Skip to content

Euron kauhut paljastuvat liittymisestä sopineille – Romania ei anna liittymiselle aikataulua

huhtikuu 18, 2013

Viimeisimpien tietojen mukaan Romania, joka on yksi entisistä Neuvostoblokin jäsenistä ja ollut innokas EU- ja euro-myönteinen maa, on ilmoittanut ettei sillä ole Euroalueeseen liittymiselle tarkkaa päivämäärää (asiaa koskeva Telegraph-lehden juttu täällä). Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että Romania ei, virallisista korulauseista huolimatta, enää pidä euron käyttöönottoa järkevänä.

Suurempi hämmästelyn aihe olisikin Romanian mahdollinen into ottaa tietoisesti riesakseen ja talouttaan tuhoamaan euro, joka on osoittautunut todelliseksi kiroukseksi lähes kaikille sen käyttöönsä ottaneille maille. Ainoa maa, jonka talous ei ole vielä painunut pinnan alle euron upottamana on Saksa. Tosin vientimarkkinoiden hillitön sakkaus alkaa vähitellen purra myös Saksaan.

On tietenkin täysin selvää, että Romania ei koskaan tule ilmoittamaan liittymättömyyden syyksi euron vahingollista luonnetta. Viralliset syyt tulevat aina liittymään Romanian omaan talouteen ja vaikkapa mihin muuhun tahansa.

Koska muun muassa Suomen pääministeri Katainen on useaan otteeseen toitottanut, että EU ja euro ovat Suomen kannalta todellisia menestystarinoita (asiaa koskeva uutinen täällä) ja toiminnallaan osoittanut olevansa valmis puolustamaan euroa viimeiseen suomalaiseen teollisuustyöpaikkaan ja veronmaksajaan asti, niin Romanian johto olisi yksinkertaisesti tyhmä mikäli kertoisi todellisen syyn euroon liittymättömyydelle.

Aina on helpompi vedota sisäisiin ongelmiin kuin kertoa euron olevan epäonnistunut ja vahingollinen talouskokeilu, jonka tuhoista kymmenet miljoonat ihmiset joutuvat kärsimään.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
 1. über permalink

  Tuo Saksa kohta on mielestäni hieman epäselvä. Syy siihen, että GIPSIt (kohta kaikki paitsi Saksa) eivät pärjää on liian vahva euro, joka nimenomaan johtuu Saksan liian vahvasta kilpailukyvystä.

  Saksan ylijäämä on vieläkin täysin kohtuuton, jotta valuutta-alue toimisi edes jotenkuten optimaalisesti.

  ”German exports are set to hit a new record for 2012 as strong sales to the US and emerging economies like China offset falling demand from austerity-hit Europe. Exports rose 4.3 percent in the first 11 months, thanks to a jump in sales outside the crisis-hit Continent.”

  http://www.spiegel.de/international/business/new-record-for-german-exports-expected-for-2012-despite-euro-crisis-a-876296.html

  Vienti kriisimaihin…

  Meanwhile, Germany’s trade surplus with the Eurozone’s deficit nations (France, Italy, Spain, Greece, Portugal, Cyprus and Ireland) came to a still staggering €54.6 billion – despite the sharp diminution of this number following the sharp decline in imports in these crisis-hit nations.

  http://yanisvaroufakis.eu/2013/04/12/germanys-continued-dependence-on-the-eurozones-stragglers/

  Saksan kansa tarvitsisi n. 10 % palkankorotuksen, jotta tähän euroon saataisiin jotain järkeä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: