Skip to content

Demarit ja veronkierto ja Juncker – löyhäpäisyys ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä

marraskuu 24, 2014

Aikoinaan demareilla ja kommunisteilla oli joukoissaan järkeviä ihmisiä, joiden kanssa kykeni olemaan asiallisesti eri mieltä. Hyvin usein noiden henkilöiden kanssa pystyi neuvottelemaan ja päätymään molempia tahoja hyödyttävään kompromissiin, jossa molemmat antoivat periksi jossakin ja lopputulos oli molemmille osapuolille ihan ok. Mutta Paavo Lipposen euroeuforian (lue: kiima päästä EU:n johtaville paikoille) ja Sauli Niinistön erityisen lakimiesmäisen taloussekoilun jälkeen tilanne on muuttunut koko poliittisella kentällä. Ainakin demareiden osalta lipposlainen löyhäpäisyys on muuttunut enemmän normiksi kuin poikkeukseksi.

Demareiden löyhäpäisyyttä ei tarvinne yhtään epäillä luettuaan Liisa Jaakonsaaren näkemyksiä valottavan jutun Helsingin Sanomista (juttu on täällä). Ideanahan Jaakonsaarella on se, että veronkiertoa systemaattisesti edistänyttä Junckeria täytyy tukea siksi, että veronkierto on tuomittavaa.

Logiikka ei aukea minulle. Toisaalta en ole missään vaiheessa Jaakonsaaren aikoinaan ensimmäistä kertaa tavattuani tätä ulostuloa järkevämpää häneltä odottanutkaan. Mutta aina voi kuitenkin yllättyä. Alarajaa voi aina laskea – näköjään.

Pahemmin kärjistämättä tämä vastaa sitä, että jos pedofilian torjuntaan erikoistuneen poliisiyksikön johtoon valittu arvostettu poliisimies paljastuisikin alan piireissä tunnetuksi lastenraiskaajaksi. Jaakonsaaren logiikan mukaan tuota poliisimiestä pitäisi tukea joka tapauksessa. Ilmeisesti siksi, että arvostettu poliisimies omaa omakohtaista kokemusta itse ilmiöstä eli lasten raiskaamisesta.

Ai niin, eihän tuo vertaukseni toimi. Syynä on se, että tuota lasten raiskaamiseen viehtymystä tuntevaa poliisimiestä arvostelevat tahot, jotka ovat sitä mieltä, että poliisi on ylittänyt toimivaltuutensa. Tuon vuoksi ei ole mitään väliä sillä, että uusi pedofilian vastaisen yksikön sankari on lastenraiskaaja. Sehän on vain etu pedofiliaa vastustettaessa.

Hänhän vain puolustaa poliisin toimivaltuuksia. Lapsista viis.

Paavo Lipposen aikana demareihin pesiytynyt ajattelumalli ei ole minulle koskaan auennut. Mikä ei sinänsä liene ihme, sillä kyseessä on silkka löyhäpäisyys.

Vaikea kuvitella kuka Liisa Jaakonsaarta äänestää. Jotkut kuitenkin.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
 1. jari2208 permalink

  ”Nämä, jotka haluavat kaataa Junckerin epäluottamuslauseella ovat niitä, jotka haluavat vähemmän Eurooppaa eli vähemmän työkaluja veroparatiisien vastaisiin töihin”, sanoo meppi Miapetra Kumpula-Natri (sd).

  Kumpula-Natri sanoo erottavansa toisistaan komission horjuttamisen ja veroparatiisien vastaisen taistelun.

  Jaakonsaaren mukaan Junckerin tulevaisuus riippuu nyt siitä, esittääkö komissio pikaisesti uskottavan ohjelman veronkierron ja veroparatiisien suitsimiseksi Euroopassa.

  Yllä kolme osaa, jotka irrotettu HS.n kokonaisuudesta.

  EU-kriittiset eivät siis saa puuttua komission toimintaan, koska se heiluttaa EU:ta. Komission on siis esitettävä ohjelma, jolla se tutkii osin oman jäsenistönsä toimintaa. Mitään uutta komissiota ei tarvita, koska vanha osaa hoitaa pesänsä kuntoon, ja samalla ei heiluteta EU:n uskottavuutta. Veroparatiisit jatkakoon hamaan tappiin, kunhan vaan EU:n uskottavuus ei joudu vaakalaudalle.

  On tuo kyllä käsittämätöntä sontaa, jota meille syötetään. Tyhmyri on taas ajan hermolla.

 2. Gawain permalink

  Hyväksyiväthän demarit ja vasemmisto Kataisenkin nimityksen kotimaisesta track-recordista huolimatta.

 3. Jaakonsaarelta en muista koskaan nähneeni mitään järkevää ulostuloa. Jos joku on nähnyt jossain jotain, kuulisin mielelläni. Toisaalta, Lipposen suojateista yksikään ei näytä ajavan pitkillä valoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: