Skip to content

Urpilainen huolissaan nuorisotyöttömyydestä – syytä onkin

tammikuu 28, 2013

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kirjoittaa blogissaan siitä (juttu täällä), että talouskriisiä voi seurata sosiaalinen kriisi. Euroopan työttömyys, erityisesti nuorisotyöttömyys, on hälyttävän korkea ja on vaarana, että nuoriso menettää uskonsa tulevaan, mistä on seurauksena hyvin räjähdysaltis tilanne. Mielestäni Urpilainen on aivan oikeassa.

Vastaavat massiiviset työttömien joukot ovat edellisen kerran Euroopassa päätyneet kannattamaan joko äärioikeistoa tai äärivasemmistoa. Kokemusta asiasta on juuri tämänhetkisen Eurokriisin pahimmin kohtelemista maista kuten Espanjasta ja Italiasta. Sama ilmiö on jo nyt nähtävissä Kreikassa.

Mikäli historia toistaa itseään, niin äärivasemmisto inhoaa oikeistoa mutta vihaa maltillista vasemmistoa. Vastaavasti äärioikeisto inhoaa vasemmistoa, mutta vihaa maltillista oikeistoa.  Tämänkaltainen kehityssuunta on pelottava juuri maltillisen vasemmiston kuten Urpilaisen edustaman demareiden kannalta.

Euroalueella nykytilanteesta ja sen kehityksestä ikäviin suuntiin ei voida syyttää ketään muuta kuin valtaapitäviä, mikä tarkoittaa juuri maltillista vasemmistoa ja maltillista oikeistoa. Tämän vuoksi työttömyys pitkään jatkuessaan syö juuri maltillisten tahojen legitimiteettia. Koska sekä maltillisen oikeiston että maltillisen vasemmiston toteuttama politiikka on pääpiirteissään hyvin samankaltaista ja syynä tähän nykyiseen kriisiin on hyvin luonnollista, että vaihtoehtoja etsitään tahoista, jotka varmasti tuovat muutoksen tilanteeseen.

Äärioikeisto ja äärivasemmisto varmasti tuovatkin muutoksen mikäli pääsevät valtaan.

Nykyisten valtapuolueiden pitäisikin unohtaa aikaisemmin tehtyjen linjausten pyhä luonne ja muuttaa politiikkaansa suuntaan, joka vähentää työttömyyttä dramaattisesti. Muussa tapauksessa ministeri Urpilaisen pelko sosiaalisista ja poliittisista levottomuuksista osoittautunee turhankin paikkansapitäväksi.

Mainokset

From → Uncategorized

4 kommenttia
 1. Pekka permalink

  Tämä on tärkeä aihe. ”Maahanmuutto” on yksi merkittävä teollisuuden ala joka nakertaa yhteiskuntamme taloudellista ja moraalista selkärankaa.

  Olen jokin aika sitten hieman analysoinut aihetta ja tilastokeskuksen datasta sai aikaan kiinnostavia käyriä katson jos ne ovat vielä tallessa ja laitan tänne.

  Löysin myös kiinnostavan linkin liittyen ”sosiaaliseen logistiikkaan” katson jos löydän myös sen.

 2. Pekka permalink

  Tuli väärään paikkaan tämä kommentti.

 3. ripa permalink

  Yleinen kommentti sivuston teksteistä: Viimeaikoina seuratessani politiikan ja talouden tapahtumia mieleeni on syntynyt huoli siitä, että järkeni on jotenkin sumentumassa. Asiat näyttävät etenevän mielivaltaisella tavalla, mutta silti monien keskeisten toimijoiden mukaan ne etenevät lähes moitteettomasta.

  Kiitos järkevistä ja asiantuntevista teksteistäsi. Palautit uskoni järkeni toimintaan.
  Se olikin totta: Elämme mielettömiä aikoja!!

 4. En Anna permalink

  Hyvä teksti, vaikka ihmetyttää Jutan saama julkisuus, aivan kuin hän olisi keksinyt että
  nuorisotyöttömyydestä tulee hankaluuksia.
  Kun historiaa katsoo, niin sieltä voi löyttää tapahtumia, joista huomaa että tuossa tapahtui iso käännös. Vaikka ne asiat oli tiedossa ja jotkut sen oivaltivat, niin valtakoneisto pitää omastaan kiinni ja lopullinen muutos tapahtuu ajan ja kivun kautta.
  Nykyään on kaksi sellaista asiaa: valtioiden suunnaton velka ja nuorisotyöttömyys, jotka aiheuttavat jotain, joka muuttaa perusrakenteita. Miten? Sen aika näyttää.

  Nykyiset vasemmisto ja oikeisto tekevät samaa politiikkaa, näkyy Suomessa ja esim Ranskassa vaalien jälkeen.
  Mikä on se uusi voima, aate tai suunta, joka tulee tilalle? Todennäköisesti ei kovin erilainen kuitenkaan, kun valtaan päästään, niin mukaudutaan oloihin ja turvataan asemat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: