Skip to content

Target2-järjestelmän käyttö eurokriisitoimien perusteluna on puhdasta huuhaata

kesäkuu 7, 2013

Kun kriisiin joutuneiden maiden toteuttaman sisäisen devalvaation yhteiskunnallinen ja taloudellinen hinta on osoittautunut hirvittäväksi, niin valitun politiikan perusteluiksi on kaivettu yhä ihmeellisempiä juttuja. Yksi comebackin tehnyt perustelut ovat Target2-saatavat. Tosin tuo perustelu on hölynpölyä.

Olen itse kirjoittanut muutaman jutun näistä Target2-kuvioista (jutut täällä: 1, 2, 3, 4, 5). Mutta koska asiasta on kirjoitettu myös erinomaisen hyvä ja seikkaperäinen selvitys professori Karl Whelanin toimesta, niin suosittelen tutustumaan ensisijaisesti siihen. Kyseinen teksti löytyy täältä.

Toinen näköjään silloin tällöin pinnalle nouseva käsitys on keskuspankin tekemien tappioiden vaarallisuudesta ja mahdollisesta tarpeesta pääomittaa keskuspankkia. Molemmat ovat huuhaata, olen kirjoittanut asiasta noissa aikaisemmin linkkaamissani viesteissä.

Suosittelen jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle perehtymistä Whelanin paperiin ja keskustelun jatkamista tuon lukutuokion jälkeen.

Ehkä keskustelusta Target2-järjestelmästä voitaisiin vähitellen siirtyä käyttämään faktoja.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
  1. Pekka permalink

    Siihen on syynä se, ettei target2:sta ymmärrä kovin moni. Eikä myöskään sitä että keskuspankin uudelleen pääomittaminen on aika pieni juttu, kun mietitään mitä tässä voi tapahtua tiettyjen maiden teolliselle rakenteelle. En ymmärrä miksi siitä ei juurikaan keskustella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: