Skip to content

Kevan Ailus erosi mediamyllytyksen jälkeen – kenelle ykkösrivin poliitikolle vapautui turvapaikka?

marraskuu 23, 2013

Kotimaiseen päivänpolitiikkaan olen harvoin ottanut tässä blogissa kantaa. Mutta tämä Ailuksen tapaus on siinä mielessä mielenkiintoinen, että mediamyllytyksen jälkeen lopputuloksena on vapautunut yksi merkittävä ja hyväpalkkainen tehtävä (YLE:n uutinen erosta täällä). Tehtävä, johon nimitettävän henkilön tulee nauttia poliittista luottamusta. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että henkilön tulee edustaa jotakuta hallituspuoluetta, sillä en usko paikkaa tässä tilanteessa oppositiolle tarjottavan vaikka paikka perinteisesti Kepun on ollutkin.

Tämä on aivan normaali toimintatapa monessa maassa. Opposition edustaja savustetaan ulos todellisilla tai epätodellisilla perusteilla sitä varten, että paikalle saadaan joko poliittisesti sopivampi. Ehkä joku tarpeeksi korkeassa asemassa oleva poliitikko haluaa tuon paikan itselleen turvapaikaksi. Myös tällainen eläkeviran järjestäminen itselleen on tavallinen käytäntö monessa tähän yhteiseen europerheeseen kuuluvassa maassa. Toisin sanoen juuri vapautui hyväpalkkainen poliittinen paikka, johon vaaleja ja tulevaisuutta pelkäävä ykkösrivin poliitikko voi paeta – varsinkin siinä tapauksessa, että kyseisen poliitikon ura oman puolueen johtotehtävissä on jo todellisuudessa ohitse.

Kuka on se eturivin poliitikko, jolle piti löytää sopiva turvasatama? Onko kyseessä joku demareiden johdosta vai kokoomuksen johdosta?

Toivon lukijoitteni tuovan mahdolliset epäilynsä tai tietonsa julki kommenteissa.

Myös puhdas arvausluonteinen vedonlyönti kelpaa.

Mainokset

From → Uncategorized

9 kommenttia
 1. Marko permalink

  Tarjoan paikalle henkilöä, jota voidaan pitää mustana hevosena juuri tälle pallille. Jyrki Katainen on hallituksensa kanssa saanut itsestään tukevan kravattiotteen eikä pysty toimimaan. Katainen ymmärtää, että komissaarin paikkaa tuskin tulee, joten hän livahtaa pois pääministerin paikalta ennen kuin niitä todella vaikeita taloudellisia päätöksiä aletaan Suomessa tehdä.

  Muutama vuosi KEVA:ssa poissa julkisuuden valokeilasta ja sitten voikin tehdä paluun politiikkaan. Vaalikarja on jo unohtanut tuossa vaiheessa kaiken ja vaalimenestys on taattu, sillä vaikuttaahan Katainen nyt tuoreelta vaihtoehdolta.

 2. Jutta Urpilainen on ihan hyvä arvaus. a) kiintiösukupuoli b) näennäinen osaaminen talous-, johto- ja finanssimarkkinoista, kun on heilunut valtiovarainministerinä c) puoluekirja d) ”täti tiukka”-maine e) tyytyy vähempään eikä vedättele yhtä holtittomasti kuin keskustan ay-Ailus, joka ei muuten edes ole ollut kunnanvaltuutettu.

  Se, että Jutta on ”suosittu”, ja lupaa laittaa ”asiat järjestykseen”, ja keskittyy demarihöpinöiden mukaisesti ”kuntatyöntekijöiden tulevaisuuden turvaamiseen” puoltavat ratkaisua.

  Kataiselle eurovirka edelleen ykköstavoite, ja KEVA on nyt liikaa kiikarissa ja otsikoita voi tulla myös jatkossa, että maistuisi hänelle.

  • Hmm… En alun perin ihan väistyvän puoluejohtajan tasolle itse arvioissani tähdännyt, mutta kyllähän Jutta Urpilainen olisi aika sattuva valinta. Voisi rauhassa vetäytyä pois näkyvistä varsinkin jos pinnan alla demarileirissä kytevä aitoa työväenaatetta edustava ajattelu saa tulta. Olen kuullut, että demareissa olisi tiettyä painetta palata takaisin Lipposta edeltäneeseen aikaan eli takaisin sosialidemokraattiseen aatteeseen. Itse asiassa moinen olisi ihan hyvä juttu ja Urpilaisen pitää siinä tapauksessa lähteä.

   Toisin sanoen aika hyvä veikkaus. Tietenkin on totta myös se, että näillä somessa pyöritellyillä keskusteluilla on nykyisin roolinsa myös monien kuvioiden jarruttajina. Tuosta huolimatta Urpilainen taitaa olla aika hyvä veikakus ja lisäksi ei taitaisi olla huonoimmasta päästä.

   Mutta kyllähän myös kokoomuksessa on merkittävässä asemassa olevia naisia, joille tuleva kyyti voi olla kylmää. Vaikkapa Taru Tujunen ja Paula Risikko.

   Tuo naiskiintiöarvaus oli sinänsä aika sattuva.

 3. n.n permalink

  Mä en oikeen usko että ajojahtiin on tällästä syytä, vaikka kyllähän Ailuksen posti varmasti kiinostusta herättää. Olli Pusa, pistääköhän Olli paperit vetämän? 😀

  Veikkaan että kyse on enimmäkseen Kevan sisäisistä henkilösuhteista. Olen kuullut sellasia väitteitä että sijoitustoiminta ja sen johto on kovin arvonsa tunteva ja tärkeä tekijä, joka ei ole tykännyt Ailuksesta. Niinpä järkätään pieni vuoto että saadaan vaihdettua toimari josta ei tykätä.

  • Voi hyvin olla, en tiedä. Olen vain tottunut epäilemään näitä poliittisia kuvioita. Normaali eurotodellisuus nimittäin on tämänkaltaisissa kuvioissa aika härski.

   Ehkä olen tullut ylenpalttisen kyyniseksi nähtyäni millaista meno on monessa toisessa maassa.

   Mutta joka tapauksessa aika mainio paikka on nyt vapaana.

 4. n.n permalink

  Paula Risikko, toi vois kyllä olla hyvä arvaus.

 5. n.n permalink

  Matti Vanhanen?

  • En usko, että yhtä hieman törppöä keskustalaista vaihdettaisiin keskustalaiseen idioottiin kun keskusta ei edes ole hallituksessa. Ja tuo naiskiintiökuvio on sinänsä aika hyvä arvaus.

 6. erklait permalink

  Eipä näistä aina tiedä, kuka mitäkin kehittelee. Kokoomuksen puheenjohtaja vaihtuu, ja yksi veikattu uusi on Henna Virkkunen. Hänen ministerinpestinsä on ollut vähän kivinen, mikä on varmaankin aiheuttanut päänsärkyä kokoomusjohdossa. Hennan siirtäminen syrjään avaisi pelikentän viedä kuntauudistus päätökseen ja samalla edistäisi kuningastietä puolueen puheenjohtajaksi. Siispä veikkaukseni on Henna Virkkunen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: