Skip to content

Tulisiko Suomenkin siirtyä vihreään talouteen ministeri Hautalan mallin mukaisesti – kyseessähän on eurostandardi

maaliskuu 20, 2013

Yhtenä tämän eurokriisin epämiellyttävimmistä piirteitä olen koko ajan pitänyt sitä, että veronmaksajina suhteellisen tunnollisten maiden kansalaiset, erityisesti nuo tunnolliset veronmaksajat, pakotetaan maksamaan luonteeltaan täysin yhteensopimattomien yhteiskuntien velkoja ja turvaamaan saksalaisten pankkien vakavaraisuutta. Erityisen vastenmielisenä pidän suomalaisten osallistumista Kyproksella pestävän rahan pelastamiseen, rahan, josta ainakin osa on mitä ilmeisimmin hankittu ihan rehellisellä ihmis- ja huumekaupalla toisten verta ja tuskaa säästämättä.  Mutta nyt meille on näytetty hallituksen puolesta mallia yleisliittolaiseen talousmalliin siirtymisestä.

Uutena talousmallina voisi olla, positiivisuuden nimissä, vihreä talous. Onhan verojen kiertämisen ja pimeän työn nimittäminen harmaaksi taloudeksi ikävää ja tylsää, vihreä on huomattavasti positiivisempi ja elämänläheisempi väri. Vihreä väri sopii siksi, että ministeri Heidi Hautala on näyttänyt vihreää mallia uudesta suomalaisillekin sopivasta moraaliajattelusta (yksi aiheeseen liittyvä juttu täällä).

Toinen kiinnostava aihetta sivuava juttu on erinomaisesti uuteen vihreään talouteen sopivasta vaihtoyksiköstä, tovista (juttu täällä).  Uudessa vihreässä taloudessa palaa perinteinen naapureiden ja sukulaisten välinen avustustoiminta uuteen kukoistukseensa, sillä käyttämässä vaihdon välineenä tovia pääsemme noudattamaan yleistä Euroalueen moraalia ja minimoimaan kaiken mahdollisen veronmaksuun tai viralliseen talouteen liittyvän toiminnan.

Mikäli naapurissa asuva putkimies auttaa minua keittiöremontissa sopivalla tovi-määrällä, niin voin itse auttaa hänen kampaamoyrittäjänä toimivaa vaimoaan vihreän talouden soveltamismallien suunnittelussa. Tuolla tavoin noudattaisimme ministerin esimerkkiä ja pystyisimme osallistumaan täysivaltaisina jäseninä siihen Euroalueen kulttuuriin, johon suurin osa Euroalueen kansalaisista kuuluu.

Huomatkaa, että en missään tapauksessa erehdy kirjoittamaan mitään veronmaksajista, sillä uudessa vihreässä taloudessa verojen maksu minimoidaan yleiseen euromoraaliin sopivalla tavalla.  Uudessa uljaassa Suomessa, Euroalueen täysivaltaisena ja kulttuurillisesti alueeseen kuuluvassa massa veroja maksavat vain hölmöt tai he, jotka eivät syystä tai toisesta kykene osallistumaan vihreään talouteen.

Vanhanaikaiseksi osoittautunut ja euromoraaliin sopimaton ajatus velvoitteiden hoitamisesta ja rehellisyydestä joutaakin samaan historian romukoppaan, johon oma rahapolitiikka on kadonnut ja finanssipolitiikka on katoamassa. Meidän pitäisikin olla ministeri Heidi Hautalalle kiitollisia siitä, että hän johdattaa meitä euromoraaliin ja suomalaisten pärjäämisen kannalta tulevaisuudessa täysin oleelliseen vihreään talouteen omakohtaisella esimerkillään.

Eläköön vihreä talous.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: