Skip to content

Stubb ja Suomelle sysättävä Musta Pekka – mistäköhän maasta Stubb puhuu?

syyskuu 25, 2012

Juuri lukemassani YLE:n sivuilla olevassa tekstissä eurooppa-ministeri Alexander Stubb julkituo seuraavaa:

Stubbin näkemyksen mukaan ulkomaalaisissa tiedotusvälineissä sekoillaan jatkuvasti Suomen velkakriisikannoissa.

– Kansainvälisessä mediassa on tällä hetkellä halukkuutta hämmentää asioita Suomen kautta. Suomi on sataprosenttisesti mukana tukemassa EVM:n voimaansaattamista 8.10. Suomen vastuut eivät vivutuskeskustelun kautta tule kasvamaan tässä vaiheessa. Minua ottaa pannuun se, että Suomelle sysätään tässä koko ajan Mustaa Pekkaa eri suunnista. Minun mielestäni, se ei ole reilua, semminkin kun kuulumme jäsenmaihin, jotka ovat kolmen A:n luottoluokituksen maita, täyttävät euron kriteerit ja ovat hoitaneet julkista talouttaan ihan hyvin, Stubb listaa.

En oikein tiedä mitä tuohon sanoisin. Suomen talous on erittäin huonolla tiellä, kuten olen tässä viime aikoina puhtaasti numeroihin perustuen kirjoittanut. Luulen, että ulkomaiset asiantuntijat osaavat katsoa samoja datoja kuin minäkin ja päätyvät aivan samoihin johtopäätöksiin.

Itse asiassa muutamat hyvin päteviksi arvostamani asiantuntijat ovat arvioineet Suomen kehitystrendit erittäin epäedullisiksi. En tarkemmin tiedä millaisia ekonometrisia malleja noissa arvioissa on käytetty, mutta perusanalyysit näyttävät hyvin hälyttäviä merkkejä. Onpa S&P äskettäin, aivan aiheellisesti, julkituonut uhan Suomen luottoluokituksen laskusta. Syynä nimenomaan talouden huonot näkymät ja erittäin huolestuttavasti kehittyvä vienti.

Toisin sanoen en tiedä mitä maata Stubb tarkoittaa puhuessaan maasta, joka on hoitanut talouttaan hyvin. Mitä todennäköisimmin Tanskasta tai Ruotsista. Mutta miksi hän sitten sekoittaa Suomen noista jompaan kumpaan? En ymmärrä. Ehkä herra ministerin kannattaisi tarkistaa perusasiat avustajiltaan ennen kuin menee antamaan lausuntoja julkisesti.

Eiköhän se Musta Pekka tule Suomi-neidolle tässä pelissä ihan itse tehtyjen päätösten perusteella ja ansaitusti.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: