Skip to content

EKP:lle oikeus valehdella ja maksattaa omat virheensä veronmaksajilla – oikeuden päätös

marraskuu 30, 2012

EKP on osoittautunut demokratian kannalta suorastaan vaaralliseksi organisaatioksi. Kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut, niin EKP yhdessä komission kanssa on aivan avoimesti ja julkisesti kaappaamassa vallan ongelmiin joutuneiden maiden hallituksilta, joiden ongelmat ovat pitkälti EKP:n rahapolitiikan seurausta. EKP ei ole minkään valtion demokraattisen kontrollin saavutettavissa eikä kukaan ole joutunut vastuuseen siitä, että EKP pakotti Irlannin tekemään todella typeriä ratkaisuja pankkien kanssa. Nyt asiasta on vieläpä virallinen oikeuden päätös. EKP on täysin vapaa kaikesta vastuusta ja lisäksi EKP:n ei tarvitse edes myöntää yhtään mitään mistään.

Bloomberg vaati elokuussa 2010 julkisiksi dokumentteja, joiden mukaan EKP oli täysin tietoinen Kreikan tekemistä huijauksista. EKP ei dokumenttien julkaisemiseen suostunut, olisivathan ne kertonee muun muassa sen, että EKP ei hoitanut sille määrättyjä tehtäviä. Lisäksi nuo dokumentit mitä ilmeisimmin kertoisivat, että EKP aivan tietoisesti päätti kulujen maksajaksi Euroalueen veronmaksajat. Eihän finanssisektoria voinut päästää kärsimään sen tekemistä virheitä.

EKP sosialisoi, yhdessä komission kanssa, finanssisektorin tappiot ja yksityisti voitot.

Käytännössä nyt saatu oikeuden päätös tarkoittaa sitä, että yhä suuremman vallan yli kansallisten demokratioiden saava EKP on täydellisesti vapautettu sekä vastuusta että ikävästä julkisuudesta.

Euroon kuuluminen vaikuttaa hirvittävältä virheeltä myös Suomen itsenäisyyden ja demokratian kohtalon kannalta. Euron vahingollisuudesta taloudellisessa mielessä ei liene enää mitään epäilyjä.

Bloombergin asiaa koskeva juttu täällä.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
  1. TNE permalink

    Erittäin hyvä kirjoitus ja kun ottaa huomioon, että EKP:n johdossa on yksi entinen Goldman Sachsin pomo – M. Draghi, niin voineen hyvin ymmärtää kenen käsissä koko Euroalue käytännössä on. Niin, että ei muuta kuin sitä kuntarakenneuudistusta vaan kehiin meilläkin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: