Siirry sisältöön

Miksi Rinteen Remontti Oy on typerä idea – laske rahat

elokuu 28, 2014

Yksi kummallisia piirteitä viimeaikaisessa taloudellisessa keskustelussa on nimenomaan demareiden into päästää yksityiset yritykset kuppaamaan veronmaksajien rahoja ilman kunnon valvontaa. Remontti Oy on minun silmissäni tuossa mielessä suoraa jatkoa aikaisemmalle. Taloudellisessa mielessä pidänkin Antti Rinteen (sd) lanseeraamaa ajatusta Remontti Oy –firmasta umpityperänä. Minun on vaikea kuvitella idean takana olevan minkäänlaisia vilpittömiä tarkoitusperiä.

Käytännössä Rinteen idean takana on piilottaa julkisen sektorin velkaantuminen kuoriyhtiön taakse. Toisin sanoen homekoulujen ja muiden hauskojen kohteiden rahoituksen hoitaisi Remontti Oy ottamalla lainaa markkinoilta tai vaikka demareiden säätiöltä. Tuossa yhteydessä valtio ja ennen kaikkea kunnat sitoutuisivat maksamaan eräänlaista vuokraa korjatusta koulusta.

Toisin sanoen julkinen taho siirtyisi vuokralaiseksi omiin tiloihinsa. Ilmainen tulonsiirto. Hieno bisnes ja veronmaksajat ihmettelevät mihin ne rahat katoavat.

Puhtaasti taloudellisessa mielessä valtion ja kuntien olisi järkevämpää lainata rahat suoraan itse, teettää remontit ja nauttia korjatuista tiloista. Ei ylimääräisiä rahastajia välissä.

En kykene ymmärtämään miten kukaan muu kuin sijoitusyhtiöt ja rakennusfirmat pystyvät löytämään mitään positiivista Rinteen ideoimasta Remontti Oy:stä. Kyseessä on jälleen yksi mekanismi, jolla veronmaksajat pakotettaisiin maksamaan yksityisiä voittoja. Hienoa tietenkin sijoittajan kannalta, varmaa ja riskitöntä tuloa. Eikä ihan pienillä prosenteilla.

Mitä ilmeisimmin Paavo Lipposen aikana demarileiriin iskostunut into yksityistää verotus elää ja voi hyvin.

Veronmaksajan kannalta huono idea. Sijoittajan kannalta mainio idea.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: