Skip to content
Tags

Pakko se on minunkin jotain sanoa sananvapaudesta

tammikuu 9, 2015

Charlie

Okei. Minusta monet lehden jutut olivat epämiellyttäviä, suorastaan vastenmielisiä. Mutta mikäli valinta on sen suhteen, että otetaanko käyttöön islamin keinot, eli tapetaan pilkkaajat, vai se, että haastetaan pilkkaajat oikeuteen, niin minun valintani on oikeudenkäynti.

Minun täytyy myöntää, että en keksi mitään syytä tuntea myötätuntoa hyökkääjiä kohtaan. Käsitykseni modernin yhteiskunnan ja islamin yhteensopimisesta vain vahvistuu. Tämä siitä huolimatta, että aikoinaan islam oli tieteen ja talouden suhteen maailman edistyksellisin uskonto.

Mikäli sama pilkka, mitä vaikka Suomessa sallitaan kristinuskoa kohtaan, sallittaisiin islamin uskoa ja juutalaisuutta kohtaan ja vaikka mitä kohtaan, niin mitään ongelmaa ei olisi.

Ainakin minulle tämä oli melkoisen ikävä herätys siihen missä oikein mennään.

Mainokset

From → Uncategorized

14 kommenttia
 1. Tietoa foliohatun sisältä permalink

  Itse olen vain olan yli seurannut tilanteen kehittymistä, mutta osasinkin epäillä, että tapaus päättyy Hollywood-tyyliin kaappareiden kuolemaan.

  Itse tosin luulin eläväni oikeusvaltiossa, jossa ihmiset pitää ensin todistaa syyllisiksi. ”Pakoauton kuljettajakin” tuomittiin heti. Tiedä sitten mikä hänen rooli oikeasti oli. Harvemmin kuitenkaan nämä kaverit itse antautuvat sheriffeille, kun ovat ensin mutkan kanssa kylillä heiluneet.

  Muutamia epäkohtia, joita olen huomannut.

  1. Jätetään passi pakoautoon? Kysyn vaan, että WTF? Huput päässä mennään, mutta passi jätetään autoon. Vähän sama kuin WTC-tornijupakassa, jossa kaappajaan passi räjähdyksen ja tornin sortumisen jälkeen leijaili maahan ja oli aivan tuliterä ja ehjä. Ei se passi olisi palanut poroksi, sen petroolin kanssa, eiiiii.

  2. Heti tiedettiin keitä kaapparit ovat. Yleisölle ei saa antaa mahdollisuutta miettiä seuraavia kysymyksiä itse – miten ja miksi, vastaukset tulee tarjota heille heti, jolloin aletaan ja miettiä mitä asialle tehdään. Syy on vielä mielestäni hämärän peitossa, mutta ratkaisuja jo löytyy, sillä ratkaisu oli valmis ennen syytä.

  3. Miksi kaikki vastaukset on jälleen valmiina. Telkkarissakin näitä asioita sentään pitää hieman tutkia. Oikeassa elämässä näitä pitää tutkia toisinaan melko pitkäänkin. Näissä isoissa mediatapahtumissa kaikki selviää aina muutamia minuutteja tapahtuman jälkeen ja aletaan jo ratkaisemaan mitä asialla tehdään.

  Osamankin tapauksessa saimme ”onnellisen Hollywood-lopun”, kun kaveri lopulta käytin niittaamassa. Ei Afghanistanissa, jonne laitettiin vain unikot kasvamaan, että pystytään rahoittamaan CIA:n ja kumppaneiden ”black opsit”., vaan Pakistanista. Eihän Pakistan edes kuulunut alkuperäiseen evil of axisiin. Hmmm… Iran, Irak ja Pohjois-Korea. Hmmm… Propagandaelokuva taisi juuri valmistua Pohjois-Koreaa vastaan.

  Sananvapaus ja syytön, kunnes toisin todistetaan ovat molemmat kansalaisoikeuksia.

  Itse ainakin odotan innolla lisätodisteita, ennen kuin alan ristiinnaulitsemaan ihmisiä.

  Hieman tietoa false flageista.

  http://www.washingtonsblog.com/2013/11/false-flag.html

  PS. Miksi kaikki uskovat, että Venäjä syöttää vain propagandaa kansalaisilleen, mutta lännessä kaikki on niin auvoisaa, eikä kannata ajatella yhtään. Toistetallaan vaan, mitä muut sanovat.

  Onhan Islamissa tietysti näitä fundamentalisteja, mutta heitä syntyy, kun heille ei anneta mitään työtä. He haluavat olla jotain, mutta eivät pysty siihen normaalin työn merkeissä, niin ainut vaihtoehto on etsiä AK-47, jostain ja tehdä itsestään jotain. Kuvittele Eurooppa 20 vuoden päästä, kun kaikkialla on sama työttömyys kuin Kreikassa.

  Saudi-Arabiassa juuri katkottiin heroiinin salakuljettajilta päät ja blogikirjoittaja sai monen vuoden tuomion ja 2000 raipan iskua. Vielä varmuuden vuoksi blogikirjoittajan asianajakin sai parin vuoden kakun.

  Laki on mielestäni käytönnön asioita varten luotu, joten en ymmärrä miksi siitäkin pitää tehdä uskon asia. Ihmisten tulisi keskittyä enemmän arvoihin, kuin uskomuksiin. Pitää myös muista erottaa uskomukset ja henkisyys toisistaan. Suomen etymologia on mielestäni varsin hienoa ja selkeää, kun antaa ymmärtää suoraan, että nämä asiat ovat (usko[nto])muksia, eivät mitään faktoja. Vähän kuten keijut ja menninkäiset. Voi näitäkin tietysti olla olemassa, mutta kunnes sen itse pystyy todistamaan, nämä asiat ovat uskomuksia. Voihan se tietysti olla lohdullista uskoa kaikenlaista ja tämä usko tuo sitten sen mielenrauhan, joka saapuisi, joka tapauksessa, kun vain hiljentäisi sen mielen. Sinulla on mahdoton olla paha mieli, jos et ajattele mitään. Jos ei ole paha mieli, niin ei tarvitse ampua ihmisiä. Näin helppoa se on, kun oikein ymmärtää. 😉

  • Jari S permalink

   Vainoharhaista kirjoittelua nimimerkki Foliohatulta.

   En viitsi kommentoida muuta ylläolevaa huuhaata kuin sen että islamisti fundamentalistit EIVÄT synny siitä että näille ei anneta työtä. Vuoden 2001 jälkeen islaminuskoiset ovat tehneet uskonsa nimissä yli 24000 terrori-iskua ympäri maailmaa(joista suurin osa on tapahtunut muslimimaissa), ja joka päivä tulee muutamia lisää.
   Muut uskontokunnat ja ateistit eivät tapa vääräuskoisia työttömyyden vuoksi.

   Tanskalainen islamia ja siihen liittyviä rikollisia piirteitä tutkinut psykologi on kirjoittanut kuvauksen siitä miksi islam synnyttää ihmishirviöitä.
   http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2014/12/miksi-islam-luo-ihmishirvioita.html

   Voimme lukea uutisista joka ikinen päivä uutisia jossa islaminuskoiset tappavat muiden uskontokuntien edustajia.
   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010818989112_ul.shtml

 2. Jari S permalink

  Mistä ihmeestä olet saanut tuollaisen täydellisen huuhaakäsityksen että islam olisi milloinkaan ollut edes edistyksellistä ?

  Päinvastoin, islam ei ole koskaan ollut missään muotoa edistyksellinen ja sen olemassaolon aikana muslimien tieteelliset saavutukset ovat olemattomat verrattuna mihin tahansa kehittyneempään kulttuuriin.

  Muinaiset Roomalaiset, Kreikkalaiset, Juutalaiset, Kiinalaiset, Egyptiläiset jne… olivat jo ennen islamin olemassa oloa edistyksellisempiä kuin mitä islam on koskaan tuottanut.

  • Merkantti Matikainen permalink

   Al-gebra, al-goritmi, al-koholi, al-batrossi…

   Al-lahin seuraajat ovat keksineet ainakin joitakin sanoja.

   • Jari S permalink

    Jokaiseen kieleen on omat sanansa.
    Mutta jos ryhdytään listaamaan kaikkien kulttuurien kaikki tieteelliset keksinnöt ja saavutukset, huomataan että islaminuskoiset tehneet maapallon miljoonien tieteellisten innovaatioiden joukosta ehkä noin miljoonasosan. Käytännössä tarkoittaa että islaminuskoiset kulttuurit eivät ole käytännössä saaneet aikaiseksi mitään tieteellistä kehitystä sinä aikana kun islam on ollut olemassa.

    Fysiikka, Kemia, Lääketiede, Matematiikka, Biologia, Elektroniikka, Valmistustekniikat, Filosofia, Rakennustekniikat, Tähtitiede, Mekaniikka, Tuotantotekniikka, Materiaalitekniikka, jne. jne.

    Islaminuskoisten saavutukset Nolla. Vääräuskoisten alistaminen ja muiden kulttuurien valloitukset ovat islamin pääasialliset saavutukset, jonka jälkeen kehitys on islamin valtaamilla alueilla pysähtynyt täysin.

  • Merkantti Matikainen permalink

   Suomi on tuottanut maailmansanastoon saunan ja tinnituksen.

   Kehitys kehittyy – vaan eri aikakausina eri maanosissa.

   Millainen oli länsimaisen sivistyksen tila mustalla keskiajalla?

   • Jari S permalink

    Riippuu vähän paikasta, toisissa paikoissa euroopassa keskiajalla oli kehittyneemmät olot kuin toisissa. Tilanteeseen vaikutti paljon ilmastonolosuhteet, kaupankäynti-yhteydet muualle, ja saatavilla olevat raaka-aineet ja keskiajan monella tapaa hankalat olosuhteet sekä yhteiskunnalliset ristiriidat.

    Kehitys kehittyy eri aikakausina eri paikoissa, paitsi islamin hallitsemilla alueilla joissa ei ole tapahtunut kehitystä(pikemminkin taantumista). Kehityksen alkuvaiheessa oli helpompi ponnistaa lämpimissä maissa, joissa on ympärivuotinen viljelyskausi ja merissa paljon antimia, sekä raaka-aineita enemmän saatavilla. Pohjoisessa kehitys pääsi alkuun vasta kun luonnon aiheuttamat ongelmat saatiin jossakin määrin kuriin, jolloin aikaa jäi muuhunkin kuin hengissä pysyttelemiseen.

    Kehitys on paljon vaikeampaa pohjoisen euroopan alueella, voit itsekkin kuvitella minkälaista olisi suomesta lähtien ponnistaa muinaisina aikoina, kun puolet vuodesta on tappavan kylmää, viljellä ei voinut talvella, raaka-aineita oli lähinnä metsän puut, ja joidenkin eläinten nahat, ruokaa oli vähän ja yhteyksiä ei muualle maailmaan juurikaan ollut.

 3. Terveisiä foliohatun alta permalink

  ”Ainakin minulle tämä oli melkoisen ikävä herätys siihen missä oikein mennään.”

  Taitaa arvon herra sittenkin olla vielä talviunilla karhujen kanssa…

  Voisitko kertoa arvon blogikansalle, että miksi viestini sensuroitiin?

  Siinä ei edes loukattu mitään ihmisryhmää, kuten esim. Jari ylempänä laittaa kaikki islamistit samaan muottiin, joka sijaitsee ainoastaan herran päässä ajatusrykelmänä, eikä missään todellisuudessa.

  Järkyttikö teksti liikaa arvon blogistin ajatusmaailmaa ja uskomuksia, kun olisi voinut joutua katsoa asiaa eri näkökulmista ja siitä koituisi vain päänvaivaa?

  Mielestäni tekopyhyytesi ja kaksinaismoralistisi tuli tässä varsin hyvin esiin ja omat uskomuksesi islamista, jotka olet saanut TELL-A-VISIONIN välityksellä. Nämä false flagit ovat, siis kohdallasi toimineet varsin hyvin.

  Missä menee sananvapauden rajat tässä blogissa? Voisitko julkaista tämän viestin ja vastata kysymyksiin, että mitkä nämä rajat ovat? Mitä saa kyseenalaistaa ja mitä ei?

  Sähköpostiosoite on virheellinen ja viesti on lähetetty tor-verkosta, joten voisitko vastata kommenteissa, kiitos.

  ”Of course the people don’t want war. But after all, it’s the leaders of the country who determine the policy, and it’s always a simple matter to drag the people along whether it’s a democracy, a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism, and exposing the country to greater danger.”

  — Herman Goering at the Nuremberg trials

 4. Kommentit blogiin tulevat useimmissa tapauksissa esiin vasta kun olen ne hyväksynyt. Vain siinä tapauksessa, että kirjoittajan sähköposti tms ovat ”avattu” tulee viesti suoraan näkyviin. Toisin sanoen uusien kommentoijien kommentit tulevat näkyviin vasta siinä vaiheessa kun satun käymään kommentteja hyväksymässä. Toisinaan siihen voi mennä päiviäkin.

  • Foliohattu permalink

   Pahoittelen äkkipikaisuuttani… Olin lähettäny kommentin ennen Jaria, joten ajattelin sen jääneen sensuurin verkkoon.

   Tämä Ranskan tilanne vaikuttaa tällä hetkellä mielestäni kuuluisalta problem-reaction-solution-kaavalta. Ensin mietitään mitä halutaan, sitten millä keinoin ratkaisuun päästään. Ratkaisu on tavallaan alkuperäinen ongelma.

   Halutaan rajoittaa ihmisten vapautta internetiin, viedä ihmisten oikeuksia yksityisyyteen ja saada ihmiset tukeutumaan vahvemmin valtioon, että se suojelisi meitä pahoilta vihollisilta (tässä tapauksessa muslimeilta). Tällöin tehdään muutamia iskuja, joilla saadaan valtavasti mediahuomiota ja vedotaan ihmisten tunteisiin, jolloin he ovat valmiita tekemään lähes mitä tahanasa ilman järkevää ajattelua.

   Kysmykset kuka, mitä ja miksi on kuopattu ja haudattu.

   Vielä kerran pahoittelut turhan pikaisesta ulostulostani.

   Ps. Tietysti maailmassa aina kehittyy sekopäitä ja voi olla, että nämä ovat oikeastikin itse iskun takana, mutta vielä todisteet eivät sitä mielestäni tue. Odottelen edelleen lisäinformaatiota ja oikeiden tutkimusten pääsemistä vauhtiin.

   Tämä muistuttaa minua operaatio Gladiosta…

   ”Paljastusten myötä alkoivat jatkotutkimukset, spekulaatiot ja salaliittoteoriat salaisten ryhmien tai niiden jäsenten mahdollisesta osallisuudesta terrorismiin.[7]

   Tuomitessaan Gladion vuonna 1990 Euroopan parlamentti totesi, että ”tietyissä jäsenvaltioissa sotilaalliset salaiset palvelut (tai niiden kontrolloimattomat haarat) olivat sekaantuneet vakaviin terrorismi- ja rikostapauksiin, minkä eri juridiset selvitykset ovat osoittaneet”. Parlamentti vaati perinpohjaista selvitystä näiden toimijoiden osallisuudesta ”terrorismin ongelmaan Euroopassa”.[8] Italiassa, Sveitsissä ja Belgiassa kansalliset parlamentit ovat tutkineet salaisia armeijoita.

   Kenties laajimmin aiheesta on kirjoittanut sveitsiläinen historioitsija Daniele Ganser, muun muassa kirjassaan Naton salaiset armeijat: operaatio Gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa. Kirjassaan Ganser muun muassa väittää, että vuonna 1967 tapahtuneen Kreikan sotilasvallankaappauksen tekivät Kreikan salaiseen armeijaan kuuluneet upseerit, ja katsoo eri maissa toimineiden salaisten armeijoiden syyllistyneen poliittisiin terroritekoihin pyrittäessä vasemmiston syyllistämiseen iskuista. Vaikka Ganser suhtautuu kriittisesti salaisiin armeijoihin ja näkee niiden toiminnan demokraattisissa maissa ongelmallisena, hän myöntää kirjansa lopulla asiakirjojen ja todistajalausuntojen osoittavan, että ”stay behind” -verkostojen luonti sinänsä oli ”järkevä varotoimi” Neuvostoliiton muodostamaa sotilaallista uhkaa vastaan. Neuvostoliiton mahdollisen miehityksen aikana verkostot olisivat vastarintatoiminnallaan näytelleet keskeistä osaa valloitettujen alueiden vapauttamisessa ja valaneet siviiliväestöön vastarintahenkeä.[9]”

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio

 5. ceterum censeo permalink

  Tämän tapauksen ympärillä on puhuttu paljon sananvapaudesta. Siitä keskustelusta minulle on syntynyt käsitys, että täällä suloisessa Suomessamme sanavapaus on yllättävän vieras käsite. Ei se ole sananvapautta, että vain siististi muotoillut ja ketään loukkaamattomat puheet ja kirjoitelmat ovat hyväksyttäviä. Kyllä sananvapauteen kuuluvat myös tyhmät, mauttomat ja loukkaavat esitykset. Ja yhtälailla sananvapauteen kuuluu se, että ne esitykset voidaan lytätä tyhminä, mauttomina ja loukkaavina. Sanaan vastataan sanalla, ei nyrkillä, puukolla, kiväärillä eikä pommilla.

  Eri lehtien kirjoitelmia ja kommenttipalstoja silmäiltyäni minulle on syntynyt se kuva, että ei meidän sananvapauttamme uhkaa Islam tai mikään muukaan ulkoinen tekijä. Sitä uhkaa itsesensuuri, epäanalyyttisyydestä kumpuava sovinnaisuus, toimittajakunnan sisäänpäin lämpiävyys ja rohkeuden puute.

  Olisiko niin, että Ranskassa tämä sananvapaus ymmärretään paremmin. Heillähän on pitkät perinteet alkaen Henrik III:n teräväkielisestä hovinarri Chicot’sta, Rabelaisista, Voltairesta ja monesta muusta.

  • Merkantti Matikainen permalink

   Sananvapaudesta ja sen rajoista soisi lainsäätäjän säätävän tarkemmin. Kansalaiskeskustelukin auttaa osaltaan asiaan.

   Viime päivien traagiset tapahtumat muistuttavat kurjasta nuoruudestani. Silloinkin syntyi ensin suukopua – ja sitten lätty lätisi. Vielä 1960-luvulla kunnian miehet selvittivät välinsä Suomen lain mukaisesti reilulla kaksintaistelulla.

   Keittiöpsykologin kokemuksella kuitenkin väittäisin, että suora, maskuliininen aggressio on yleisesti vähentynyt, kun taas epäsuora, naismainen väkivalta on lisääntynyt.

 6. Veijo Ryhänen permalink

  Tyhmyri: ”Minun täytyy myöntää, että en keksi mitään syytä tuntea myötätuntoa hyökkääjiä kohtaan.”

  Voiko myötätuntoa kokea tietämättömiä ihmisiä ja tietämättömiä eläimiä kohtaan ?

  Simpanssit ja fundamentalisti muslimit eivät lue kirjoja, joten he eivät sen vuoksi tiedä juuri mitään:

  “Ihminen ja simpanssi ovat niitä harvoja lajeja, joiden edustajat hyökkäävät järjestelmällisesti lajikumppaneitaan vastaan. … Tutkijoiden havainnot tukevat sitä käsitystä, että aggressiivisuus on yksilön sisäsyntyinen keino pyrkiä edistämään kelpoisuuttaan. …
  – Jos käytämme simpansseja yrittäessämme ymmärtää ihmisten väkivaltaa, meidän on tiedettävä, mikä saa simpanssit käyttäytymään väkivaltaisesti.”
  (http://yle.fi/uutiset/uusi_tutkimus_lopettamassa_pitkan_vaannon_simpanssit_syntyvat_tappajiksi/7477506)

  Hyvä ja paha ovat sellaisia termejä, jotka kuuluvat uskontoon, eivät biologiseen ihmiskuvaan. Sokrateen “hyve=tieto” rakentaa sillan uskonnollisen ja biologisen sekä humanistisen ihmiskäsityksen välille:

  “Sokrates opetti myös, että ihmisen pahat teot voidaan panna hänen tietämättömyytensä tiliin. Jos ihminen tekee väärin, hän vain ei ole tiennyt paremmasta.”
  (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sokrates#Hyve)

  Uskonnollisesta (hyvän ja pahan olemassaoloon uskomisen) näkökulmasta katsottua ja kirjoitettua tekstiä islamista löytyy paljon nimim. ruukinmatruuna blogista (>2 milj. lukijaa).

  Terroristien teot eivät siis ole biologisesta ihmisnäkemyksestä katsottuna pahoja tekoja, vaan tietämättömien ihmisten tekoja, siis eläimellisiä tekoja.

  Muslimien “kirjojen lukemattomuus” -harrastusta, tai pikemminkin “tietämättömyys on hyvettä” -ajattelua kuvaa hyvin alla oleva lainaus:

  KIRJASSAAN Uskomaton matka uskovien maailmaan Kari Enqvist muistuttaa tylystä tosiasiasta: islamilaisen maailman varsinainen vihollinen on se itse eikä suinkaan länsi. Hän siteeraa pakistanilaisen ydinfyysikon Pervez Hoodbhoyn laskelmia. Muslimimaat tuottavat vain 1,2 prosenttia maailman luonnontieteellisestä kirjallisuudesta, tuskin kaksi kertaa enemmän kuin piskuinen Suomi.
  Rappio alkoi jo kauan sitten. ”Koko arabimaailma on kääntänyt tuhannen vuoden aikana yhtä monta vieraskielistä kirjaa kuin Espanjassa käännetään vuodessa”, toteaa Enqvist. … arabiankielinen kirja vasta vuonna 1729. Kolmetoista vuotta myöhemmin, kolmesataa vuotta Johannes Gutenbergin jälkeen, oli painettu kokonaista seitsemäntoista kirjaa, mutta sekin oli liikaa uskonoppineille ja kirjapaino suljettiin.
  Kairon Al-Azhar-yliopistossa opetettiin vielä viisikymmentä vuotta sitten, että Aurinko kiertää maata. Elokuvantekijän surmaamista vaatinut uskonoppinut sattui muuten olemaan Al-Azharin professori.
  … ”Yhtäkään merkittävää löytöä tai keksintöä ei islamilaisesta maailmasta ole tullut yli seitsemään vuosisataan”
  (http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/391389/Islamin+todelliset+viholliset)

  Biologiseen ihmiskäsitykseen kuuluu kulttuurievoluution (eli ihmisen käyttäytymishistorian, ”meemien”) käsite. Kulttuurievoluution avulla ihmisen on mahdollista kasvaa ulos biologian aiheuttamasta eläimellisyyden taakasta:

  “Biologisen evoluution yleisohje “älä surmaa oman informaatiosi haltijaa” kieltää kaiken kansojen välisen sodankäynnin silloin – mutta nimenomaan vasta silloin – kun me ihmiset tunnemme koko ihmislajiin ulottuvaa yhtenkuuluvuutta. Sodankäynti on ollut ihmisten aloittamaa; ihmisperäisenä käyttäytymisenä se on myös ihmisten lopetettavaa.” (Pekka Kuusi, Tämä ihmisen maailma, s. 80-81)

  Sodat ja terroriteot loppuvat vasta sitten, kun ihmisillä on yhdenmukainen käsitys todellisuudesta, jolloin kaikki ihmiset ovat keskenään saman informaation haltijoita.

 7. Veijo Ryhänen permalink

  Numero-orientoitunut PS:n kansanedustajaehdokas Kari Ilkkala kirjoittaa 29.01.2015 HäSan Vierailija -palstalla sananvapaudesta:

  ”EU:n omaa ja sen ohjaamaa kansallista päätöksentekoa leimaa vaihtoehdottomuus. Tämä näkyy mediassa. Hellimämme sananvapaus tuomitsee tai sulkee pois vaihtoehtoiset tavat hoitaa velkakriisin seurauksia, kuten Islannissa tai jatkossa Kreikassa.

  Islanti ei pelasta pankkeja, vaan ihmisiä. Viime vuonna Islannin hallitus helpotti velkoja 640 miljoonalla eurolla. Tämä olisi se ainoa tapa, jolla elvytys toimisi, mutta siitä eivät rahapiirit halua puhua. Ei sitten puhu EU:n mediakaan – Islannin velkahelpotuksesta ei uutisoitu missään mitään.”

  Se siitä suomalaisesta tai eurooppalaisesta sananvapaudesta! 🙂

  Pankin päästäminen konkurssiin ja konkurssipesän ottaminen valtion haltuun ja pankin ovien avaaminen seuraavana päivänä valtio-omisteisena pankkina on keskustelunaiheena samanlainen tabu länsimaisille ihmisille, kuin mitä on profeetta Muhammedin kuvan piirtäminen näkyviin islamin uskoisille ihmisille. Pata kattilaa soimaa (sananvapauden puuttumisesta), mutta musta on kylki molemmilla! 🙂

  Pankkien kansallistaminen on keskustelunaiheena (arvaukseni mukaan) tabu siksi, että keskustelija ei halua tulla leimatuksi kommunistiksi. Ajatellaan että yksityisen omistusoikeuden suojeleminen on länsimaisen kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen perusta, ja tätä sinänsä oikeaa periaatetta sovelletaan sitten virheellisesti vaikeuksiin ajautuneisiin pankkeihin. Suojellaan virheellisesti pankin omistajia, eikä pankin asiakkaita!

  Siksi talousasioita ymmärtämättömät poliitikot olivat helppo uhri taitavalle lobbaajalle
  ”Ackermann on puhunut vahvasti euron pelastamisen puolesta.” (http://yle.fi/uutiset/suomi_ylos_suosta_euroopan_ykkosnimet_a-studio_extrassa_lamarohtoja_etsimassa/7652449)

  Tietenkään (”pukki kaalimana vartijana” -syyn vuoksi) Ackerman ei kertonut poliitikoille sitä toista vaihtoehtoa, siis että Saksan keskuspankki olisi ottanut haltuunsa Deutsche Bankin ja jatkanut sen toimintaa valtio-omisteisena.

  Occupy Wall Streetin (OWS) mielenosoitusplakaatissa luki:

  ”SAVE PEOPLE, NOT BANKS !”

  Mutta EU hoitaa homman ”save banks, not people” -periaatetta noudattaen, jonka seurauksena ihmisten enemmistö laitetaan kärsimään talouskuripolitiikan vuoksi. Vähemmistö, siis pankkiosakkeiden omistajat palkitaan (pankkien säästämisen seurauksena) ruhtinaallisesti, pankkiosakkeiden arvonnousu ja osinkojen korotus on ollut päätä huimaavaa! 🙂

  Pankki on yksi yritys muiden yritysten joukossa, pankkien liikeideana on rahan ostaminen ja myyminen. Jos pankki menee konkurssiin (vrt. Schumpeterin luova tuho), on valtion huolehdittava konkurssipesästä siten, että säästöjä pankkeihin tehneiden talletukset turvataan, ja pankista lainaa ottaneiden velallisten lainoja ei eräännytetä takaisinmaksettavaksi ennen aikaisesti, vaan keskuspankkirahan avulla katetaan konkurssipesän taseeseen tullut aukko. Tässä toiminta mallissa toteutuu pankkiosakkeisiin sijoittaneiden sijoittajien vastuu seuraavasti:

  – Pankin konkurssitapauksessa siten, että sijoittajat menettävät ko. pankin osakkeisiin sijottamansa summan.

  – Velkasaneeraustapauksessa siten, että pankin osakkeenomistajan osakkeen arvo (omistusosuus pankkiin) laimenee, kun valtio ostaa keskuspankkirahan avulla pankin liikkeelle laskemia uusia osakkeita itselleen niin paljon, että toiminnan jatkaminen on mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: