Skip to content

Jyrki Katainen ja työpaikan haku – hakupaperit vain ovat suomalaiselle veronmaksajalle kalliit

lokakuu 16, 2013

Pääministeri Jyrki Katainen käy avointa hakukampanjaa komissiovirkaan. Kampanjan hinta vaan näyttäisi yhä nousevan suomalaisen veronmaksajan kuormaa ajatellen. Financial Times kirjoittaa todella mielenkiintoisesti pääministerimme näkemyksistä. Pääministeri Katainen käytännössä suoraan sanoo, että Euroalueen vakautta tulee tukea viimeiseen suomalaiseen veronmaksajaan saakka. FT:n juttu täällä.

En ärtymykseltäni jaksa edes purkaa auki niitä kaikkia kohtia, joissa Katainen puhuu talousmielessä täyttä roskaa. Mutta masentavinta on se, että Euroalueella harrastetaan politiikkaa, jossa Kataisen mukaan muun muassa suomalaisten veronmaksajien täytyy erilaisilla tukipaketeilla paikata sitä sotkua, jonka EKP:n typerä rahapolitiikka on aiheuttanut. Ministeri Alexander Stubb –kommenttia mukaillakseni: VMP.

Mielenkiintoisin on kuitenkin FT:n jutun lopussa oleva spekulaatio:

Mr Katainen, 42, is one of several possible candidates of the centre-right European People’s party federation to succeed José Manuel Barroso as European Commission president late next year and his recent focus on southern Europe is seen by some diplomats as aimed at garnering their support.

Tuosta se on oikeasti kyse. Katainen hakee töitä komissiosta. Kiirettä asiaan tuo se, että Suomen talouden syöksyn syvetessä Katainen johtaisi vaalitappion kärsinyttä puoluetta. EU on siinä mielessä metka systeemi, että vaalien häviäminen sulkee ovet. Tämänhän sai Paavo Lipponen karvaasti kokea kun vaalitappio vei havitellun euroviran sivu suun.

Jyrki Kataiselle se komissiopestin paikka on nyt. Tuhoavan growsteritypolitiikan käytännön toteutuksen hän mielellään jättäisi seuraajalleen.

Tämä on hyvä esimerkki EU-kuvion tuomasta poliitikkojen moraalia ja kannustepuolta mädättävästä vaikutuksesta. Oman maan etu jää toiseksi EU-uraan verrattuna.

Suomen tuhokaan ei Brysselistä katsottuna paljoa kirpaisisi.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
 1. Kari permalink

  Tämähän se on syy miksi Kataisella on kiire ja hallituksen on pysyttävä kasassa maksoi mitä maksoi. Tosin on mielenkiintoista katsella kokkareiden jäsentenvälistä kilvoittelua Stubb vastaan Katainen. Veikkaisin, että Stubb vielä lähtee eurovaaleihin, kun Katainen ilmoittaa, että hän on kokoomuksen komissaari, ei Stubb halua Suomeen jäädä kantamaan vastuuta.

 2. Jeppe permalink

  Kohta alkaa kokoomuslaisten paniikki yltyä, kun he tajuavat, että jonkun pitää oikeasti jäädä tänne Suomeen selvittämään tämä itse synnytetty sotku. Netistä löytyy myös vuosia taaksepäin kaikkien kokoomustomppeleiden toilailut ja jopa suoranaiset valheet. Eikä SDP jää kovin kauaksi noista saavutuksista.

  Se on totta, että EU:sta on tullut epäonnistuneiden poliitikoiden loppusijoituspaikka. Tämä on erittäin ongelmallista, koska huippupoliitikot voivat huseerata kotimaassaan miten lystäävät, kun tietävät, että tarvittaessa pääsee aina pakoon Brysseliin. Ja näitä vastuupakolaisia löytyy kyllä tälläkin hetkellä EU:n korkeista viroista.

 3. Sama korruptio vaivaa kaikkia suomalaisia poliitikkoja. Ei kiinnosta mitä politikkaa harjoitetaan vaan mitä hienoja nimityksiä nomenklatura voi saada. Seuratkaapas uutisointia suomalaisessa mediassa. Siellä hehkutetaan maaotteluhengellä, kuinka joku suomalainen politrukki tai (poliittinen) virkamies on saamassa tai saanut hienon viran kansainvälisistä organisaatioista.

  Samanlaista hehkutusta harrastetaan menestyneiden suomalaisten formulakuskien, jääkiekkoilijoiden ym. uraa seurattaessa. Tuo ei sinänsä ole hankalaa. Hehän ovat yleensä luoneet uransa omalla osaamisellaan. Mutta suomalaiset politrukit yrittävät luoda uraansa suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Kierrretään veronmaksajan lompakko auki ympäri maailmaa kaikenlaista lupailemassa tai tingitään suomalaisten eduista. Tuolla yritetään ostaa kannatusta omalle uralle.

  Suomaisten politrukkien hienot tehtävät kansainvälisissä organisaatioissa ovat usein suomalaisten veronmaksajien rahoilla ostettua henkilökohtaista glooriaa ja uraa. Ja ei noista tyypeistä ole tehtävissään mitään iloa Suomelle. Eivät he siellä edusta Suomea vaain EU:ta tai vastaavaa. Pikemminkin yrittävät suomalaisuudellaan lypsää suomalaislta enemmän rahaa kaikenlaiseen hulluuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: