Skip to content

FED kritisoi EKP:n toimintaa – FED rikkoo keskuspankkien keskinäistä sanatonta sopimusta

elokuu 7, 2013

Yleensä keskuspankit eivät suoraan kritisoi toisiaan, eivät edes epäsuorasti erilaisten työpapereiden kautta. Mikäli moista kritiikkiä laaditaan, kuten laaditaan, niin yleensä ei ole katsottu hyvien tapojen mukaiseksi julkaista sitä. FED on nyt rikkonut aika radikaalisti tuota käyttäytymissääntöä. Ilmeisesti jenkit alkavat hermostua eurooppalaisten typerään politiikkaan, joka heikentää myös USA:n talouskasvua.

Richmondin FED:n ekonomisti Robert L. Hetzel on laatinut työpaperin, jossa osoitetaan EKP:n politiikan olevan suurin syy Euroalueen taloudelliseen tuhoon. Pikaisella katsomisella analyysi vaikuttaa varsin uskottavalta ja sisältää joitain näkökulmia, jotka ovat ainakin minulta jääneet huomiotta.

Suosittelen työpaperiin tutustumista. Aika veret seisauttavaa lukemista jonkun reuna-alueen maan kuten Suomen näkökulmasta.

Katson josko myöhemmin palaisin tuon paperin argumentaatioon ja tuloksiin.

Paperi löytyy täältä.

Mainokset

From → Uncategorized

3 kommenttia
  1. No perhana, mulla toi jutun linkki toimii.

  2. Putkiaivo permalink

    Keskuspankeillahan on tapana olla vähän tällainen suljettu ”mutual appreciation club”, joka on tietysti tarpeen jos halutaan veljiltä tukea instituution itsenäisyyden ja, mikä tärkeintä, vaietun poliittisen ja taloudellisen vallan suojelemiseksi kriittisiltä puheenvuoroilta. Virkistävää nähdä, että ”groupthink” särkyy muuallakin kuin vaikkapa Ragu Rajan tai BIS satunnaisten eläkettä lähestyvien tai eläköityneiden ekonomistien (Bill White) puheenvuoroissa.

    Tuuletus tervehdyttää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: