Skip to content

Hei me köyhdytään – jatkoa aikaisemmalle

elokuu 13, 2014

Jokin suomalainen sanomalehti on yllättäen huomioinut sen, että Euroalue köyhtyy huimaa vauhtia. Kaleva on huomioinut Euroalueen teollisuustuotannon supistumisen. Juttu täällä. Korkea euron arvo ja vakaa valuutta hävittävät teollisia työpaikkoja Euroalueelta.

Jossain vaiheessa kiinalaiset ja muut Euroalueen ulkopuoliset alkavat kysellä millä Euroalue aikoo ostoksensa maksaa. Tätä vauhtia on yhä vähemmän teollisuustuotantoa, jolla temppu onnistuisi. Tuolloin esimerkiksi Kiina ei halua myydä tuotantoaan meille ja Euroalue on todellisissa vaikeuksissa. Edes eläköityvät saksalaiset eivät ole kehitykseltä turvassa.

Hei me köyhdytään!

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Mikko-Ville Määttä permalink

  Saksa on trendillä:
  http://thefaintofheart.wordpress.com/2014/08/12/draghi-is-waiting-in-vain-as-known-from-the-play-for-godot/

  Rahapolitiikalla tuskin voi paljon parempaa turvaa järjestää. Ei EKP sentään täysin kelvoton ole 🙂

  • Veikkaisin lähinnä lääketeollisuuden syklisyyttä Irlannissa tehtävien lääkkeiden luonteen vuoksi. Osa on todennäköisesti patenttirotkon aiheuttamaa pudotusta ja suurin osa sitä, että osa lääkkeistä on erissä valmistettavaa tuotantoa eikä jatkuvaa prosessia kuten vaikka paperiteollisuus.

   Toisin sanoen osa lääkkeistä valmistetaan vaikka miljoonan pakkauksen erässä ja erän teko kestää X päivää. Nyt moinen voi aiheuttaa lähes sen ison laivan tasoisen heiton luvuissa. Toisaalta lääkkeitä tuppaa pääasiallisesti valmistumaan myös se seuraava erä vaikka patenttirotkon aikana Irlannissa nähtiin muun muassa tuotannon siirtämistä Intiaan tai Afrikkaan koska patenttisuoja oli kadonnut.

 2. Pessimisti permalink

  Ambrose Evans-Pritchard otsikoi The Daily Telegraph’issa: ”Italy’s Renzi must bring back the lira to end depression” ja toteaa: ”It is an incontrovertible fact that Italy’s 14-year disaster coincides with EMU membership”, http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11032571/Italys-Renzi-must-bring-back-the-lira-to-end-depression.html

  On mahdoton ajatus, että meidän kontrolloidussa valta- eli propagandamediassamme jonkun sallittaisiin vastaavasti esittää: ”Stubbin on tuotava markka takaisin talouden taantumasta pääsemiseksi”. Stubbille itselleen ajatus olisi tietysti vielä mahdottomampi, koska hän varmasti otaksuisi ylikansallisten NWO-feodaaliherrojensa sen jälkeen estävän hänen pääsynsä Brysselin lihapatojen ääreen korkeaan politrukin virkaan.

 3. JariS permalink

  Jotakin hyvää sentään SDP:n Valtionvarainministeri Rinteen mukaan joudumme ottamaan ensivuonnna lisävelkaa vain neljä miljardia euroa. :-O

  http://yle.fi/uutiset/valtiovarainministeri_rinne_valtion_lisavelkaantuminen_puolittuu_ensi_vuonna/7394109

  • Pessimisti permalink

   Kun kovalla pakkasella päästää pissan housuun, niin hetken aikaa se mukavasti lämmittää, mutta… Kyllähän päättäjät sen hyvin tietävät, mutta mitäs siitä kannattaa välittää, kun ovat onnistuneet pitämään kansan tyytyväisenä jatkuvan ulkomaanvelan lisäämisen turvin tarjotulla leivällä ja sirkushuveilla.

  • JariS permalink

   Ei taida neljä miljardia riittää. Heitän hatustani velanottotarpeen olevan vähintään 8 miljardia, jolleivat saa joitakin uusia säästöjä aikaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: