Skip to content

Kuinka tehdä valtiosta rikas ja menestyvä – erään menestystarinan taustaa

tammikuu 10, 2014

Kyseisen valtion kauppapolitiikka on ollut kymmeniä vuosia käytännössä yksi maailman protektionistisimpia. Tullit ovat pyörineet jossain 40-55% välillä ja hallinto on aina silloin tällöin määritellyt ylimääräisiä rankaisutulleja maan omaa teollisuutta suojellakseen.

Suuri osa väestöstä ei ole koskaan saanut äänestää, äänien ostaminen ja vaalitulosten väärentäminen on aivan tavallista. Korruptio rehottaa avoimesti ja vallassa olevat puolueet myyvät valtion virkoja omille tukijoilleen. Osana korruptiota vallassa oleva puolue saattaa antaa yksinoikeuksia valtiolle myyntiin tai jollekin toimialalle palkinnoksi toimintansa tukemisesta. Valtio ei ole vuosikymmeniin palkannut yhtään virkamiestä avoimen, kilpailullisen hakuprosessin kautta vaan virat on täytetty puhtaasti poliittisin perustein.

Valtion julkinen varainhoito on erityisen pahamaineista ja julkinen velka onkin jäänyt useita kertoja maksamatta, minkä vuoksi sille lainaamista pidetään arveluttavana temppuna. Tuosta huolimatta kyseinen valtio vaikeuttaa ulkomaisia investointeja mitä kekseliäimmillä tavoilla. Rahoitussektorilla ulkomaiden kansalaisia on lailla estetty toimimasta johtavissa asemissa ja lisäksi ulkomaiset osakkeenomistajat eivät lain mukaan voi käyttää äänioikeuttaan mikäli he eivät pysyvästi asu maassa.

Kyseinen valtio ei hyväksy ulkomaisten tahojen immateriaalioikeuksia. Muutenkin erilaisiin immateriaalioikeuksien rikkomuksiin suhtaudutaan leväperäisesti, tekijänoikeuslakien rikkominen käytännössä sallitaan mikäli rikkojalla on sopivia poliittisia yhteyksiä.

Valtiolla ei ole minkäänlaista kilpailulainsäädäntöä, minkä vuoksi erilaiset kartellit ja monopolit toimivat täysin avoimesti. Voimakkaat monopolit ja kartellit ovat poliittisessa suojeluksessa ja kykenevät häikäilemättömästi estämään uusien yrittäjien tulon alalle – välillä jopa lakeja avoimesti rikkoen. Politiikan, julkisen vallan ja talouden väliset sidokset ovat erittäin läheisiä ja julkisen vallan sekaantuminen talouteen huomattavaa ja avoimen puolueellista.

Näillä keinoin valtiosta on rakennettu rikas ja menestyvä.

Mikä valtio on kysymyksessä?

Mainokset

From → Uncategorized

12 kommenttia
 1. Mihin rikkaus perustuu? Raaka-aineisiinko? Tuollainen tilanne voisi olla jossakin öljystä rikkaassa maassa vaikka lähi-idässä.

 2. oskari salonen permalink

  Japani? Siellä oltuani hetken voisin kuvitella pinnan alla olevan juuri mainitsemasi asiat.

 3. Petri Lahtinen permalink

  Tulee mieleen Etelä-Korea tai joku muu Kauko-Idän taloustiikeri.

 4. rocceri permalink

  Kiina

 5. Erkki permalink

  Tuskin on mikään Kauko-Idän tai Aasian maa, koska vallassaolleita puolueita annetaan ymmärtää olleen monta. Japanikin täyttää sen käsittääkseni vain erittäin niukin naukin koko toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Sanon Brasilia.

 6. Antti permalink

  Singapore

 7. Esko permalink

  Useimmat kriteerit viittaavat Etelä-Koreaan, jossa valtion johdolla ja ohjauksessa chaebolit rakensivat menestyvän vientiteollisuuden.

 8. jari2208 permalink

  Venäjä.

 9. Pravda permalink

  US of A. Tieto.

 10. n.n permalink

  venäjä*2, tietenkin.

 11. /mek permalink

  Argentina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: