikkeita kilpailukykyiseen hintaan, koska EU:n sisämarkkinoilla maataloustuet painavat ruuan hinnan niin alas, että kehitysmaiden maatalous ei pysty kehittymään markkinavetoisesti. Tämä aiheuttaa EU:n ulkopuolisten (mm. islamilaisten) maiden köyhtymistä suhteessa EU -maihin:

  ”Centre for the New Europen raportti ”EU Trade Barriers Kill”

  (2003) laski, että EU:n tullimuurit tappavat 6600 ihmistä päivässä. Suuri osa tästä johtuu maataloustuista ja -tulleista.”
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Maataloustuki#Vaikutus_kehitysmaihin

  EU:n ulkopuolisten maiden tahallinen ja tarkoituksellinen köydyttäminen puolestaan aiheuttaa elintasokuilun repeämistä EU:n ja sen ulkopuolisten maiden välille. Tämän elintasokuilun haluaa ylittää mahdollisimman moni islamilaisessa maassa asuva EU -politiika köyhdyttämä köyhä, ja suuntaa siksi siirtolaiseksi EU:hun, jonka vuoksi islam leviää EU:n alueella. Koska EU siirtää valtaa kansallisvaltioilta Brysselliin (ihmisten elämän hallinta ja valta on viime kädessä ja loppupeleissä Brysselissä), jonka vuoksi EU itsessään tuottaa siten lisää ELOC -tyyppistä mielenlaatua kansalaisilleen.

  Mitä tapahtuu kun (EU:n tuottaman) ELOC -mielenlaadun omaava EU:n kansalainen kohtaa islamin EU:n maaperällä ? Tuloksena on islamofobia (koska ELOC mielenlaatu on se riskitekijä, joka altistaa kaikille fobiolle. ”Specific Phobia of Islam”, SPOI on yksi fobia lukemattomien muiden kaltaistensa pelkotilojen joukossa. Joskus tulevaisuudessa SPOI lisätään DSM-IV 300.29 kohdan alle: http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_phobia#Categories.

  Islamofobia ei eroa millään tavoin esim. käärmeiden pelosta, Irlannissa on yhtä paljon käärmepelkoisia ihmisiä kuin muissakin kristillisissä länsimaissa, vaikka Irlannissa ei ole käärmeitä!
  Käärmeiden pelon leviämismekanismi on sama kuin pahan pelon leviämismekanismi (”Specific Phobia of Evil”, SPOE). Kristillinen kulttuuri levittää sekä käärmeiden, että pahan pelkoa. Pahan pelkääminen onkin välttämätöntä kristilliselle kulttuurille, koska sen ansiosta ns. ”piruntorjunta” toiminta muuttuu mielekkääksi ja järkeväksi puuhaksi, koska fyysisen pahan olemassaoloon uskovat ihmiset tarvitsevat (kokevat tarvitsevansa) oikeasti jonkin ”elämää suuremman” epätieteellisen oppirakennelman poistamaan sitä ahdistuneisuutta ja huolta, jonka (tunnetason) tietoisuus pahan olemassaolosta heille aiheuttaa. Luen toisiinaan takkirauta -blogia, jonka kirjoittaja kärsii sekä SPOI, että SPOE -fobioista, ja blogin kirjoittaja on omaksunut kaikki ajattelutavat, jotka löytyvät Rob Kellyn kirjoista ”Unhelpful thinking styles” -otsikon alta. Itse asiassa ”Unhelpful thinking styles” -ajattelutavat tuottavat ELOC -mielenlaadun, ja ELOC -mielenlaatu puolestaan altistaa sekä SPOI, että SPOE -fobioille. ELOC -mielenlaatu periytyy lapselle sekä vanhemmilta, että ympäristöstä.

  Pelko, fobia asustaa ihmisen mielessä tunnetasolla. Couen laki puolestaan aiheuttaa sen, että järjen ja tunteen (pelon) ollessa ristiriidassa, tunne voittaa aina. Niinpä islamofobiasta kärsivä maalailee omaan mielenmaisemaansa ”islamin piruja seinille”, ja ahdistuu näistä oman mielensä luomista tulevaisuuden näkymistä, jotka alkavat sitten elää omaa elämäänsä islamofobiasta kärsivän pään sisällä.

  Todellisuudessa islamilaisen fundamentalismin nousussa ei ole kyse islamin uskosta, vaan tahallisen ja tarkoituksellisen ihmisten köyhdyttämispolitiikan haitallisista sivuvaikutuksista: Köyhyys kasaantuu (EU:n maatalouspolitiikan tuottamille) siirtolaisille ja pakolaisille, ja heitä yhdistää usein islamin usko, joka puolestaan lupaa pakotien pois köyhyydestä.
  Niinpä sellainen köyhä islaminuskoinen ihminen, jolla ei ole enää mitään menetettävää, valitsee islamilaisen fundamentalismin, ja sitä kautta ISISin.
  Köyhyys on siis EU:n aiheuttama syy islamilaisen fundamentalismin lisääntyminen länsimaissa. Islamofobiasta kärsivät ei pysty näkemään tätä järkiperäistä asioiden syy-seuraussuhdetta, vaan he ”oikaisevat mutkat suoriksi”: Islam -> islamilainen fundamentalismi -> ISIS.
  Todellisuudessa köyhyys ja köyhyyden aiheuttama näköalattomuus on siis alkusyy, ja islamilaisen fundamentalismin nousu ja ISIS ovat seurauksia köyhyydestä, siis syy -seuraussuhteet menevät näin:

  Islam + EU-politiikan aiheuttama köyhyys -> islamilainen fundamentalismi -> ISIS.

  Toki em. syy-seuraus -kaaviossa kuuluisi mainita myös USAn politiikan aiheuttama köyhyys, koska USAn politiikka köyhdyttää USA:n ulkopuolisia maita aivan samalla tavoin kuin EU:n politiikka.

  Michel Houellebecqin ”Soumission” -romaani on eräs EU -politiikan aiheuttaman islamofobian fyysinen ilmenemismuoto, tässä suomalaisen islamobobian vastaavanlainen ilmenemismuoto:
  http://www.adlibris.com/fi/kirja/suomen-viimeinen-suvaitsematon-9789524646673

  ELOC mielenlaatu on haitallista paitsi ihmiselle itselleen (Tapio Tuuri kuoli uusiutuneeseen syöpään), myös sille yhteiskunnalle, jossa ELOC mielenlaadun omaava henkilö elää, koska kaikenlaisten sairauksien (sekä henkisten että fyysisten) ja ELOC mielenlaadun välillä on vahva korrelaatio:

  ”På Stanford University forskar man i hur 95% av alla sjukdomar är förknippade med emotionella faktorer. Enligt Isabella är det främst psykiska och andliga dimensioner som gör en människa sjuk.”

  http://areena.yle.fi/tv/2196240

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: