Skip to content

Kuinka vanha kokoomuksen kärkinimi kirjoittaa asiaa…

marraskuu 29, 2013

Hallituksen uusin rakenneohjelma on talousnäkökulmasta mielenkiintoinen dokumentti. Mutta kaikesta pintakiehunnasta jo etäällä olevana Raimo Ilaskivi kirjoittaa asiasta oleellisimmat kuviot blogissaan. Raimo Ilaskiven blogi löytyy täältä.

Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen eroon mikä on vanhan polven kokoomuslaisten ja vallassa olevan sukupolven välillä.

Viime kädessä äänestäjät ratkaisevat haluammeko kansalaisten Suomen vai emme.

Nykyinen politiikka ei siihen kansalaisten Suomeen johda.

Mainokset

From → Uncategorized

8 kommenttia
 1. Ilaskivestä on vasta vanhoilla päivillään tullut realisti. Nuorempana aktiivipoliitikkona hän oli ihan samanlainen mulkku kuin Väyryset ja kumppanit. Se, että hän eläkeläisenä ajaa eläkeläisten asiaa on minusta lähinnä huvittavaa. Luulisi miehen ymmärtävän, että eläkeläisissä ei ole tämän maan tulevaisuus.

 2. hakki47 permalink

  Ilaskiven ajattelu vastaa hyvin ainakin omaa ajatteluani. Itselleni yllättävästi kylläkin on vastannut jo iät ajat. Kumitontun mainitsema mulkku hän oli silloin aikoinaan lähinnä niiden mielestä, jotka eivät hänen suoraan ja kärkevästikin ilmaisuista tosiasioista/mielipiteistää pitäneet. Silloisessa Kekkoslovakian ilmastossa ne eivät hedelmää voineetkaan kantaa.

  Olemme varmaan kaikki halunneet rakentaa kansalaisten Suomen. Olemme kuitenkin onnistuneet rakentamaan etujärjestöjen Suomen, puolueet etunenässä. Olisi korkea aika yrittää kääntää kehitys kansalaisten Suomen suuntaan, siis siihen suuntaan jota ns. 60 – lukulaisten ”hiljainen” enemmistö tavoitteli.

  Kansalaisten Suomi tai vahva kansallistunne, vahva brandi on Euroopan pienen pohjoisen reunamaan selviytymisen välttämätön edellytys. Näistä nykyisistä päättäjistä ei ole sitä aikaan saamaan. Eikä puolueista, yhdestäkään ei uusistakaan enää löydy tarvittavaa dynamiinkkaa moiseen, niisen koneisto/järjestelmä ei siihen yksinkertaisesti taivu.

  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/06/moraalia-politiikkaan-politiikasta.html
  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/11/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa.html

  Jos Suomen tulevaisuus on tämän nykyisen päättämättömän ja visiottoman nuorisobroilereiden lauman harteilla sitä ei ole. Saattaa siis olla, että maan tulevaisuus on sittenkin eläkeläisissä.

 3. Vilu permalink

  Miksei Suomessa käytetä enemmän ihmisiä ministereinä, jotka eivät ole kansanedustajia. Ihmisiä, jotka esimerkiksi ymmärtävät taloudesta jotain? Eikö tämä olisi koko kansan etu, jos taloustietäjä tosiaan tekisi jotain fiksua ja ymmärtäisi mitä tekee?

  Katsoin äsken eilisen Stradan ja siellä Vanhanen ja muut lässyttivät jälleen säästöistä, mutta kukaan ei näytä ymmärtävät, että näitä asioita ei voi ratkaista ainoastaan Suomen pienissä piireissä niin kauan, kun rahallamme ei ole valtiota, emmekä voi vaikuttaa siihen juuri mitenkään. Kukaan ei taaskaan kertonut, että Saksan järjetön ylijäämä on joidenkin muiden valtioiden alijäämä. Liaan vahva Saksa tappaa Etelä-Euroopan yritykset ilman huimaa sisäistä devalvaatiota ja sisäinen devalvaatio tulee tappamaan Etelä-Euroopan valtiot.

  Voisin laittaa tähän 1000 esimerkkiä sodista, jotka on käyty sen takia, kun valtiot ovat sössineet taloudelliset suhteensa ja nähneet ainoaksi ratkaisuksi sodan. Miksi nämä onnettomat yrittävät ratkaista asioita sellaisella tasolla, jolla niitä ei voi ratkaista? EU:n ongelmia ei ratkaista pelkästään säästämällä. Mikä tässä on niin saakelin vaikea ymmärtää. Taas pitäisi vähän yrittää jakaa, mutta kun ei, niin ei.

  Nyt totta tosiaan lyödään niitä, jotka eivät voi puolustautua – aika säälittävää ja aivan turhaa…

  • Henri Myllyniemi permalink

   Teknokratia ei ole ollut oikein huudossa. Montikin lähti kuin leppäkeihäs ja kokosi pakettinsa (ehkä myös itsensä) ja ymmärsi nykyisen roolinsa.

   Vastakysymyksenä kysyn, että miksei kansa sitten äänestä niitä ehdokkaita, joiden arvelee olevan kartalla talousasioissa?

   • hakki47 permalink

    Mutta eihän sillä keitä äänestäjät nykyjärjestelmän mukaan äänestävät ole mitään vaikutusta siihen miten puolueet eduskunnassa toimivat. Yksittäisten edustajien mielipiteet eivät käsiteltävien asioiden osalta edes pääsääntöisesti pääse esille pleenumissa, ainakaan muiden puolueiden jäsenille. Logiikkani on esitelty tuossa edellisen kommentin toisessa linkissä. On luonnolisesti mahdollista, että olen jotan käsittänyt vääri, utta korjaa ihmeessä, jo havaitset mitä.

  • Vilu permalink

   Tuo vaatisi Henri kansan, joka ymmärtää näitä asioita, mutta totta. Pisa tutkimuksessa ei mitata sitä, miten ihmiset ymmärtävät syy-seuraussuhteita ja makroekonomiaa. Silloin, kun itse kävin koulua, niin siellä opetettiin lähinnä kulmien laskemista ja vähän jotain korkolaskuja. Kauppakorkeassakin lähinnä keskitytään yritysten talouteen. Onhan siellä toki eri koulutusohjelmia mutta kuitenkin… Tämä meidänkään huutelu täällä tai Uudessa Suomessa ei tavoita kansan syviä rivejä. Yksi mahdollisuus saada jotain järkeä tähän touhuun olisi saada televisioon jotain sivistävää ohjelmaa. Tähän tapaan The Age of Uncertainty Episode 1 – The Prophets and Promise of… – John Kenneth Galbraith. http://www.youtube.com/watch?v=KGSID_Uyw7w

   Tuo on, siis totta, että teknokratia harvemmin toimii. Olen jossain keskustelussa mielestäni myös maininnut, että teknokraatti ei sinäänsä ole paha tai hyvä, vaan häntä tulisi arvioida sen perusteella, mitä hän tekee – suhteessa agendaan. Montin tavoitelistasta en ole ihan varma, mutta kai se oli se perinteinen yksityistetään kaikki. Ei, niin hyvä mielestäni, sillä tällöin tapetaan useita lypsäviä lehmiä.

   Itse asiassa meinasin kirjoittaa sinulle sähköpostia joku päivä, mutta en ole vielä ehtinyt ja en tiedä mitä ne puolueesi huru-ukot oikein höpäjävät jostain kirjoitustesi merkeistä. Kirjoituksesi Uudessa Suomessa ovat (lähes) ainoita joita jaksaa lukee, vaikka niissä olisi kuinka monta merkkiä. Puolueesi huru-ukot eivät ilmeisesti käsitä, että se sisältö, joka on usein pelkkää kakkaa\äänten kalastelua aiheuttaa tekstin lukemisen lopettamisen. Tietysti, jos vuodattaa sellaisia tunnin lukukokemuksia, niin tällöin tulee ehkä pohtia, saisiko asiaa tiivistettyä. Kiitos kuitenkin blogista, jonka keskusteluosiokin pysyy usein asiallisena toisin kuin lähes kakkien muiden, jossa aletaan heitellä olkinukeilla puolueesta luotua stereotypiaa, eikä keskitytä laisinkaan aiheeseen. Eihän sielläkään toki suurin osa ymmärrä asioita, mutta ehkä saat joidenkin uskomuksia muutettua makroekonomiasta – kiitos.

 4. SenttiPentti permalink

  Se, mikä tuossa on huomioitavaa, on että eipä Raimokaan antanut vaihtoehtoista toimintatapaa esille. Kauhea valitus vaan kun omat edut pienenee. ”kädet irti mun masseista, kraak kraak”.

  Joo, eläkeläisten sukupolvi on hv-valtion rakentaneet. Ja nyt seuraava sen tuhlaa. Tuttu kiertokulku vähän isommassa kaavassa. Valtioinstituutioon uskovat ovat helisemässä, kun saavatkin kylmää kohtelua, vaikka sukupolven ajan on uskoteltu valtion pitävän huolen lähimmäisistä.

  • Merkittävien talouspoliittisten vaihtoehtoratkaisujen esittäminen edellyttää yleensä tabuihin koskemista. Yksi noista tabuista on Suomelle sopimaton rahapolitiikka, jota EKP harjoittaa. Kun ei voi puhua olohuoneessa olevasta norsusta, niin on vaikea sanoa oikein yhtään mitään siitä miksi olohuoneen toiseen päähän meneminen on niin hankalaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: