Skip to content

Eurovaaliongelmia – ketä äänestää

helmikuu 2, 2014

Alexander Stubb on merkittävin syy miksi en aio äänestää ketään kokoomuksen eurovaaliehdokkaista. Vaikka olenkin pitkään miettinyt Eija-Riitta Korholan äänestämistä (Korholan kotisivut täällä), niin mahdollisuus ääneni lipsahtamisesta Stubbin kaltaisen tosiasioista piittaamattoman federalistin tueksi on aivan liian epämiellyttävä. En yksinkertaisesti kykene. Olen pahoillani, Eija-Riitta.

Toinen potentiaalinen äänestettävä olisi ollut legendaarinen vastarannan kiiski Paavo Väyrynen. Mutta Olli Rehn liittovaltiota edistävine ajatuksineen ja häikäilemättömine talousasioita koskevine valheineen on suorastaan vastenmielinen henkilö. Olen pahoillani, Paavo.

Mikäli haluaa ehdottomasti äänestää kokoomusta, niin suositukseni Suomen edun ajajaksi olisi Korhola. Jos taas on pakko äänestää keskustapuoluetta, niin oma suositukseni olisi Paavo Väyrynen.

Sopivan Suomen etuja ajavan ehdokkaan valinta meinaa mennä omalta kohdaltani todella vaikeaksi.

Edit: Kirjoitusvirhe korjattu.

Mainokset

From → Uncategorized

14 kommenttia
 1. hakki47 permalink

  Mielenkiintoinen dilemma.

  Tärkeintä on kuitenkin äänestää, eli pitää kiinni demokraattisista oikeuksistaan. Jos ei muuta niin ainakin siten, että ei leimaudu nukkujaksi. Oma valinta on kaikissa vaaleissa jo pitkään ollut kirjoittaa lippuun JOKU MUU. On myös seuraavissa. Perusteluja olen aika ajoin joutunut esittelemään.

  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/03/joku-muu-eduskuntaan-2011.html
  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/11/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/No_Candidate_Deserves_My_Vote!_Party_%28UK%29

 2. Niin menee. Olen ajatellut äänestää Sampo Terhoa, mutta oikeasti poliittisen kentän muutoksesta kiitos kuuluu Halla-aholle, joka viime vuosikymmenellä käynnisti moottorin. Siksipä arvon vakavasti enää näiden kahden ja nukkumisen välillä.

  • Nukkumista en aio harrastaa, sillä olen aina äänestänyt jokaisessa vaalissa jossa se on ollut mahdollista. Minun mielestäni on niin, että jos ei äänestä antaa hiljaisen hyväksynnän nykymenolle.

 3. Risto permalink

  Väyrystä voisi äänestää pelkästään siksi, että hän oli ainoa huippupolitiikko, joka kunnolla pyrki kyseenalaistamaan EMU:un liittymisen järkevyyden.

  • Tuo on totta. Siksi Väyrysen äänestäminen on mielestäni erittäin perusteltu vaihtoehto. Pelkään kuitenkin, että Olli Rehn livahtaisi europarlamenttiin Väyrysen äänillä.

 4. Minulle valinta on siinä mielessä helppo, että en pysty äänestämään sisäisen devalvaation puolesta, koska olen lukenut juttuja hallitsemattomaan sisäiseen devalvaatioon väistämättä liittyvistä kuolemantapauksista (esim. tästä: http://www.hs.fi/tiede/a1386565241336).

  Vahvoja kielikuvia käyttääkseni, en siis halua että ”käteni tahrautuvat äänestyskopissa Suomen sisäisen devalvaation vuoksi kuolevien Suomalaisten vereen”.

  Joten siksi minulle jää vain vaihtoehdoksi äänestää sisäistä devalvaatiota vastaan, esim. tässä yksi kiinnostava vaihtoehto:

  ”Olen Espoon entisenä johtavana virkamiehenä hyvin perehtynyt kunnallishallintoon ja päätöksentekoon mutta olen hyvin turhautunut kunnallispoliittiseen jargoniin säästöistä, leikkauksista ja priorisoinneista ”rahanpuutteeseen” vedoten. Aiemmin säästetyt rahat eivät ole missään odottamassa käyttöä vaan kyseessä ovat palveluiden alasajot pohjautuen valheeseen rahan rajallisesta määrästä. Raha on edelleen vain sosiaalinen sopimus, joka voidaan toteuttaa myös paikallisena ja etenkin julkisen vallan huomassa. Ajan kaikkea, joka vahvistaa yhteisöä ja nuorten tulevaisuutta, uusia talousmalleja ja omavaraisuutta. Uskon kansalaispalkkaan ja julkiseen palvelultuotantoon. Vastustan julkisten palveluiden yksityistämisiä, paikallisen päätösvallan heikentämistä ja yksityisen pankkisektorin rahanluontioikeutta.

  Jos puolueesi tekee ryhmäpäätöksen, joka on ristiriidassa vaalilupauksesi kanssa, mitä teet?
  Äänestän ehdottomasti lupaukseni mukaisesti” (https://www.sosiaalinenvaalikone.com/kunnallisvaalit-2012/ehdokkaat/alexander-holthoer–2)

  Varmaan muitakin sisäistä devalvaatiota vastustavia ehdokkaita on, mutta en ole vielä ehtinyt tutkia systemaattisesti kaikkia tarjolla olevia ”ei sisäiselle devalvaatiolle” ehdokkaita. Toki vaihdan ehdokasta vielä, jos löydän mielestäni paremman tilalle, mutta täällä hetkelle A.H. saa kelvata alustavaksi äänestyssuunnitelmakseni.

  Kun sitten aikanaan sisäinen devalvaatio tulee suomeen, ja kaverit kauhistelevat ja järkyttyvät mitä kaikkea pahaa Suomessa silloin tapahtuu, niin pääsen kuittailemaan humoristisesti tyyliin:

  ”Itsehän tätä halusit! :)”
  ”Sisäinen devalvaatio on äänestävien Suomalaisten enemmistön tahto!”

  Ja sitten perusteeksi prosentteja yms. faktatietoa, että sisäistä devalvaatiota vastustavat ehdokkaat saivat v. 2014 eurovaaleissa vain murusia tarjolla olevasta äänipotista. Näin saan revittyä huumoria sinänsä vakavasta aiheesta, ja siten lievitettyä sisäisestä devalvaatiosta kärsivien ahdistusta. Huumori näet auttaa ihmisiä kestämään elämää vaikeissa tilanteissa.
  Toki voin joutua itsekin kärsimään sisäisestä devalvaatiosta, siinä myös yksi lisäsyy vastustaa sitä äänestyskopissa.

  • Alexander edustaa Itsenäisyyspuoluetta, jolla on mielestäni ainoana puolueena tolkullinen ote todellisuudesta, vaikkakin eroa EUsta pidetään mahdottomana ajatuksena. Eurosta ja eräistä vapaakauppaan liittyvistä sopimuksista olisi päästävä eroon. AH on oikein viisas kaveri ja hyvä ehdokas. Harmi, että puolue on toistaiseksi kärpässarjassa.

   Yritysten ja työpaikkojen pako olisi katkaistava välittömästi. Ainoa mahdollisuus sen toteuttamiseen on työn sivukulujen leikkaaminen eläkemaksujen noin 40 % leikkauksella, minkä rahoitus pohjaisi noin 3 tonnin eläkekattoon. Jopa alempaan, ellei tuo riitä. Leikkuri kohdistuu joutilaaseen varallisuuteen jossain määrin, eli laskee hallitusti ilmaa pihalle. Muutos lisää ostovoimaa juuri niissä ikäluokissa, joiden olisi rakennettava elämäänsä puitteet. Kun tuon lisäksi puretaan typerimmät yrittämisen esteet, luodaan kotimarkkinoille kysyntää, joka on pullonkaulana.

   Tässä tarkemmin aiheesta.
   http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159792-suomen-talous-lepaa-vainajien-varassa

   FIAT-rahalle on pidemmässä juoksussa löydettävä realistinen vaihtoehto ja muutenkin organisoiduttava yhteiskuntana kestävämmälle pohjalle.

   Tyhmyrin ehdottama Väyrynen olisi tietysti kokenut, mutta soolot eivät ole olleet oikein linjassa keskenään ja vielä vähemmän puolueensa kanssa. Väykkääkin sata kertaa huonompi vaihtoehto onRehnin Olli. Joku satunnainen kuurosokeakin olisi parempi.

   • Kas, kultakuoriaisia. Onko fiat-rahan vierastaminen IPU:n virallinen linja?

 5. iitimo permalink

  On. Mietintämyssyssä ravistellaan erilaisia vaihtoehtoja, joista Talousdemokratia on ollut päällimmäisenä esillä. Sekin kaipaa vielä viilaamista.
  Ja sorry, kultakuoriainen on outo termi. Jos tarkoitat sillä, että kadehdin jonkun eläkkeitä, niin en, mutta joko euroero tai eläkeleikkuri ja työn sivukuluja roimasti alas. Eläkejärjestelmää ei kannata tuhota, mutta ellei se kestä, niin otettakoon maksua myös pääomatuloista, jotka muodostuvat työn korvaamisesta koneilla. Siinä on riittävän monta palikkaa siirreltäväksi kohtuu kestävällä tavalla.

  Puolue kasvaa hitaasti, mutta on ainoa, missä harrastetaan valtiomiestason ajattelua tällä hetkellä. Muut ovat mielestäni aivan kuutamolla. Puolueen ohjelma on osittain vielä työn alla, mutta periaatteet lyhykäisesti tuossa.
  http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/periaate-ja-yleisohjelma/

  • Kultakuoriainen = Goldbug (tai kirjoitusasuna gold bug). Porukkaa, jotka haluavat sitoa rahan johonkin hyödykkeeseen kuten kultaan kun se on aikoinaan toiminut niin hyvin, ihan kuin tämä eurokin. Eli melkoisen harhaista moinen. Minusta itse asiassa tuo on erityisen sairaalloinen versio tästä ”vahvan valuutan” ja ”vakaan rahan arvon” taudista.

   • iitimo permalink

    Mistä päättelit, että olisi halua sitoa arvo johonkin hyödykkeeseen? Se johtaa vain hyödykkeen hamstraamiseen spekulointimielessä.

    Vakaus nähdään laajempana käsitteenä, eli olosuhteita on pyrittävä pitämään kaikkineen niin vakaina, että toimintaympäristöön uskaltaa tehdä investointeja pitkällä tähtäimellä. Valuutta on tässä vain yksi väline, jonka tulee tarvittaessa joustaa.

    Nykyinen tilanne on erityisen viheliäinen, koska kaikki mahdolliset huutokauppahinnat heiluttaa markkinoita niin äkillisesti, että yritysten joustovälineet loppuu. Poliitikot on toinen riesa harkitsemattoman sääntelyn ja tolkuttoman valvonnan kautta.

   • Periaatteessa raha on joko hyödykkeeseen sidottua tai sitten kyse on lähinnä pelkästä kirjanpitoarvon yksiköstä. Fiat-raha on pohjimmiltaan ensisijaisesti kirjanpitoarvon mittaamisen yksikkö.

 6. TNE permalink

  Äänestystä pitäisi muuttaa siten, että jokainen saisi äänestää myös sitä henkilöä, jota ei ainakaan halua valituksi eli jokainen antaisi yhden positiivisen ja yhden negatiivisen äänen. Tämä lisäisi äänestysintoa ja kaiken lisäksi lopputulos voisi olla mielenkiintoinen.

 7. Monta kertaa olen toivonut mahdollisuutta negatiivisiin ääniin, mutta se johtaisi todennäköisesti reippaaseen tasapäistymiseen, kun ääripäät ja omaperäisyydet putoaisivat pois. Persuna näkisin Sampo Terhon a) kohtuullisen hyvin kartalla olevana b) kohtuullisen hyväksyttävää suuntaa ajavana. Ei ole tarvinnut juttuja kuunnellessa hävetä. Se on virkistävä poikkeus, koska tyylipuhtaiden fantsuttelijoiden ja näiden uusien ehdokkaiden (joista suurin osa pölvästejä) lisäksi uskottavia kriittisiä henkilöitä ei oikein tarjolla ole. Korhola ja Väyrynen saavat myös puoltoääneni, mutta eihän fantsuttelupuolueita ja -ryhmiä voi äänestää. SDP:n osalta äänestämisen miettiminen on turhaa seuraavien 10-20 vuoden ajan. Nykyiset ex-Lipposen avustajat pitää ensin saada pois kierroksesta ja puolueeseen tilaa ajatteluun pystyville ihmisille. Nyt demareiden ykkös- ja kakkosketjussa ei ole ensimmäistäkään aivoillaaan pyyteettömästi ajattelevaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: