Skip to content

EU: komission mielestä jäsenmaiden täytyy maksaa kaikki laskut mitä komissio saa aikaiseksi

joulukuu 21, 2013

Euroopan unionin luottoluokitus on pudonnut yhden amerikkalaisen luottoluokittajan S&P:n arvoissa. Uusikin luokitus on luokkaa AA+, mikä ei mielestäni aiheuta mitään toimenpiteitä. Business as usual. Mutta huomattavasti enemmän kulmiani kohottaa komissaari Olli Rehnin asiasta antama lausunto:

The Commission’s view is that the EU credit rating should be essentially assessed on its own merits, due to the special Treaty based status of the EU budget (without deficit or debt), the very strong budget revenues from EU Own Resources and the Treaty obligation from the 28 Member States to always balance the EU Budget.

Komission lausunto on täällä.

Ehkä en osaa lukea kunnolla, mutta vaikka mitenkä päin pyörittelen mitä komissaari Olli Rehn on sanonut, niin en kykene saamaan aikaiseksi kuin yhden tulkinnan. Tuon tulkinnan mukaan eurobyrokraattien näkemys on se, että jäsenmaiden tulee maksaa mukisematta kaikki ne kulut, joita komissio ja muu eurobyrokraattiarmeija saa aikaiseksi.

Komissiolla on siis käytännössä avoin valtakirja lähetellä laskuja jäsenmaille. Käytännössä tuo tarkoittaa avointa vekseliä jäsenmaiden veronmaksajilta.

Komission oman tulkinnan mukaan siis pelkkä poliittinen häveliäisyys estää EU:n toimielimiä kasvattamasta omaa budjettiaan rajattomasti ja vain lähettämästä laskua muun muassa suomalaisille veronmaksajille. Lisäksi nämä EU-apparatchikit muistuttavat demokratian kunnioituksessaan, vallan tunnnossaan ja omahyväisyydessään muutenkin kylmän sodan aikaisia neuvostokollegoitaan.

Käsitykseni komissiosta ja sen halusta sekä kyvystä hoitaa meidän yhteisiä asioitamme ei ainakaan parantunut tuon lausunnon johdosta.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
 1. Vilu permalink

  Fed rahoitaa Yhdysvaltoja, mutta täällä meillä osavaltiot rahoittavat Euroopan Unionia – täysin kestämätön järjestelmä, kuten huomaamme. EKP:n tulee alkaa rahoittaa jäsenmaita. Voisimme alkaa bitcoinin tapaan ”louhia” euroja, jotka annetaan valtioille veloituksetta, ilman velkasuhdetta, joka nyt vallitsee kaikessa rahassa. Voisimme samalla harmonisoida valtioiden välisiä eroja ja asettaa ehdoksi valtioille, että saadakseen osansa louhimisesta heidän tulee järjestää asukkailleen perustulo\sosiaaliturva, joka olisi n. 800 € ja sidottu kuluttajahintaindeksiin. Tietysti veroja tulisi myös harmonisoida ja mm. Isolle-Britanialle keksiä jotain muuta tekemistä kuin pelkkä keinottelu.

  Emme, siis anna EU:lle verotusoikeutta, vaan rahanjako-oikeuden. Tämän jälkeen maailmantalous saattaisi oikeasti alkaa toimia, kun Euroopan kehitysmaat nousisivat köyhyysloukusta ja voisivat alkaa kuluttaa. Tietysti hintatason nousu saatta olla pieni shokki joillekin vientiyrityksille, mutta tätä varten Suomessakin jaetaan kaikenlaisia tukia yrityksille.

  Nythän kaikki EU:n valtiot lainaavat markkinoilta rahaa, että voivat maksaa EU:lle sen mitä Rehn milloinkin haluaa. Louhinnassa voisimme myös säätää määrän, joka EU:lle annetaan kyseisessä toimenpiteessä. Tämänkin voidaan sitoa johonkin indeksiin. Minä ja sveitsiläiset tykätään indeksiin sidotuista asioista. Se on paljon fiksumpaa, kuin päättä jokin yksi summa, jonka nostamisesta joudutaan tulevaisuudessa tappelemaan ja tuhlaamaan energiaa.

  Näin asetamme työlle pohjahinnan ja markkinat toimivat oikeasti. Markkinat eivät toimi suurimman osan kannalta silloin, kun heidän on pakko tehdä työtä elääkseen. Markkinat toimivat ainoastaan silloin, kun ihmisillä on valinnan vapaus. Tämä järjestelmä saattaisi aiheuttaa harmaita hiuksia yrityksille, joissa työntekjöitä ei kunnioiteta ja luova tuho saattaisi pyyhkiä heidät pois kartalta, mutta mielestäni mitä enemmän tätä ajatusta ajattelee, niin sitä paremmalta se kuulostaa.

  Markkinataloudessa yritykset ja kuluttajat päättävät itsenäisesti mitä he haluavat kuluttaa ja tuottaa, ja miten allokoivat resurssinsa ilman valtion väliintuloa.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Markkinatalous

  Ihmiset eivät voi monessakaan maassa nykyään päättää mitä he haluavat tuottaa, sillä heidän on pakko tehdä sitä työtä, mistä saa rahaa tai muuten ei syödä – Suomessa tosin näin ei käsittääkseni ole, mutta pian saattaa olla, jos hommaan ei tule muutosta.

  Hieman vielä rahasta ja miten sitä käytetään…

  In his study of colonial Africa, Forstater similarly concludes that by imposing a debt obligation (taxes) on colonial Africans denominated in foreign currency (British Pounds), the British were able to dismantle the pre-existing economic structure in Africa and to monetize its whole economy and population (2005). In other words, the British government succeeded in creating a new money of account (British Pounds) in colonial Africa by coercively indebting the population and demanding British Pounds as the only means of payment to extinguish the Africans’ liabilities to the colonial government. This effectively moved the African labor power to production desired by the British colonizer since the only means to acquire British Pounds were to work at British farms or mines (Forstater, 2005). British Pounds immediately became the new money used by the colonial Africans. Hence, levying a tax liability denominated in foreign currency was sufficient (though not necessary) not only to compel the population to use new money but also to move labor power to desirable areas. Note that in this process the British Pounds must first be spent into the hands of the colonial Africans to allow for any tax payment.

  http://www.nakedcapitalism.com/2013/12/vincent-huang-nature-money.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: