Skip to content

Kuinka menettää oman valuutan tuoma etu – Lars E. O. Svensson vetäytyy Riksbankenin johdosta

huhtikuu 23, 2013

Yksi harvoja EU:n jäsenmaiden rahapolitiikan valopilkkuja ovat olleet Lars E. O. Svenssonin yritykset saada Ruotsin keskuspankki noudattamaan järjellistä rahapolitiikkaa. Tuo taistelu, jota on välillä käyty myös lehtien palstoilla, on päätynyt järjen häviöön. Lars E. O. Svensson vetäytyy keskuspankin johtokunnasta (Bloombergin juttu asiasta täällä).

Tämä ei ole missään tapauksessa Karolina Ekholmin sorsimista. Kyse on vain siitä, että en tunne Ekholmia enkä hänen töitään, joskin hänen mielipiteensä ovat edustaneet samaa järjen ääntä kuin Svenssonin mielipiteet. Ekholm ansaitsee tunnustusta järjen äänenä inflaatiosta mielipuolisesti murehtivan johtokunnan jäsenten joukossa.

Joka tapauksessa Lars E. O. Svensson olisi oma suosikkini Suomen keskuspankin johtajaksi kunhan Euroalue ensin hajoaa. Mieluiten rauhanomaisesti.

Valitettavasti pelkään Euroalueen taloudellisen tuhon johtavan kaikkea muuta kuin rauhanomaiseen välienselvittelyyn.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. Lohduttaako ollenkaan kun totean, että et ”pelossasi” ole lainkaan yksin? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/11/miten-suomesta-kasvoi-moniongelmainen.html
  Jotkut ovat ”peläneet” jo kauan.

  • Täytyy myöntää, että ei lohduta. Päinvastoin. Yksinäisenä vainoharhaisena tyyppinä olisi kiva olla väärässä.

 2. Pekka permalink

  Näyttää meillä olevan omastakin takaa talousneroja:
  http://www.uusisuomi.fi/raha/58574-juhana-vartiainen-suomeen-tarvitaan-lisaa-tyovoimaa?s=k
  ”– Työvoiman lisääminen on ainoa keino lisätä työllisyyttä, Vartiainen kirjoittaa.”

  Keskuspankkiiriainesta? Én pysty kommentoimaan tällaisia uutisia, koska en tiedä ovatko lainaukset totuudenmukaisia. Jos ovat, en silti pystyisi, koska se vaatisi psykiatrin pätevyyden.

  Yleisesti ottaen voin kuitenkin todeta aikaisemmin pitäneeni sisällissodan syttymistä Suomessa mahdottomana. Eihän se tietenkään ole vieläkään todennäköistä, mutta nyt pystyn kuvittelmaan miten sellainenkin saataisiin Suomessa aikaan. Nyt on ihan oikeasti äänestäjien aika Euroopassa herätä, myös Suomessa.

 3. Organisaatioissa ja erityisesti poliittisesti värittyneissä sellaisissa töissä jaksaminen ja eteneminen on edellyttänyt joko kokonaisvaltaista jeesmies-asennetta tai mikä vielä pahempaa, ihan vilpitöntä uskoa luottamuskeiju/gold is money/joogalento/Eurooppaan. Mitä pähkähullumpia kannanottoja, sen varmempi läpimeno. Euroaluetta hallitsee kultti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: