Skip to content

Euroalueen liittovaltio – kenestä presidentti?

joulukuu 26, 2013

Sähköpostikommentoija onnistui yllättämään minut. Kommentoija, joka käytti sopivaa anonyymiä osoitetta, kysyi minulta kenet EU:n tasolla tunnetuista poliitikoista haluaisin Euroliittovaltion presidentiksi.

Mikäli Euroalueesta tehtäisiin liittovaltio (Euroopan supervalta), niin haluaisin presidentiksi henkilön, jonka suoruuteen ja karismaan kykenisin luottamaan.

Olen työurani aikana tavannut aika useita Euroalueen nykyisiä huippupoliitikkoja. Valitettavasti aika harvalle antaisin luottamukseni. Mutta on yksi eurooppalainen poliitikko, jonka haluaisin nähdä Euroalueen liittovaltion presidenttinä (jos sellainen liittovaltio siis luodaan vaikka en sellaista halua).

Minun ehdoton suosikkini liittovaltion presidentiksi on seuraavassa kuvassa.

Eurooppalainen poliitikko, jonka näkemyksiin luotan ja jonka haluaisin nähdä tulevan Euroliittovaltion presidenttinä.

Jos hänestä tulisi liittovaltion presidentti, niin uskon hänen huolehtivan myös kaukaisen Suomen eduista. Koska hän haluaa huolehtia Ranskan ja ranskalaisten eduista, niin uskon hänen olevan halukas ja kykenevä huolehtimaan myös muiden osavaltioiden eduista – siis mikäli hänestä tulisi liittovaltion presidentti ja liittovaltioidea olisi onnistuttu myymään hänelle riittävän hyvin.

Ensiksi pitäisi onnistua vakuuttamaan esittämäni ehdokas siitä, että liittovaltio on hyvä asia. Mutta jos se onnistuisi, niin sitten koko  liittovaltion ja sen osavaltioiden etu on vain laajennus Ranskan edulle. Sen jälkeen uskon hänen karismansa ja vakaumuksensa olevan sopivia.

Mutta ensiksi pitäisi liittovaltion kannattajien saada ehdokkaani uskomaan liittovaltion hyötyihin. Voipi olla vaikea paikka nykyisellä EU:n ansioluettelolla

Voin kannattaa Euroliittovaltiota mikäli nykyinen talouspoliittinen mielipuolisuus hylätään. Voin kannattaa Euroliittovaltiota mikäli sen tarkoitus on nostaa Eurooppa nykyisestä itse aiheutetusta alennustilastaan maailman johtavaksi supervallaksi. Mutta nykyisellä politiikalla en usko sen onnistuvan. Uusi aloitteita kaivattaisiin. Ja niitä uskon kyllä löytyvän mikäli nykyisen lähinnä tuhoavan talouspoliittisen dogmin ulkopuolelle uskalletaan katsoa.

Ehdotukseni monen kotimaisen poliitikon kannattaman Euroliittovaltion presidentiksi on siis selvillä. Voisin lähteä jopa tukijoukkoihin.

Nykyistä euroliturgiaa vastaan ehdokkaani voittaisi vaalit ilman ongelmia.

Mainokset

From → Uncategorized

2 kommenttia
 1. Perunanenä permalink

  Meille, jotka uivat kansainvälisessä politiikassa yhtä hyvin kuin lahnat suola-aavikolla, kertoo Google (toivottavasti?), että kuvassa on Marine Le Pen.

  ”Marine Le Pen (oik. Marion Anne Perrine Le Pen, s. 5. elokuuta 1968 Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine, Ranska) on ranskalainen juristi ja Kansallisen rintaman puheenjohtaja”

 2. Vilu permalink

  Hmm… Le Pen ilmeisesti kuvassa. Äskön googlailin ja tutustuin neitokaiseen.

  EU voisi mielestäni olla ihan toimiva, jos EU jakaisi niitä rahoja valtioille tai kansalaisille sieltä EKP:sta, mutta nykyinen EU\euro-alue ilman omaa rahaa tulee johtamaan feodalismiin. Oman kyläni kunnanvaltuustossa ainakin ollaan myymässä jo kaikkea mikä irti lähtee, koska valtio on vetänyt rahahanat tiukille ja lisännyt vastuita, jotta voi pakottaa kuntia yhteen. Sama tulee tapahtumaan myös valtiolle, jos rahapolitiikkaa ei muuteta. Mielestäni on kohtuu idioottimaista leikkiä kultakantaa, kun käytämme fiat-rahaa. Jätämme fiat-rahan edut käyttämättä, kun emme käytä sitä suhdanteiden mukaan. Kultakannan heikkoushan oli nimenomaan siinä, että sillä ei voinut mobilisoida taloutta heikkoina aikoina. Tämä mahdollisuus meillä olisi fiat-rahassa, jos keskuspankilla olisi mahdollisuus rahoittaa valtiota. Kulta- ja hopeakantaahan aina heikennettiin sodassa ja vaikeissa tilanteissa, jotta saatin tarvittavat varat uusin tykkeihin ja muihin leluihin.

  Mielestäni liian suuri osa ihmisistä ajattelee valtiota ja kuntia vihollisenaan, sen sijaan että kelaisi näitä yhteisöjä omana yhteisönään, johon voi vaikuttaa. Tämä on vielä mahdollista meillä Suomessa, mutta kun riittävän suuri määrä varallisuutta ja valtaa on siirtynyt kartanonherroille, niin urakka alkaa muuttua mahdottomaksi ilman väkivaltaa, sillä ihmiset harvoin luopuvat eduistaan vapaehtoisesti. Ihmisten tulisi aluksi tietysti repiä se pää pois pepusta ja alkaa opettaa lapsille ihan oikeita faktoja, että kun esim. itsenäisyyspäivänä Ylen täti tulee kysymään, että mitä itsenäisyys merkitsee juha-petteri 8 veelle, niin tämä ei enää vastaa, että oma raha, sillä meillä ei ole ollut omaa rahaa pitkään aikaan. Sivistys, sivistys ja sivistys, tässä on mielestäni avain parempaan huomiseen ihmiskunnan kannalta. Edellinen esimerkkihän, siis tapahtui tänä vuonna.

  Muutamia esimerkkejä siitä, miten kävi, kun ihmiset eivät halunneet luopua vallastaan ja ylivertaisesta asemasta suhteessa muihin, koska uskoivat, että Jumala oli näin tarkoittanut tai että se oli luonnonlaki:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskan_suuri_vallankumous

  http://en.wikipedia.org/wiki/Haitian_Revolution

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_sis%C3%A4llissota
  (Tässä oli paljon muutakin, mutta yksi elementti oli orjuus etelävaltioissa, pohjoisessa oli jo siirrytty palkkaorjuuteen.)

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_1905_suurlakko
  (Tämä on mielestäni erittäin mielenkiintoinen, sillä eri säädyt yhdessä vasustivat Venäjän keisaria, vaikka kaikilla luokilla oli hieman eri tavoitteet, niin silti kaikille oli yhteistä itsenäinen Suomi, jonka vuoksi eri säädyt olivat valmiita luopumaan eduistaan. Mikä on agenda, joka saa meidät vetämään yhtä köyttä?)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: