Skip to content

Varautukaa maksamaan entistä enemmän – varmoja rahantekoautomaatteja veronmaksajien kukkarolla

syyskuu 20, 2012

Luin YLE:n sivuilta uutisen, jonka mukaan suuret kansainväliset ulkomaiset yritykset rynnivät hoiva-alalle Suomeen. Uutinen täällä.

Monien palveluiden ostaminen ulkopuoliselta toimittajalta on yksi mahdollinen tapa tehostaa niiden toteutusta. Mutta kokemukseni mukaan uutisessa kuvattu kehitys, joka on todellinen, tarkoittaa ensisijaisesti kustannusten rajua nousua ja tietyllä rahalla saatavan palvelun tuntuvaa heikkenemistä. Tämä siis alussa olleen ”kuherruskuukauden” jälkeen.

Sijoitetulle pääomalle tulee saada kunnon tuotto.

Koska pääomille tulee saada kunnon tuotot, niin hoivapalvelut eivät tule ainakaan halpenemaan jatkossa. Jos jokin toiminta maksoi ennen 100:n, niin jatkossa se tuotetaan 90:llä ja hinnaksi laitetaan 120. Riittävä kate.

Käytännössä kansainväliset suuryritykset helposti päätyvät asemaan, joissa niillä on de facto monopoli. Lisäksi luovalla ja avokätisellä päättäjiin kohdistuvalla markkinointiponnistelulla voidaan varmistaa ettei asemaa helposti horjuteta.

Veronmaksaja varautukoon maksamaan entistä enemmän veroja ja saamaan vastineeksi aikaisempaa huonompaa palvelua – ellei hoidettavalla satu olemaan omaa rahaa, jolla maksaa ylimääräisistä ”palvelupaketeista”.

Sijoitusmielessä nuo yritykset ovat oiva kohde. Parhaassa tapauksessa bisnes on kuin olisi saanut luvan verottaa suomalaisia suoraan.

Pitääkin katsoa minkä firman osakkeita sitä itse ostaa.

Loistava bisnes.

Mainokset

From → Uncategorized

One Comment
  1. taas tuo ”markkinointiponnistelu”. Saatana11!!! :F

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: