Skip to content

Ranskassa sattuu ja tapahtuu – nainen minun makuuni

heinäkuu 1, 2013

Minulla on aina ollut tiettyä heikkoutta ranskalaisia naisia kohtaan. Harvoin kuitenkaan sekä poliittiset sympatiat että muut kuviot ovat osuneet yksiin. Tällä kertaa kyllä. Itse asiassa tässä tapauksessa poliittiset sympatiani olla poikkeuksellinen voimakkaita vaikka muitakin syitä mieltymykseen on. Vaikka äkkiseltään ajatellen mieltymykseni ranskalaisiin naisiin ei liity talousasioihin, niin tässä tapauksessa mitä suurimmalla syyllä.

Ranskassa Marine Le Pen on ottanut railakasta kantaa sekä euroon että EU:n toimintaan yleisemminkin. Kannattaa katsoa ja kuunnella tarkemmin National Front -puolueen virallisten verkkosivujen etusivulta löytyvä lehdistötilaisuuden video sekä tutustua muutenkin viimeaikaisiin kannanottoihin. Englanninkielisen, ehkä hieman tyylittömän tiivistelmän asioista tarjoilee The Telegraph.

Mutta joka tapauksessa, pitkästä aikaa eurooppalainen naispoliitikko, jonka kannanotoissa on tarvittavaa räväkkyyttä sekä selkeää linjausta siitä miten asioita pitäisi viedä eteenpäin. Edellinen vastaavaan kyennyt kuoli jokin aika sitten.

Melkein harmittaa, että en voi tulevissa vaaleissa äänestää Marine Le Peniä. Nainen minun makuuni.

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Ai että ihan vaan uusnatsi kiihoittaa persua? Sillai sitä just puoluekokouksen jälkeen.

 2. Millä perusteella pidät minua persuna? Moisesta voisi jopa loukkaantua.

  Olen talouspoliittisessa ja muussakin poliittisessa ajattelussani suomalaiseen poliittiseen karttaan verrattuna aika oikealla, minkä olen käsittääkseni monessa yhteydessä julkituonut blogitesteissäni.

  Selvennykseksi kerrottakoon, että se toinen mieleinen eurooppalainen naispolitiikko oli tietenkin Margaret Thatcher.

  • H. Myllyniemi permalink

   Tämäntapaisilla viesteillä, kuten Samppa tuossa esitti, minäkin loppujen lopuksi liityin. 😀 Toinen syy oli se katastrofaalinen 21.7.2011 päättynyt kokous Brysselissä. Katainen ei katsonut aiheelliseksi vastata meiliini, jossa kyselin kaikenlaista pientä ja huomautin ”odottamattomista sivuvaikutuksista”.

   • Heh. Joo, minäkin taitaisin voida heittäytyä persuksi jos sen jälkeen saa avoimesti ihalla Marine Le Peniä ja Front Nationalea. 😀

 3. acc permalink

  Kiitos linkistä. FN saisi ryhtyä tiedottamaan myös englanninkielellä. Siitä olisi hyötyä paitsi puolueelle myös Ranskalle. FN tarvitsee myös tukea ja ymmärrystä Ranskan ulkopuolella.

  • Tuo on totta. Olisi varmasti hyväksi FN:n asialle jos laittaisivat myös hieman englanninkielistä tiedottamista peliin. Mutta korostetun kansalliselle puolueelle on vain kotimaisessa pysyminen sinänsä ymmärrettävää.

   Marine Le Pen on muuten uskomattoman karismaattinen henkilö ”in real life” jos brittiläistä muotoilua voi käyttää.

 4. acc permalink

  Tässä linkki RT:n haastatteluun ja dokumenttiin Marine Le Penistä. Julkaistu 2013-06-29.
  http://rt.com/shows/sophieco/le-pen-france-elections-425/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: