Skip to content

Yritysten lainakanta jatkaa supistumistaan Espanjassa

helmikuu 5, 2014

Espanjan keskuspankin julkaiseman raportin mukaan yritysten lainakanta on jatkanut supistumistaan. Käytännössä tuo kertoo investointien vähäisyydestä, lainahanojen tiukkuudesta ja yritysten tulevaisuudenuskon vaisuudesta – tai oikeammin noiden kaikkien yhdistelmästä. Merkkejä talouden positiivisesta käänteestä aika vaikea havaita. Valitettavasti. Oheisen kuvan lähde Banco de España.

Espanja201401

Itse asiassa olen jo kauan toivonut yllättyväni Euroalueen taloudesta oikein, oikein positiivisesti. Valitettavasti en ole tuollaista yllätystä kokenut.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
 1. Roger Wessman (ex Nordean pääekonomisti) 2.1.2014: ”Kaikki nämä maat tulevat kuitenkin edelleen vuosikausia kärsimään korkeasta työttömyydestä. Tämä on epäonnistuneen valuuttakokeilun kallis hinta.”

  Ei vaikuta fantsuttelijalta.

  • Ei vaikuta fantsuttelijalta, ei. Oli muuten presidentti Niinistön puhe sen verran ärsyttävä, että vähän tekisi mieli kirjoittaa siitä. En todellakaan ymmärrä millä ihmeen propagandatempulla Niinistöä pidetään talousmiehenä. Suomen eurojäsenyyden isistä toinen.

 2. Pessimisti permalink

  Seppo Hauta-aho on kirjoittanut S.Niinistön ja muutamien muiden toimista Suomea euroon liitettäessä mm.seuraavat artikkelit:
  ”Valtio- ja maanpetoksista huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää!”, http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155529-valtio-ja-maanpetoksista-huolimatta-hyv%C3%A4%C3%A4-itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv%C3%A4%C3%A4
  ”Sauli Niinistö 65 v. – tässä muistutus kansan harhauttamisesta”, http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v-tassa-muistutus-kansan-harhauttamisesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: