Skip to content

Komission suunnitelma: Euromaiden itsenäisyydelle loppu

joulukuu 7, 2012

The Telegraph kirjoittaa hyvin mielenkiintoisesta asiasta. Herman Van Rompuy alaisineen on laatinut seuraavaan Euroalueen huippukokousta varten suunnitelman, jonka mukaan euroa käyttävät maat luovuttaisivat budjettivaltansa komissiolle. Taloudellisen itsenäisyyden loppu.

Suora lainaus The Telegraph –lehden jutusta:

In the final stage, all eurozone countries will essentially surrender fiscal sovereignty with an “increasing degree of common decision-making on national budgets and an enhanced co-ordination of economic policies”.

Toisin sanoen komissiolla olisi tuon jälkeen yksiselitteinen valta päättää siitä käytetäänkö Suomen verorahoja Suomessa vaikkapa tieverkon ylläpitoon ja vanhustenhoitoon vai uuden Europalatsin rakentamiseksi Brysseliin. Suunnitelman mukaan Suomesta kerättyjen verorahojen käyttö olisi EU:n toimielimien asia, ei niinkään suomalaisten asia.

Sen lisäksi, että kiinnostukseni maksaa veroja Brysseliin on hyvin vähäinen muutenkin, niin intoa ei ainakaan lisää tietoisuus siitä, että EU:n toimielimet ovat suorastaa legendaarisia huonosta taloudenpidosta, korruptiosta ja sukulaisten suosimisesta. Kuvaavaa on se, että EU:n tilintarkastuksia ei ole saatu hyväksytysti toteutettua koska rahoja katoaa jäljettömiin eikä varojen käytölle useinkaan ole mitään perusteita suunnitelmista puhumattakaan.

Tuntuu hyvin ”luotettavalta” antaa Suomesta kerättyjen verorahojen käyttöä koskeva valta taholle, joka on malliesimerkki huonosta taloudenpidosta ja toimintatavoista, joista normaalisti joutuisi vankilaan.

Toisaalta, mihinkä Suomessa tarvitaan omia poliitikkoja tai eduskuntaa jos lait tulevat Brysselistä ja kerättyjen verovarojen käyttö päätetään sekin Brysselissä noiden talousasioissa niin ”luotettaviksi” ja ”vastuuntuntoisiksi” osoittautuneiden eurobyrokraattien toimesta. Kaiken muun lisäksi noita eurobyrokraatteja ei ole valittu vaaleilla, joten heillä ei ole mitään tarvetta edes harkita Suomesta kerättyjen verojen käyttämistä suomalaisia hyödyntäviin kohteisiin. Parempiahan ne Euroalueen ytimiin kuten Saksaan ja Ranskaan liittyvät kohteet tietenkin ovat – puhumattakaan komission omista tarpeista.

Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista seurata kuinka omat poliitikkomme asiaan reagoivat ja kuinka vallan ja itsenäisyyden luovuttaminen Brysseliin selitetään itsenäisyyden vahvistamiseksi ja pakoksi. Jokainen suomalainen poliitikko, joka puoltaa tuota esitettyä sopimusta, on mielestäni epäisänmaallinen ja toimii Suomen ja suomalaisten etujen vastaisesti.

Tämä ei todellakaan ole Euroopan unioni johon liittymisen puolesta äänestin.

The Telegraphin juttu täällä.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: