Skip to content

Persut ja maahanmuuttokriittisyys – voisiko valo paistaa Soinin risukasaan

tammikuu 16, 2015

Ylen jutun mukaan Soini on antanut maahanmuuttoa koskevan ohjelman teon Jussi Halla-ahon käsiin. Käytännössä tämä tarkoittaa melkoista lovea persujen hallituskelpoisuuteen. Oikeaan hallituskelpoisuuden puutteeseen kuitenkin tarvitaan vielä järkevän talouspolitiikan ottaminen puolueen vaaliohjelmaan. Tämä siis olettaen, että persut tekevät jatkossakin saman kuin edellisten vaalien jälkeen eli pitävät vaalilupauksensa (mikä onkin Suomessa, patologisten valehtelijoiden maassa, se pahin synti). Ylen juttu täällä.

Vaikka pidänkin, henkilökohtaisesti, Jussi Halla-ahoa varsin vastenmielisenä hahmona, niin pakko on arvostaa hänen asiaosaamistaan. Toisaalta en ole aikaisemminkaan antanut henkilökohtaisten mieltymysten ajaa bisnesnäkemyksen ohitse, joten myönnettäköön, että Halla-ahossa on persuilla maahanmuuton osalta käytettävissään melkoinen ideologi.

Käytännössä Halla-aho tarkoittaa suurta äänisaalista joka kerta kun hän suunsa avaa – tämä tietenkin olettaen, että puolue ottaa Halla-ahon ajatukset linjakseen.

Seuraavaksi persujen kannattaisi vaalimenestyksen varmistaakseen ottaa ohjelmaan mukaan myös järkevä talouspolitiikka.

Mutta sillä on hintansa.

Yhdistelmä kynnyskysymyksiä maahanmuuton ja talouspolitiikan suhteen tarkoittaisi, että persut saavat ääniä mutta eivät ole mukana seuraavassakaan hallituksessa. Lama ei ole vielä purrut suomalaisia niin pahoin, että euro-euforia olisi karissut ja riittävä kriittisten voimien vaalivoitto olisi mahdollinen.

Pääasia kuitenkin, että persut esittävät vaihtoehtoja.

Mainokset

From → Uncategorized

16 kommenttia
 1. Kaikkea ei kannata aina keksiä uudelleen. Maahanmuutto? Katsotaan, miten fiksut maat ovat sen hoitaneet. Joko 1) voimakasta valikointia ja tarvittaessa palautuksia, jos homma ei kulje tai 2) ei tarjota kuin suo ja kuokka, eli mahdollisuudet, ja jos ei pärjää, palautus. Dataa miten on mennyt, ja tietoa siitä, millaiset järjestelmät muualla on, voi katsoa. Ja kopioida. Jos jokin kelpaa Australialle, se kelpaa suomellekin. Olkoot vasemmistoliitossa asiasta ihan mitä mieltä tahansa.

  Talous..Sattumalta selasin kauhugalleriaa eli 90-luvun alun kirjoituksia.
  http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/stories/kak/KAK41991/KAK41991Sauramo.pdf

  Paluu markkaan, devalvaatio, rakenteiden korjaamista (ml indeksoinnit, kannustinloukut, perustoimeentuloturvan yhtenäistäminen.), Todennäköisesti jo tämä toimisi kohtalaisesti.

  Taloudesta ulos vuotavien rahaerien – EU-nettojäsenmaksu on huimat 0.5%/BKT. Koska suuri bruttojäsenmaksustakin menee kaikkeen humppaan ja kampaviineriin, väitän suorin vartaloin, että 1%/BKT. Kehitysapu vapaaehtoiseksi tai puolittaen.

  Kaikki yritystuet pois (miljardi) ja yhteisöverokannan keventäminen (nyt 5 miljardia, joten sitä voisi laskea merkittävästi) Tämä vähentäisi skaalaetuja, korruptiota ja väärinallokointia -> lisäisi kilpailua, kun kyöstipetterit eivät tehtailisi ”terveyserikoisosaamisklusteri2020-projektihanketarkkailuseurantaryhmiä”.

  Tilanne on siinä mielessä toivoton, että niin kauan kun eurossa roikutaan, en näe mitään mahdollisuuksia saada talouden suuntaa kääntymään. Ehkä päättävän hallituksen saamattomuus ei ole kokonaan hallituksen vika, vaan sen, että mitään ei voi tehdä, koska euro on pyhä.

  Tänäänkin ainakin kolme kokoomuslaista setäpetteriä tiesi kertoa ja väittää, että mm. Sveitsin ongelmilla tai miksi niitä nyt kutsuisi, ei ole mitään tekemistä euron kanssa. Ihmisten yleissivistys tässä asiassa on jumalattoman heikko.

  Tässä olisi mun keihäänkärki. Hommataan tänne kylään pari rahapolitiikan päälle ymmärtävää ulkopuolista tahoa kertomaan, että euro on typerä idea ja huono toteutus, ja että se estää korjaustoimenpiteet. IMF, EKP, EU-komissio, VM tai hallitus, tai palkintovirkaekonomistit EK:ssa, VATT:ssa jne eivät sitä ääneen sano.

  Bernanke. Lars Svensson. Muutama muukin. Lopetetaan Ruotsista kokoomuskaiffarin raahaaminen tänne. Lopetetaan Torkkupeiton mielipiteiden kuuntelu (sehän oli itse EMU-työryhmässä, eli hävetköön siellä palkintovirassaan persuvihatwiiiteineen).

  SEllainen rivi ukkoja, ja niin selkeä jokotai kuin vai voi olla, ja sitten se tehdään, vaikka kansanäänestämällä siitä.

  Muuten Suomi ajaa seinään, ennenkuin mitään saadaan tehtyä. Fantsuttelijat pitää häpäistä. Heidän käsityksensä maailmasta ja taloudesta täytyy tehdä naurunalaisiksi – koska ne ovat naurettavia.

  • Perunanenä permalink

   Johan fantsuttelijat on häpäisty useamman kerran. Katso vaikka Krugmanin kirjoituksia aiheesta. Hän on se kuuluvin ja kuuluisin vielä hengissäoleva euroskeptikko maailmassa.

   Kun kaikki toimivat ehdotukset tuomitaan vassaripropagandana, niin jälki on tämännäköistä.Helikopterirahakin on, perskiles sentään, finanssipolitiikkaa eikä rahapolitiikkaa.

  • Elsa Fa Mulan Belle Pocahontas Tiana permalink

   Kreikassa on huomattu seinään ajon jälkeen, että päättäjien pitää osata tehdä jotain muutakin kuin syödä kampaviinereitä.

   http://yanisvaroufakis.eu/2015/01/17/on-bloomberg-tv-discussing-syrizas-intentions/

   Mielenkiintoista asiaa Varoufakisilta tullut jo useamman vuoden.

 2. Veijo Ryhänen permalink

  JH: ”Fantsuttelijat pitää häpäistä. … tehdä naurunalaisiksi ”

  JH, mielestäni et hoksaa tai osaa soveltaa sodankäynnin oppeja politiikkaan:

  “sota on politiikan jatkamista toisin keinoin”(http://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Clausewitz)

  Toisin sanoen, ”politiikan käynti” on sodankäynnin sivistyneempi ilmenemismuoto!

  ”Sun Tzun mukaan kotiin palaavaa vihollista kohti ei tulisi hyökätä, piiritetylle viholliselle olisi jätettävä pakotie ja vihollista ei tulisi ajaa nurkkaan. Sun Tzu näkee, että nurkkaan ahdistettu ja vailla vaihtoehtoja oleva vihollinen taistelee nurkkaan ajetun eläimen raivolla ja hyökkääjän
  mahdollisuudet voittoon pienenevät.”

  Häpäisy ja naurunalaiseksi joutumisen pelko aiheuttaisivat sen, että ”fantsuttelijat” joutuisivat taistelemaan olemassaolonsa oikeutuksesta, eikä vain pienestä talouspolitiikan suunnan muutoksesta.

  Tarkoitus ei kai ole tuhota fantsuttelijoita, jotta perussuomalaiset valtaisivat heidän paikkansa ? Tarkoitus on pelastaa Suomi Kreikan kohtalolta, vai kuinka ?

  Jotta Suomen voisi pelastaa Kreikan kohtalolta, niin ensimmäinen askel on lopettaa kaunan kantaminen fantsuttelijoita kohtaan, ja antaa heille anteeksi Suomen kannalta erittäin haitalliseksi osoittautunut eurojäsenyys. Virheitä sattuu kaikille, paitsi sille, joka ei koskaan tee mitään (tosin sekin on virhe).

  Tässä yritetään välttää ”fantsuttelijoiden” kasvojen menetystä,:

  ”Olin juuri kuulemassa Junckerin uuden komission ohjelmasta ja huvittaa, että EPP ymmärtää jo hyvin, ettei austerity ole toiminut, eikä voi toimia jatkossakaan. Nyt politiikan suuntaa halutaan muuttaa keynesiläisempään suuntaan, mutta sitä ei voi tehdä avoimesti, koska se tarkoittaisi kasvojen menettämistä. Eli elvyttävämpi politiikka naamioidaan kummalliseen vivutukseen perustuvaan investointiohjelmaan, joka mukamas on jollain tavalla markkinalähtöinen. Kyse on mielestäni lähinnä ideologisesta sumutuksesta. Pikku tönäisy oikeaan suuntaan ei komissiolta nyt riitä.”(http://iisakki.blogit.hameensanomat.fi/2014/04/26/hameenlinnan-kannattaa-investoida-tulevaisuuteensa/#comment-3171)

  (Em. linkistä löytyy myös surullisenkuuluisaa SunnyCarCenter nigerialaishuijauskeskustelua)

  Tyhmyri: ”Lama ei ole vielä purrut suomalaisia niin pahoin, että euro-euforia olisi karissut ja riittävä kriittisten voimien vaalivoitto olisi mahdollinen.”

  Hyvin sanottu kansakunnasta, tässä sama ihmisistä yksilöinä:

  ”The problem with most people is that their problems aren´t big enought.”(http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Virastoille_ja_laitoksille/Henkilostohallintoa_ja_johtamista_tukevat_palvelut/Kaikutyoelamapalvelut/Innostusta_tyohon/Kohti_uusia_ulottuvuuksia_ja_ratkaisuja)

 3. Tilaisuuksia fantsuttelijoille korjata käsityksiään ja virheitään on mielestäni annettu kohtalaisen reilusti. Kasvot olisi voitu pelastaa vaikka 90-luvun alussa – jos opetukset ERM-kriisistä olisi tehty oikein, ja Suomen lama olisi analysoitu huolella, eurojäsenyyteen olisi tuskin menty mukaan.

  En näe mitään merkkejä suunnanmuutoksesta ajattelussa. Jostain syystä ennen 2011 vaaleja oikeanlainen analyysi tuli myös SDP:n ja vasemmistoliiton suusta. Sen jälkeen tarina vaihtui, ja nyt jo mm. Tuomioja tunnustaa, että ”kreikkatuet olivat saksalaisten ja ranskalaisten pankkien pelastelua, ja siksi SDP vastusti tukitoimia ennen hallitukseen lähtöä”. Tai Soininvaara viimeksi blogissaan, että kansalliset kelluvat valuutat vaikuttavat tehokkaalta konstilta.

  Ilmeisesti kannustimia vetää oikeanlainen analyysi sekä toimia myös sen analyysin mukaan ei ole olemassa tällä hetkellä.

  En tiedä, miten ja millä tavalla se ”kunniallinen perääntymistie” pitäisi päättäjille järjestää. Tämän(kin) päiväisen keskustelujen perusteella en ole edes ihan varma, kuinka moni avainpoliitikoista edes ymmärtää aihetta. Tuskin kovin moni.

  • Anna A. permalink

   Komppaan tätä (Huopaisen kommenttia).

   Kun luin Huopaisen ensimmäisen tähän ketjuun kirjoittaman kommentin, mieleeni tuli kyllä samoja ajatuksia kuin Ryhäselle koskien juurikin Sun Tzuta ja kasvojen säilytysmahdollisuuden antamista, mutta toisaalta realisti minussa sanoo, että tuo tie on kuljettu auttamatta loppuun jo moneen kertaan tässä viime vuosien aikana.

   Siis kuinka monta kertaa niitä kunniallisia/kasvot säilyttäviä ”perääntymismahdollisuuksia” (i.e. mahdollisuuksia muuttaa näkemyksiään) pitää antaa? 10? 100? 1000? Jotain muuta, mitä? 100 000? 1 000 000?

   Entä kuinka kauan tuota peliä pitää pelata, kuinka monta vuotta tai vuosikymmentä pitää samoille henkilöille antaa aina vaan uusia mahdollisuuksia muuttaa näkemyksiään ja toimintatapojaan?

   Missä kohtaa on syytä todeta, että normaali dialogi (se toisen kasvoja säästävä toiminta) ei yksinkertaisesti johda mihinkään?

   • Anna A. permalink

    Jatkona edelliseen:

    Ja jos normaali dialogi ei johda mihinkään, niin kyllä minun nähdäkseni ainoa järkevä (edes suurin piirtein sivistynyt) toimintatapa on typerästi toimivan tahon nolaaminen/häpäiseminen ja naurunalaiseksi tekeminen.

    Omien havaintojeni mukaan ns. fantsuttelijaporukan kanssa dialogin käyminen on aika lailla toivotonta, koska – jostain minulle tuntemattomasta syystä – heidän muistinsa tuntuu nollautuvan täysin n. yhden päivän – kahden viikon välein (noin suurin piirtein siis; joidenkin muisti venyy sinne luokkaa kahden viikon taakse, joidenkin vain noin vuorokauden taakse päin, muut ovat jostain tuolta väliltä). Tuosta on sitten seurauksena se, että ne samat keskustelut ja väännöt joutuu käymään aina vaan ikuisesti uudelleen, samojen ihmisten kanssa – koska he eivät yksinkertaisesti muista, että asia x on jo käyty läpi, ja siitä (enemmän tai vähemmän) samalle kannalle päädytty. Jos täysin huolimatta siitä, että kuinka monta kertaa asia x on läpikäyty, pongahtavat ne täsmälleen samat päättömät, typerät ja epätodet väitteet aina vain uudelleen ja uudelleen esiin kuin vieteriukko laatikosta (jopa täsmälleen samojen ihmisten toimesta), niin mitä ihmettä tuossa voi tehdä? Mitä tehdä, kun toisella osapuolella ei ole mitään muistikuvaa aiemmista keskusteluista (niistä keskusteluista, joissa hänen kantansa/väitteensä osoitettiin vääriksi, ja hän itsekin tämän vähintäänkin jollain tasolla myönsi/joutui myöntämään)?

    Mitä muita vaihtoehtoja tuossa on, kuin vetää sinne nolaamis- ja naurunalaiseksitekemislinjalle, ja toivoa, että edes tuo [nolaaminen ja naurunalaiseksi tekeminen] jättäisi riittävän muistijäljen asian muistamiseksi edes hiukan kauemmin kuin pari viikkoa tmv.?

 4. Merkantti Matikainen permalink

  ”Vuonna 2009 Suomeen muutti 26 699 henkilöä, kun vuonna 2000 luku oli 16 895 ja vuonna 1990 se oli vastaavasti 13 558 henkilöä. Luvut pitävät sisällä myös Suomen kansalaiset. Mikäli huomioidaan ainoastaan ulkomaan kansalaiset, niin luku oli vuonna 2009 yhteensä 18 087 henkilöä.” (Wikipedia)

  Suurin maahanmuuttajaryhmä: suomalaiset paluumuuttajat?

 5. Kauko permalink

  Fantsuttelijoiden ongelmana EU-tasolla on se, että heidän tavoitteensa vievät eri suuntiin. Ennen euroa EU oli lähinnä maatalouspolitiikkaa. Jos homma ei toiminut, niin ranskalaiset maajussit protestoivat, mutta muuten ei ollut vaikeuksia viedä EU:ta eteenpäin. EU-politiikka ei kiinnostanut täällä Suomessakaan juuri ketään.

  Euron myötä tilanne on muuttunut täysin, EU koskettaa hyvin konkreettisesti jokaista, kun maksamme maitokaupassa tai ihmettelemme, miksei talouspolitiikassa ole vaihtoehtoja. On alettu kysellä, mitä hyötyä tästä onkaan.

  EU eliitti tiedä mitä tekisi, kun kaikki keinot vievät eri suuntiin. Euron pelastaminen vaatisi vallan keskittämistä, mutta se on vaikeaa, kun on 28 jäsenmaata, eikä yksimielisyyttä helposti saavuteta. Säännöt saattaisivat toimia alkuperäisen kuusikon kesken, mutta ei tässä tilanteessa. EU on kuin polkupyörällä ajamista, jos vauhti pysähtyy, kaadutaan.

 6. Merkantti Matikainen permalink

  Solow on sohlannut talouskasvun kanssa. Malleissa mainitaan kasvun lähteinä

  1. teknologinen kehitys
  2. inhimillisen pääoman kehitys ja kasvu
  3. tuotannollisen pääoman kasvu
  4. väestönkasvu.

  Itse asettaisin nuo tekijät päinvastaiseen järjestykseen. Ensin tarvitaan monia moniosaajia. Sitten investointeja. Sen jälkeen investointeja inhimilliseen pää-omaan, sillä mikään ei ole niin viisas kuin ihminen. Paitsi insinööri – talouskasvun korkein ajuri.

 7. Veijo Ryhänen permalink

  Anna A: ”Siis kuinka monta kertaa niitä kunniallisia/kasvot säilyttäviä ”perääntymismahdollisuuksia” (i.e. mahdollisuuksia muuttaa näkemyksiään) pitää antaa? 10? 100? 1000? Jotain muuta, mitä?”

  Kysymys: ”Mikä on elämän tarkoitus ?”
  Vastaus: ”42!”
  (http://en.wikipedia.org/wiki/42_%28number%29)

  Samalla logiikalla, vastaus kysymykseesi:

  ”Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?”
  ”Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa”, vastasi Jeesus.

  Kyse on siis siitä, että ”ei pidä provosoitua silloin kun provosoidaan”. Se taas onnistuu helpoiten, jos omaa (tai opiskelee) stoalaisen mielenlaadun/mielenrauhan. ”Loukkaa” -hakusanalla löytyy pari osumaa:

  ”Muista, että ei parjaaja eikä lyöjä sinua loukkaa; vaan se mielipide heistä, että he ovat loukkaajia. Kun siis joku ärsyttää sinua, tiedä että oma otaksumisesi on sinua ärsyttänyt. Eritoten siis koeta olla niin, että ajatuksesi ei sinua eksytä, sillä kun kerran saat aikaa ja viihdykettä, hillitset helpommin itsesi.

  Eihän toinen sinua loukkaa, ellet itse tahdo; mutta silloin olet loukattu, kun luulet, että sinua loukataan.”
  (http://www.gutenberg.org/cache/epub/16620/pg16620.html)

  • Anna A. permalink

   :). Ymmärrän kyllä pointtisi Ryhänen, mutta minusta tämä on hieman liian vakava/kouriintuntuva asia katsottavaksi vain puhtaan filosofisesta perspektiivistä; tässä [eurokriisissä] on kuitenkin kyse satojen miljoonien ihmisten (kokonaisten sukupolvien, mantereen laajuisessa mittakaavassa) konkreettisesta elämästä ja tulevaisuudesta.

   Älä ymmärrä väärin: minulla ei todellakaan eikä missään tapauksessa ole mitään filosofista pohdiskelua vastaan, päin vastoin; yritän vain sanoa, että kaikella – myös filosofisella pohdiskelulla – on aikansa ja paikkansa, ja että jos/kun kyse on satojen miljoonien ihmisten konkreettisesta elämästä, niin ehkä se ihan vaan puhtaan filosofinen pohdiskelu on _tuossa kohtaa_ hiukan väärään paikkaan eksynyttä. Sama koskee väärässä olleiden ihmisten kasvojen säästämistä; miksi kymmenien/satojen miljoonien ihmisten elämän päätöksillään tuhonneiden ihmisten kasvoja (tai tunteita, sen puoleen) pitäisi säästää?

   • Veijo Ryhänen permalink

    (unohdin klikata ”Confirm follow” -linkkiä wordpress -sivustolla, joten en huomannut että täällä vielä jatkettiin keskustelua, joten vastaamiseen tuli ylimääräistä viivettä)

    Anna A: ”Ymmärrän kyllä pointtisi Ryhänen…”
    JH: ”Siinä vaiheessa, kun talouspoliittista keskustelua käydään raamatun tai koraanin pohjalta, olemme todennäköisesti saavuttaneet eurooppalaisittainkin ajatellen jonkinlaisen uuden pohjanoteerauksen”

    Mielestäni ette ymmärtäneet kumpikaan ”ei pidä provosoitua kun provosoidaan” -pointtiani:

    “We cannot solve problems on the same level of awareness that we created them.”(Einstein)

    Euroalueen ongelmat ovat luotu poliitikkojen (eurohurmoksen/eurohumalan) tunnetasolla kieltämällä Taylorin kaavan käyttö (järkitason ratkaisun käyttö) PIGS -mailta:

    ”Kuvio 2. Taylorin säännön mukainen korkotaso ydinmaille ja periferiamaille”
    (http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/stories/kak/KAK22012/kak22012tervala.pdf)

    Poliitikkojen tekemän tunnetason ratkaisun vuoksi PIGS -maiden korot eivät kääntyneet nousuun, vaikka olisi Taylorin kaavan mukaan pitänyt -> liian alhainen korkotaso PIGS -maissa aiheutti euroopan velkakriisin.

    Eurokriisin ratkaisu löytyy järkitasolta, ei tunnetasolta!

    Fantsuttelu euron puolesta ja vastaan kuuluu tunnetasolle, ja siltä tasolta ei ole tulossa ratkaisua eurokriisiin!
    Näen tuon lainaamani raamatunlauseen ”seitsemänkymmentäseitsemän kertaa” synonyyminä äärettömyydelle, ts. pysyttäytymisellä omassa ajattelussa koko ajan 100% puhtaasti älyllisellä tasolla (eikä tunnetasolla). Yleensäkin näen raamatun pohjimmiltaan 100% puhtaasti älyllisenä oppina, vaikka tuon älyllisen opin päällä onkin erittäin paksu historiallinen kerrostuma kaikenlaista epä-älyllisyyttä ja järjenvastaisuutta.

    Anna A: ” järkevä (edes suurin piirtein sivistynyt) toimintatapa on typerästi toimivan tahon nolaaminen/häpäiseminen ja naurunalaiseksi tekeminen. ”

    Mielestäni järkevä tapa on jättää typerästi toimivat tahot (siis tunnetasolla toimivat tahot) vaille huomiota:

    ”I learned long ago, never to wrestle with a pig, you get dirty; and besides, the pig likes it.”
    (http://en.wikiquote.org/wiki/Talk:George_Bernard_Shaw#Unsourced)

    Jos ei pysty säilyttämään omaa mielentyyneyttään, ”joutuu painimaan sikojen kanssa”.

    Mielentyyneyden säilyttämisen tärkeydestä lisää tässä 15.1.2015 julkaistussa artikkelissa:

    ”antiikin filosofeista on yhä apua. Etenkin stoalaisista, jotka korostivat mielentyyneyden säilyttämistä.”( http://www.hs.fi/elama/a1421209648801)

    Myös minä ymmärrän että € -valuutan käyttö tuhoaa ”kymmenien/satojen miljoonien ”ihmisten elämisen pilalle.

    Mutta en silti näe että oman mielenrauhani menettäminen auttaisi tässä tilanteessa ketään. Kuka siitä hyötyisi ?

 8. Pelaankin Hitler-kortin. Myös Hitlerille olisi pitänyt antaa anteeksi 77 kertaa, eikä provosoitua millään tavalla. Myöskään ei pidä hätääntyä, jos tulee lähetetyksi keskitysleirille, koska ei se oikeasti loukkaa sua.

  Siinä vaiheessa, kun talouspoliittista keskustelua käydään raamatun tai koraanin pohjalta, olemme todennäköisesti saavuttaneet eurooppalaisittainkin ajatellen jonkinlaisen uuden pohjanoteerauksen.

 9. Porkkana permalink

  Tämä oli varmaan henkilökohtainen kirjoitus, en tiedostanut mikä tässä oli ajatus.

  Tai olisiko PS pitänyt esittää maahanmuuto työperusteinen.

  https://tyhmyri.wordpress.com/2014/12/10/perussuomalaista-pelleilya-pitaisi-esittaa-vaihtoehtoja-jos-haluaa-olla-vaihtoehto/

 10. Veijo Ryhänen permalink

  VR: ”Yleensäkin näen raamatun pohjimmiltaan 100% puhtaasti älyllisenä oppina, vaikka tuon älyllisen opin päällä onkin erittäin paksu historiallinen kerrostuma kaikenlaista epä-älyllisyyttä ja järjenvastaisuutta.”

  Epä-älylliset kerrostumat ovat poistettu tästä raamatun versiosta:

  ”Jefferson used certain passages of the New Testament to compose The Life and Morals of Jesus of Nazareth (the ”Jefferson Bible”), which excluded any miracles by Jesus and stressed his moral message. ”(http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Jefferson_and_religion)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: