Skip to content

Miksi Irlanti ei käytä EVM-pelastusrengasta – koska Irlanti ei halua luovuttaa loppuakin itsenäisyyttään Berliiniin

marraskuu 22, 2013

Irlanti ei käytä EVM-pelastusrengasta koska sitä ei de facto ole tällä hetkellä saatavilla tai sen ehdot olisivat tuhoisat. Taoiseach Enda Kenny ei käytännössä voi kertoa maallaan olevan käytössä EVM:n tarjoamaa pelastusrengasta koska sen käyttäminen ei ole tässä aikaikkunassa mahdollista ja jos olisikin, niin siihen liittyisivät Irlannin talouden kannalta käytännössä uppoamisen varmistavat betonisaappaat. Molemmat ilmiöt ovat Saksan aikaansaannoksia.

Saksalla ei ole tällä hetkellä hallitusta. Saksan puolesta asioita hoitaa toimitusministeriö. Virkaa tekevä liittokansleri Angela Merkel neuvottelee hallituksen muodostamisesta SPD:n kanssa. SPD on yksiselitteisesti ilmoittanut, että Irlannille ei ole tarjolla EVM:n tarjoamaa pelastusrengasta niin kauan kun Irlanti ei nosta yritysveroprosenttiaan hurjasti ja ota käyttöön jotain versiota mahdollisista rahoitusmarkkinaveroista. Lisäksi SPD on nimenomaan edellyttänyt, että mahdollista pelastusrengasta ei käytettäisi pankkien pääomittamiseen.

Toisin sanoen SPD haluaa yksiselitteisesti määrätä toisen EU-maan finanssipolitiikasta, mihin Irlanti ei ole ainakaan vielä suoraan valmis alistumaan. Käytännössä Irlannilla ei siis ole saatavilla EVM-pelastusrengasta ilman finanssivaltansa luovuttamista Berliiniin, minkä moni ulkomainen että kotimainen kommentoija on esittänyt erittäin hienona ja hyvänä asiana. Itse asiassahan kyseessä on suora Berliinin ääni toisen maan sisäisiin asioihin.

Käytännössä Irlannilla on vain kaksi mahdollisuutta. Ensimmäinen on yrittää onneaan ilman pelastusrengasta. Toinen mahdollisuus on turvautua pelastusrenkaaseen ja luovuttaa itsenäisyytensä rippeetkin suoraan Berliiniin. Ei enää edes proxy-tyyppistä ratkaisua Brysselin tai Frankfurtin kautta.

Irlanti haluaa ainakin yrittää ilman finanssipolitiikan luovuttamista Berliinin suoraan määräysvaltaan. Rahapolitiikkaahan Irlannilla ei enää ole. EVM:n pelastusrengas Berliinin ehdoilla olisi kuolemansuudelma Irlannin itsenäisyyden rippeille.

Miten ihmeessä moni suomalainenkin kommentoija ilkeää esittää Berliinin suoran sekaantumisen toisen maan asioihin suurena euromenestyksenä?

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
 1. hakki47 permalink

  ”Miten ihmeessä moni suomalainenkin kommentoija ilkeää esittää Berliinin suoran sekaantumisen toisen maan asioihin suurena euromenestyksenä?”

  Voisiko syynä olla perinne? Ensimmäisen kerran olimme Svinhufvudin senaati toimesta jo muistaakseni luovuttaneet oikeuden luonnonvaroihimme Saksalle heti vapaussodan jälkeen. Samalla valinneet itsellemme saksalaisen kuninkaaksi. Toisen kerran monet meistä olisivat mieluusti tehneet saman toisen maailmansodan tyrskyissä.

  Konservatiivisen oikean laitamme usko itsenäisyyteemme ei, juhlapuheista huolimatta ole aina ollut ihan vilpitöntä. Tuskin on sitä nytkään.

 2. Kyse on taas tiedon ja ymmärryksen puutteesta. Asian voi kääntää monella tapaa. EKP oli painokkaasti kehottanut Irlantia hakemaan uudet luottolimiitit, koska maan hutera tilanne on ennallaan. Se, että ”tukiluukku” ei maistu, kertoo aika paljon tukiluukun luonteesta.

  Euroopan tilasta ja EU:n tulevaisuudennäkymistä kertoo todella paljon se, että a) kuralla oleva jäsenmaa ei halua tukitoimien piikkiin b) tukitoimia ei voi edes hakea, koska Saksan vaalien jälkimainingeissa neuvottelutahoa ei ole c) koko fiasko esitetään menestystarinana ja merkkinä siitä, että tukitoimet ovat olleet menestys.

  Ikävää tässä on se, että tietämättömimmät äänestäjät erehtyvät nyt luulemaan, että ”Tukipaketit ei oo ikuisii”. Typeryyttä, kädettömyyttä, sokeutta.

 3. Vilu permalink

  Nostan hattua Saksan demareille.

  Vielä kun heidät saataisiin valtaan Euroopan parlamentissa, niin jotain fiksua voisi alkaa tapahtua. Liberaaliparlamentti on niin nähty.

  Mielestäni nuo ehdotukset ovat ihan varteenotettavia ja estävät sitä, ettei Eurooppa verokilpaile itseään pohjalle. Onhan EU:ssa toki monia muita veroparatiisisimaita vielä, mutta jostain se on aloitettava.

  Mielestäni nyt kun olemme EU:ssa, niin asioita tulisi katsoa hieman suuremmasta perspektiivistä, kuin meidän valtio sitä ja meidän valtio tätä…

  Se mitä nyt tarvittaisiin on koko pallon yhteistyö, mutta aloitetaan ensin EU:sta. Ei verokilpailla itseämme yövartijavaltion osaan.

  Nyt pitäisi oikeasti EU:ssa tehdä perusteellisia muutoksia, eikä vain lässytellä niitä näitä. Tarvitaan tekjöitä, eikä niitä tosiaankaan Kokoomukselta näytä löytyvän. Ei tosin millään muultakaan puoluella ole juurikaan mitään fiksua sanottavaa ollut.

  Tämä minä, minä, minä-mentaliteetti on kyllä ihan ymmärretävää, sillä Suomen media ei kerro mitä EU:ssa tapahtuu. Joku kauppa romahtaa jossain itäblokin maassa niin siitä kyllä infotaan, mutta ei mistään, millä olisi konkreettista vaikutusta minun elämääni.

  Minulla olisi mitään tukipaketteja vastaan, jos niitä jaettaisiin kaikille. 0 korolla massia suoraan keskuspankista, sillä nythän ne rahat siirretään keskuspankista ensin EVM:n ja sitten niillä tehdään taikoja. Ei nämä EVM-maksut näy valtion budjetissa, toisin kuin ne edelliset himmelit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: