Skip to content

Perussuomalaista pelleilyä – pitäisi esittää vaihtoehtoja jos haluaa olla vaihtoehto

joulukuu 10, 2014

Perussuomalaisten tuoma muutosta lupaava poliittinen tuulenvire on hiipunut vanhoilta SMP:n kumisaappailta haisevaksi tuhnuksi. Mikäli perussuomalaiset eivät rohkaistu esittämään vaihtoehtoja, niin he tuskin pääsevät edes lähelle vuoden 2011 vaalitulosta. Jos väittää olevansa vaihtoehto, niin pitäisi esittää niitä vaihtoehtoja. Perussuomalaiset ovat täydellisesti epäonnistuneet vaihtoehtojen esittämisessä. Suurimpana syynä epäonnistumiseen pidän Timo Soinin pakkomielteenomaista kiimaa päästä ministeriksi.

Samalla tavoin kuin SMP tapettiin, aivan tietoisesti ja harkiten, tarjoilemalla Vennamon pojalle ylivertaisen kiinnostavaa pestiä ensiksi ministerinä ja sitten valtiovetoisen yrityselämän huipulta, niin persujen tappamiseksi ilmeisesti riittää ministeriauton virkakyyti Soinille. Halvempi on kuin oppi-isänsä poika. Halpaa on.

Nyt persujen pitäisikin päättää aikovatko olla todellinen vaihtoehtopuolue vai myyvätkö sitä Soininkin mainostamaa persettään. Jos eivät myy, niin pitäisi luoda ne uskottavat vaihtoehtoiset vaaliteemat. Nykyisin persuilla niitä ei ole.

Mutta että minua ei syytettäisi pelkästään ilkeydestä Soinin näkemyksen puutetta kohtaan, niin esitän ihan kiusallani persuille vähän radikaalimman vaaaliohjelman. Pelkistän sen vain muutamaan teesiin, joten ei mene liian vaikeaksi. Vältän vaikeutta siksi, että sekä persut että demarit nämä teesit ymmärtäisivät.

 1. Suomelle takaisin itsenäisyys ja oma markka.
 2. Teollisuus takaisin Suomeen, vaikka valtion avulla.
 3. Töitä niitä haluaville.
 4. Sosiaaliturva vastikkeelliseksi.
 5. Maahanmuutto työperusteiseksi.
 6. Valtion lainanotto ulkomailta kiellettävä.

No, tuossa sitä olisi. Olisi melkoinen vaaliohjelma. Vetoaisi ainakin minun kaltaiseeni kovan linjan oikeistolaiseen. Mutta käynkin lävitse noita juttuja kohta kohdalta.

YKSI. Suomelle takaisin itsenäisyys ja oma markka. Suomen hyvinvointi todellisuudessa rakennettiin oman valuutan ja jatkuvien devalvaatioiden avulla. Aina silloin kun palkat karkasivat liikaa, niin vienti lakkasi vetämästä. Silloin devalvoitiin ja vientiteollisuus taas työllisti ja vienti veti. En mitenkään järjellä kykene ymmärtämään miksi valuuttajoustomekanismista on nyt saatu aikaiseksi huono asia. Tuohon aikaan ihmiset säilyttivät työnsä ja saatiin homma jälleen liikkeelle.

KAKSI. Teollisuus on pysynyt Ruotsissa muun muassa siksi, että kaikki tietävät kuinka Ruotsin valtio ja keskuspankki toimisivat kovan paikan edessä. Ei ole olemassa mitään poliittista ideaa, mitä Ruotsi ei olisi valmis rikkomaan oman taloutensa ja etunsa takia. Lipesihän Ruotsi eurojäsenyydestä itsekkäistä syistä, mutta Ruotsissa olikin isänmaallisia politiikkoja. (Vertaa Suomen tilanne, jossa Paavo Ensimmäinen Suuri Lipponen halusi viran EU:n huipulta ja oli siksi valmis uhraamaan Suomen ja suomalaiset.)

Lisäksi on toistuvasti osoitettu, että valtio voi halutessaan edistää tuotannollisen teollisuuden menestystä. Keinot ovat vaikkapa Japanin, Etelä-Korean, Taiwanin, Kiinan, Saksan ja USA:n käyttämiä. Tietenkin on totta, että ideologisista syistä moinen ei meille Suomessa käy.

KOLME. Töitä niitä haluaville. Tämä on kanssa aika huvittava juttu. On puhtaasti poliittinen päätös kasvattaa työttömyyttä sen sijaan, että turvauduttaisiin omaan valuuttaan ja devalvaatioihin. Työttömyys aina heikentää kansantalouden kokonaisuutta enemmän kuin devalvaatio. Tosin työttömyysdeflaatiossa, jota Suomessa jo käytetään, työpaikkansa säilyttävät hyötyvät hurjasti. Siksi lääkäreiden ja korkeiden virkamiesten edun mukaista on ajaa nykylinjaa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä Suomen ja utilitaristisesti ajatellun suomalaisten edun kanssa.

NELJÄ. Sosiaaliturva vastikkeelliseksi. Olen aina inhonnut vastikkeetonta sosiaaliturvaa työkykyisille ja terveille ihmisille. Tämä on oma keppihevoseni.

VIISI. Kannatan vapaata työperusteista maahanmuuttoa. Suomi ei ole maailman sosiaalitoimisto, mutta Suomi voisi olla paikka johon on hyvä tulla töihin. Nykyisinhän Suomeen ei kannata tulla töihin. Paljon fiksumpi ratkaisu on tulla nauttimaan sosiaaliturvasta tai saamaan ilmainen korkeakoulutus (ja lähteä muualle töihin).

KUUSI. Yksi Ruotsin valtion taloudellisen voiman taustatekijöitä on se, että Ruotsin valtio ei käytännössä lainaa ulkomailta. Ruotsin valtion velka on kruunumääräistä. Paniikkitapauksessa Riksbank voisi kattaa koko velan yksinkertaisesti painamalla rahaa.

Tuossa olisi minun talousperusteinen heittoni persujen vaaliohjelmaan. Lisäksi voisi tietenkin ottaa mukaan vaikka ilmaiset kossutarjoilut puistojen miehille aina arkiaamuisin kello 10-11 kunnantalojen/kaupungintalojen edustalla. Kossutarjoilujen merkitys olisi vähäinen verrattuna niihin kovan linjan asioihin, joita olen listannut.

Mutta tuskin persut saavat edes 10% äänisaalista seuraavissa eduskuntavaaleissa. Jos haluaa olla vaihtoehto, niin pitäisi esittää vaihtoehto. Nyt Soinin ministerikiima tappaa persut. Mutta ilmeisesti persut ajattelevat, että hyvä niin.

Kuitenkin jopa minä todella kaipaisin poliittista vaihtoehtoa nykymenolle.

Mainokset

From → Uncategorized

17 kommenttia
 1. Vaimon kanssa ihmeteltiin samaa asiaa päivällisellä jutellessa. Ihmeteltiin Soinin nihkeyttä Ruotsin poliittisen tilanteen kommentointiin ja yleistä vaisuutta. Noinhan ne pykälät ja arviot menivät meilläkin, jos nyt ei tuohon teollistamisjuttuun maallikon tietopohja riitäkään.

 2. Matias Turkkila permalink

  Ei sinun blogiasi nyt aivan turhaan suositeltu.

 3. Eräs Isä permalink

  Juu, pahalta minustakin tässä näyttää. Soini on myynyt sielunsa jo konsensus-perkeleelle. Mutta mistäpä vaihtoehtoinen puolue, jota äänestää? Valittavana ensi vaaleissa ei taida olla kuin mne vanhat demonit, kok-sdp-vas-vihr ja joku määrä huuhaapuolueita, joita en vain kykene äänestämään vähemmässä kuin 3,5 promillen kännissä. Minkälaista juopottelua ei ole suunnitelmissa seuraavaan pariinkymmeneen vuoteen.

 4. Itsenäisyys takaisin! permalink

  Olen aivan samoin lopen tuskastunut persuihin. Hävettää myöntää, mutta vuosi pari sitten harkitsin jopa lähtemisestä heidän riveihinsä. Onneksi terve epäluulo pidätteli riittävän pitkään ja täydelliseltä itsensä munaamiselta on siten vältytty.

  Vaikka Ukrainan kriisi on ja on ollut karmeaa katsottavaa, niin sen pilven hopeareunalta on voinut lukea eräitten poliittisten toimijoiden – erityisesti persujen – alkeellinen falskius. Miten lyhytnäköisesti ja vailla minkäänlaista strategian tajua on koko mediarintama ja kaikki eduskuntapuolueet oikealta vasemmalle olleet innoissaan EU:n ”ryhdistäytymisestä” pakotepuolella ja vetäytymisestä erilaisista yhteistyökuvioista Venäjän kanssa (mm. South Stream).
  Ainakin aluksi olivat kaikki – nyt on ehkä ääni kellossa hiukan muuttunut – kun lähes koko maanosa on syöksymässä jälleen kerran miinuskasvuun Venäjän etsiessä kylmästi uusia markkinoita sieltä, missä nousua vielä pukkaa eli Aasiasta.

  Persujen typeryys on kuitenkin ollut vertaansa vailla. Paitsi että alkuunsa siunasivat kaikki EU.n pakotetoimet Venäjää vastaan, on heidän kansanedustajia myöten annettu niin ”hohdokkaita” lausuntoja asiasta että huhhuh. Menee osittain talousasioiden ohi, mutta todellakin monet persut ovat sitä mieltä, että yli 50000 Suomessa asuvia äidinkielenään Venäjää puhuvia aivan esimerkillisesti kotoutuneita, veronsa maksaneita, työteliäitä kansalaisia tulee käsitellä ’turvallisuusuhkana’. Jättivät sentään kertomatta mikä olisi heidän ”Endlösung” tälle kansan osalle – onneksi.

  Niin, minä siis lisäisin vielä 7. kohdaksi tuon ulkopoliittisen puolueettomuuden, vaikka se ei muotia olekaan ja tuskin saa kannatusta tässäkään blogissa. Muistutan kuitenkin, että maailman ehkä vaurain ja hyvinvoivin – mutta ainakin demokraattisin – maa on puolueeton. Eikä sitä kukaan vähättele tai kutsu suomettuneeksi eikä se kuulu vastapakotteiden piiriin (muodon vuoksi tekivät amerikkalaisten lepyttämiseksi muutaman mitättömän henkilöbannin, mutta ilmeisesti yhteisymmärryksessä venäläisten kanssa, koska maa ei ole lainkaan vastapakotelistalla).

 5. Jussi permalink

  Eli persujen pitäisi ajaa tiukasti markkaa takaisin.

  No mietitänpä tätä hetki. Oletetaan, että persut todella ottaisivat ykkösasiakseen euroeron. Oletetaan myös, että Kreikan tilanteen siivittämänä persut saa veret, kellot ja järjen pysäyttävän vaalivoiton ja kannatus on nousee 30%:iin.

  No mitä sitten tapahtuu? Hallitusneuvottelija Soini lähettää muille puolueille tunnusteluja siitä, että voisiko he lähteä euroeroa ajavaan hallitukseen. Ja tässä tuleekin se oleellinen kohta. Kokoomus tietysti ilmoittaisi, että ei. Samaa vastaus saadaan myös demareilta ja vihreiltä. Vasemmistoliitossa on tahoja jotka tähän lähtisivät, mutta selvässä vähemmistössä. Ja ikävä kyllä sama juttu on kepussakin, puolueen eliitti on erittäin voimakkaasti Rehnin-Vanhasen linjoilla. Sipilälle tämä saattaisi jopa kelvata, mutta Sipilä kun ei kepun eu-politiikkaa päätä. Ainoastaan kd:lle tämä kelpaisi.

  Tämän jälkeen Soinin vaihtoehtona on joko vaalilupauksen pettäminen tai siirtyminen oppositioon. Euroeron kannalta lopputulos on ihan sama, ei toteudu.

  Ikävä kyllä parempi vaihtoehto on se, että eurokantaan ei hirttäydytä ja persut ovat hallituksessa torjumassa pahimpia hulluuksia (liittovaltion rakentaminen) ja odotetaan että joku muu maa lähtee eurosta lätkimään. Tällöin myös kansan ja siten myös muiden puolueiden suhtautuminen euroeroon muuttuu todennäköisesti suotuisemmaksi.

  Veikkaan, että tällainen on persujen analyysi tilanteessa, jonka takia he eivät kiihkeästi euroeroa ajakaan, vaikka kyllä se esim. heidän eurovaaliohjelmassakin mainitaan.

  Tämä on helkkarin surullista, mutta realiteetti on, että maassa jossa käytännössä koko lehdistö, akatemia, elinkeinoelämä, ay-liike ja siten myös kansan selvä enemmistö on imenyt valheen euron fantastisuudesta.

  • Ennen kaikkea pitäisi esittää vaihtoehtoja. Jos ei esitä vaihtoehtoja, niin ei voi olla vaihtoehto.

 6. Aivan samaa mieltä tuosta vaihtoehdon esittämisestä. Mikäli ”rumaa sanaa ei sanota niinkuin se on”, äänestäjät ymmärtävät kyllä tilanteen: ei vaihtoehtoa. Kyse ei voi olla pelkästään ”hallitusyhteistyökyvyn” tavoittelusta. Mikäli sitä vaihtoehtoa ei ihan oikeasti esitetä, se on sama, kuin hiljaa hyväksyisi sen, että muutos ei ole mahdollista, ja antaisi siunauksensa sisäiselle devalvaatiolle ja jatketulle hölmöydelle. Keskusta palaa taatusti PM-puolueena takaisin fantsuttelulinjalle, mistä saimme jo esimakua viimeisimmän tyhjää äänestämisen muodossa.

  Mikäli aloitteen jättää muille, niin ei ole aloitetta. Mikäli ei ole selkeää kantaa, niin ei ole kantaa ollenkaan. Mikäli ei esitä selkeää vaihtoehtoa, niin äänestäjät näkevät, että puolue ei ole vaihtoehto.

  Persuilla on ns. viimeinen näytön paikka. En usko, että äänestäjille riittää seuraavan eduskunnan aikana lohdutuspalkinnoksi se, että ”persut olivat pääpiirteittäin oikeassa eurosta ja kriisin kulusta”. Labiilista linjasta kärsii koko ruumis.

 7. Ville permalink

  Kuutoskohtaan sellainen tarkennus, että ulkomailta voi hyvinkin ottaa lainaa, kunhan se laina on markkamääräistä. Eli kohdan pitäisi olla näin: Muu kuin markkamääräinen lainanotto kiellettävä.

 8. Pieni ihminen permalink

  Vaihtoehto voisi olla että Persut ajaisivat kansanäänestystä Eurosta. Esim. annetaan vuosi asiantuntijoille, politikoille, etujärjestöille, kansalaisjärjestöille jne.. esitellä oma kantansa suhteessa Euroon, perustella se ja käydä vilkasta mediakeskustelua. Toisaalta tämä antaisi myös kaikille euromaille ajattelemisen aihetta, eikä tarvitsisi käydä Eurokeskustelua rivien välissä.

 9. Ville: Hyvä idea.

  Pieni ihminen: Myöskin hyvä idea.

  Kyllä puolue voi ajaa sellaistakin, mitä mikään muu puolue ei kannata. Esimerkiksi se, että kommunistit ajoivat täysin erilaista yhteiskuntajärjestystä mutta ovat silti kyenneet olemaan hyvinkin monenlaisissa hallituksissa sekä Suomessa että monessa muussa demokraattisessa maassa.

  Rehellisesti sanottuna moni kovan linjan puolue on kasvanut juuri sillä kovalla linjalla. Persut ovat nyt muuttuneet pelkästään Soinin ministeripalkan varmistajaksi. Ei se jytky sitä varten tullut. Kova linja todennäköisesti toimisi paremmin.

 10. Tales from the Thousand Lakes permalink

  http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_meilla_on_vaihtoehtoja/7672457

  Onko nuo vaihtoehdot päässeetkään julkisuuteen?

  Muistuu vielä mieleen kevään EU-vaalit hirveää kuunneltavaa ylen toimittajasta johtuen, muiden puolueiden haastatteluissa ei ollut samanlaista asian jankkaamista.

 11. Veijo Ryhänen permalink

  Terve, Tyhmyri!

  onko sinulla toista anonyymiä sähköpostiosoitetta:

  Delivery to the following recipient failed permanently:
  tyhmyri2@hotmail.com

  The error that the other server returned was:
  550 Requested action not taken: mailbox unavailable

  Jos on, niin voisitko ”vilauttaa” tässä toista anonyymiä osoitettasi, jos et halua ”sitoutua” anonyymin sähköpostin lukemiseen jättämällä osoitteen pysyvästi näkyviin ? Asiani on tärkeä.

 12. Tatu permalink

  Voisivatko perussuomalaiset jotenkin vaikuttaa Suomesta käsin EKP:n toimintaan esimerkiksi inflaation suhteen? Voisiko Suomi vaatia Suomea hyödyttävää rahapolitiikkaa, vai ohjaako rahapolitiikkaa Tante Merkel & co.

 13. hakki47 permalink

  Vaihtoehdottomuus ja passiivisuus ovat kieltämättä vaarallisin tautimme. Nyt tosin alkaa ilmassa olla merkkejä siitä, että siihen eivät äänestäjät enää suostu. Kun puolueet joutuvat toiminnassaan aina lähtemään siitä, että he pelaavat nollasummaa äänistä, se on tienä osoittaautunut tuloksettomaksi, jopa tuhoiseksi. Virheitä voi välttää ainoastaan, jos ei tee päätöksiä ja/tai pane niitä toimeen. Vähintäään viimeiset seitsemisen vuotta osoittavat selvästi, että poliittinen järjestelmämme ei enää toimi.

  Eikä se voi toimia. Sen erinomaisesti todistaa kahden liikkeen kehittyminen puolueiksi. Viherpeipot ensin, sitten persut. Kummankin eväät syötiin viimeistään siinä vaiheessa, kun liikkeista tuli puolueita. Se oli kummassakin puolueessa se hetki, jolloin kiinnostus siirtyi kansalaisten asioiden hoitamisesta puolueen vaikutusvallan kasvattamiseen. Puolueita kasvoi itseisarvo liian monille. Ns. vanhoilla puolueilla kehitys on ollut aivan samankaltainen, mutta tapahtunut viimeistään 1960-luvulla.

  Suomalaisen, nykysäännöille ja toimintatavoille rakentuva edustuksellinen demokratia on ohittanut parasta ennen päivänsä. Pitkittyessään asiat ovat mutkistuneet ja mutkistuvat edelleen, juuri niin kauan, kui vaihtoehdottomuuden, varovaisuuden ja passiivisuus poliittisessa järjestelmässämme jatkuu. Järjestelmämme sisältä on turha enää korjausta odottaa; liian moni on vaarassa menettää liian paljon.

  Hyviä rohtoja tai niiden osia on tarjonnut moni. Mutta järjestelmän kokonaisuutta ei osia sieltä täältä korjailemalla enää tervehdytetä. Osaoptimoinnin aika on ohi. Nykyjärjestelmän ja ympäsitömme kehittyminen osoittavat tavan, jolla korjausliike tapahtui.

  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2014/12/pakko-oikaista-romahduksen-kautta.html

 14. ..... permalink

  6 vuotta ollaan ekonomistien ohjeiden mukaan koitettu korjata tätä nykyistä taloudellista paskaläjää ja homma sen kun vaan pahenee vuosi vuodelta. Todellisuudesta huolimatta nää vielä jaksaa esittää asiantuntijaa ja vittuilla muille niiden tietämättömyydestä :-). No, on se hyvä, että teillä on ne suojatyöpaikat niin voitte jatkaa tuota pelleilyä muiden rahoilla.

  • Sen verran pitää kommentoida, että ekonomistien ohjeita nimenomaan ei ole noudatettu.

 15. Veijo Ryhänen permalink

  Tyhmyri: ”VIISI. Kannatan vapaata työperusteista maahanmuuttoa.”

  Miten vapaa voi perustua johonkin, koska vapaa on vapaata eikä perustu siten mihinkään rajoitukseen ? Lause on siten sisäisesti ristiriidassa itsensä kanssa.
  Vapaa joka perustuu johonkin on oxymoroni, järjenvastaisuus kuten esim. kuiva vesi.

  Korjattu muoto: ”VIISI. Kannatan työperusteisuuden rajoittamaa maahanmuuttoa.”

  Jos maahanmuuttoa halutaan ohjata (kasvattaa ja rajoittaa) työperusteisesti, niin silloin nousee esiin kysymys:

  Pitäisikö työperusteinen maahanmuuton harkinta olla valtion näpeissä, vai annetaanko markkinoiden vapaasti hoitaa työperusteisuuden harkinta:

  ”Ruotsi lopetti viranomaisten saatavuusharkinnan ulkomaalaisten työntekijöiden pääsystä maan työmarkkinoille vuonna 2008. Arviointi annettiin työnantajille.

  … työlupien määrä on muutoksen jälkeen lisääntynyt. …

  – Työluvat ovat yleistyneet etenkin siivousalalla, rakennusalalla ja muilla aloilla, joissa ei ole edes ollut tarvetta ulkomaiselle työvoimalle. 66 prosenttia työluvista menee nykyisin näille aloille.

  Ruotsista voi ostaa työluvan

  Saatavuusharkinnan ottaminen pois viranomaisilta on Ingessonin mukaan lisännyt Ruotsissa työlupien laitonta kauppaa. Maahan pyrkivät ovat joutuneet maksamaan ihmissalakuljettajille suuria summia päästäkseen Schengen-alueelle.

  – Tiedämme tapauksia, joissa ihminen on joutunut maksamaan jopa 25 000 euroa työluvasta.”
  (http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185634-suomeen-tarvitsee-vuosittain-36-000-maahanmuuttajaa)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: