Skip to content

Demareiden kaksinaamaisuus – pyhä euro edellyttää palkansaajien etujen poistamista

joulukuu 21, 2014

EK:n Jyrki Häkämies on kirjoittanut Turun Sanomiin sinänsä aika ennustettavan ja suhteellisen tylsän kirjoituksen. Kirjoituksessa käytännössä sanotaan, että Suomen pärjääminen nykyoloissa edellyttää palkansaajien etujen poistamista, työsopimusten yleissitovuuden rikkomista ja monta muuta asiaa. Tässä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, onhan EKP:n Mario Draghi jo kertonut saman asian. Jyrki Häkämiehen kirjoitus löytyy täältä ja kommenttini Draghin puheeseen täältä.

Mutta hieman kulmia kohotuttavaa on demareihin kuuluvan ja keväällä eduskuntaan pyrkivän Mari-Elina Koivusalon reagointi Häkämiehen kirjoitukseen. Koivusalo kiukuttelee tyypilliseen demaritapaan, demareillehan on tyypillistä, että euro on pyhä, pyhä, pyhä, mutta samassa kieltäydytään tunnustamasta mitä siitä pyhästä eurosta seuraa. Tyypillistä demareiden älyllistä epärehellisyyttä ja kaksinaamaisuutta, jota valehteluksikin tupataan kutsumaan. Koivusalon kiukuttelua käsittelevä Turun Sanomien juttu täällä.

Koivusalon demarikiukuttelu on niin ärsyttävää, että en voi vastustaa kiusausta reagoida siihen vaikka ajattelinkin jo vetäytyä joulutauolle. Erityisesti Koivusalon demareille niin tyypillinen tapa lähestyä asioita ylittää ärsytyskynnyksen.

Minusta demareiden kaksinaamaisuus tämän asian kanssa on erityisen ärsyttävää. Demarit voisivat lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen avoimesti kertoa mitä ajavat. Jos euro on pyhä, pyhä, pyhä, niin ammattiyhdistysliikkeen valta, työehtosopimukset ja sosiaaliturva eivät yksinkertaisesti voi samanaikaisesti olla demareiden asialistalla. Euro ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta eivät voi olla olemassa samanaikaisesti, kuten pääjohtaja Mario Draghi toi hyvin esiin. Demarit voisivat rehellisesti kertoa kumman valitsevat. Molempia ei voi saada.

Kokoomuksen Stubb sentään rehellisesti sanoo, että konsensuksen ja yhteisen edun ajamisen aika on ohitse. Noinhan se nykyisessä systeemissä tosiaankin on kun sekä rahapolitiikka että käytännössä myös finanssipolitiikka on luovutettu Brysseliin.

Demarit voisivat tosiaan lopettaa kahden toisensa poissulkevan asian samanaikaisen ajamisen. Molempia kun ei voi saada.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. hakki47 permalink

  Kun porukka päättää ei yksilöiden ajattelua toivota eikä heidän osaamiselle jää sijaa.

 2. Anna A. permalink

  Ymmärrän hyvin blogistin ärtymyksen tunteet.

  Omasta näkökulmastani (akateemisesti koulutetun, reilu kolmikymppisen) katsoen Suomi alkaa päivä päivältä ja viikko viikolta näyttää yhä ahdistavammalta ja epämiellyttävämmältä paikalta. Syitä tuohon on useita, mutta yksi suurimpia ja keskeisimpiä syitä on henkilökohtainen turhautumiseni ja suuttumukseni päättäjien ilmiselvään epärehellisyyteen ja/tai tyhmyyteen.

  En voi sille mitään, mutta tuollainen kaksinaamaisuus ja epärehellisyys (tai vaihtoehtoisesti aivan järjettömän & mielipuolisen luokan typeryys) kuin mitä mm. Koivusalo demonstroi, saa minut suoranaisen epätoivon ja raivon valtaan. Ja koska epätoivo & raivo ovat varsin epämiellyttäviä ja epärakentavia tunnetiloja, on nähdäkseni ainoa järkevä vaihtoehto (näin itsekkäästi, yksilön näkökulmasta katsottuna) vain nostaa kädet pystyyn ja alkaa suunnitella omaa tulevaisuutta muualla. (Eli siis sanoen vain todeta jotakin sen tapaista kuin että ”heippa, pitäkää tunkkinne; ei muuta kuin onnea ja menestystä valitsemallanne tiellä, kiitos kaikesta, lycka till och adjö”.)

 3. TNE permalink

  Vaikka EKP ei ole demokraattinen ja se on itsenäinen toimielin niin kaikki tämä on myös sovittaessa eli Euroopan talous tarvitsee institunaalisia muutoksia, kyllä ihmisten hyvinvointiin riittävästi heikentävästi vaikuttamalla saadaan aikaan muutoksia vaikkakin hitaasti, itse luon hieman toiveita Kreikan vasemmiston nousuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: