Skip to content

Laillisuudesta luopuminen – Olli Rehn ja EU:n jo vallitseva ja mitä ilmeisimmin vahvistuva periaate

tammikuu 31, 2014

Suomalaiset asiantuntijat ovat julkaisseet mielenkiintoisen kirjan eurokriisin hoidosta ja sen hoitamisessa ilmeiseksi tulleesta EU:n demokratiavajeesta. Akatemiaprofessori Kaarlo Tuorin ja tutkija Klaus Tuorin kirjan julkaisee Cambridge University Press, kirjan ennakkotilaussivut ovat täällä. Ennakkotietojen mukaan tulossa on hyvin mielenkiintoinen kirja, joka käsittelee laillisuusnäkökulmasta sitä uskomatontsa piittaamattomuutta, jota komissio ja EKP ovat kriisin hoidossa osoittaneet.

Seikkaperäisiä kommentteja kirjasta on vaikea antaa koska sitä ei vielä saa. Mutta lehtitietojen perusteella kirja on lukemisen arvoinen. Taloussanomien kirjaa koskeva uutinen täällä.

Aika uskomatonta on kuitenkin lukea Olli Rehnin kommentteja kirjan näkemyksiin. Rehnin kommentteja Taloussanomien jutussa täällä.  Rehnin mieltäylentävyydestä riittää lainaukseksi seuraava tekstinpätkä:

– Kreikan terveydenhuolto oli yksi kaikkein tehottomimmista ja kalleimmista koko Euroopan unionissa. Esimerkiksi lääkekuluja henkeä kohden on pystytty supistamaan noin 30 prosenttia, Rehn sanoo Taloussanomille.

– On jokaisen jäsenvaltion vastuulla, mihin säästötoimenpiteitä painotetaan. Se on heidän kansallisten parlamenttiensa vastuulla. He konsultoivat muita mutta päätöksenteko on heillä itsellään. He tekevät arvovalinnat ja sen mukaiset päätökset.

Sinänsä täytyy kunnioittaa Olli Rehnin kanttia. Miehellä on kyky valehdella täysin häikäilemättömästi asioista, jotka on moneen otteeseen dokumentoitu julkisuudessa. Yksittäisten säästöpäätösten lisäksi on hyvin tiedossa, että Kreikan ja Italian demokraattisesti valitut hallitukset kaadettiin komission ja EKP:n toimesta – mitä nyt Saksa vähän auttoi.

Kun komission oma äskettäin julkistettu raportti tuomitsee monet euron pelastamistoimenpiteet EU:n omien sopimusten vastaisena (raportti täällä), niin lausunnoillaan Olli Rehn vain osoittaa olevansa yhtä rehellinen kuin muutkin johtavat eurobyrokraatit. Lailla, tasa-arvolla tai mainostetuilla eurooppalaisilla arvoilla ei ole mitään merkitystä kun todellisia päätöksiä tehdään.  Mutta miksi olisikaan, ovathan monet euroeliitin edustajat kansallisen lainsäädännön ulottumattomissa ja taloudellisesti turvatussa asemassa tapahtui mitä tahansa.

Mutta mitäpä sitä hyvää valhetta tosiasioilla sotkemaan.

Meneillään olevan kehityksen suurin häviäjä on demokratia ja ne arvot joita EU:n väitetään edustavan.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. hakki47 permalink

    EKPn noudattaman rahapolitiikan ”suurin häviäjä on demokratia ja ne arvot joita EU:n väitetään edustavan” ja sen seurauksena kaikkien reunamaiden kansalaiset. Aamen.

  2. n.n permalink

    En mä oikeestaan usko että Olli ”Pikku-Heinrich-Brüning”- Rehn varsinaisesti valehtelee.
    Pelkään että se ihan oikeesti uskoo tuohon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: