Skip to content

Onko kyproslaisten talletusten leikkaus varmasti ainutkertainen tapahtuma?

maaliskuu 19, 2013

Komissaari Olli Rehn on julkisesti sanonut, että kyproslaisten pankkitilien osittainen takavarikko on aivan varmasti ainutkertainen tapahtuma. Mitä ilmeisimmin jotkut jopa uskovat komissaari Rehnia asian suhteen. Itse en uskoisi, että todella kovan paikan tullen Rehn on Euroalueella todellista valtaa pitävien suurten maiden juoksupoika. Koska Ranska on vajoamassa ongelmiin, niin todellinen päätöksentekijä on Saksa eli liittokansleri Merkel.

Kun Portugali näyttää olevan entistä ilmeisempi growsterity-politiikan menestystarina ja lähestyy uuden pelastuspaketin tarvetta itseaiheutetun eurolaman kynsissä, niin kuinka moni oikeasti uskoo, että takavarikkoja ei laajennettaisi portugalilaisiin tileihin? Mikäli uuden pelastuspaketin tarve pomppaa pinnalle ennen Saksan vaaleja, niin tuskin liittokansleri on halukas valitsemaan portugalilaisten pankkitilien ja vaalivoiton välillä siten, että vaalivoitto jäisi saavuttamatta.

Varmoja keinoja hävitä vaalit olisi lisätä saksalaisen äänestäjäkunnan rasitettu vaalien alla. Tuolloin katseet epäilemättä kohdistuvat portugalilaisten pankkitileihin.

Kumman veikkaatte Merkelin tilanteen tullessa valitsevan? Vaalivoiton varmistamisen ja portugalilaisten tilien osittaisen takavarikon vai komissaari Olli Rehnin vakuutusten kunnioittamisen?

On vaikea tuntea mitään luottamusta mihinkään komission tai EKP:n lausuntoihin. Varsinkin nyt kun Merkel on jo osoittanut olevansa valmis uhraamaan toisten maiden veronmaksajat saksalaisten pankkien ja oman vaalivoittonsa vuoksi. Sitä on se Euromaiden solidaarisuus.

Mutta Suomi kantaa vastuuta.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: